PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Ανεβαζει στροφες μονο του!

vassilis-7- - Κυρ 06 Ιαν 2008, 19:03:45
Θέμα δημοσίευσης: Ανεβαζει στροφες μονο του!
Εχω ενα 306 cabrio.Τελευταιας γενιας.Μοντελο 2001 με 73.000 χλμ.Γενικα προβληματα δεν μπορω να πω οτι εχω αλλα τελευταια μου παρουσιαστηκε ενα περιεργο.
Επειδη ειμαι φανταρος το αμαξι ηταν σε απραξια εναμιση μηνα περιπου.Κατεβαινω με αδεια και βαζω μπροστα.Ολα καλα.Το ζεσταινω και ξεκιναω.Κανω τις βολτες μου την πρωτη μερα ολα οπως τα ειχα αφησει.Την δευτερη μερα λειτουργιας μετα απο καμια ωρα χρησης στην πολη το αμαξι στο ρελαντι ανεβαζε στροφες χωρις να παταω γκαζι.!!Παταω το γκαζι μηπως κολλησε καμια ντιζα αλλα τιποτα.Σε καθε φαναρι εγραφε απο 3000 εως 4500 στροφες.!Σβηνω βαζω μπροστα μετα απο λιγο και συνεχισε.Την επομενη μερα το πρωι βαζω μπροστα και παλι κανενα προβλημα.Παω στον μηχανικο και μου ειπε οτι ειναι καποιο εμβολο του ρελαντι το οποιο μου εδειξε.Επεθεσε οτι ειχε πιασει μακα(οντως ειχε αρκετη) και το καθαρισα.Συνεχισα τις βολτες και ολα καλα.Στην επομενη αδεια μου παλι τα ιδια(Οχι πανω απο μηνα απραξιας,καμια 15αρια μερες μονο).Μετα απο δυο-τρεις μερες χρησεις ανεβαζε ξανα στροφες.Το αφηνω το βραδυ το πρωι παλι ολα νορμαλ.Πηγα παλι στον μηχανικο και μου ειπε οτι προφανως δεν ειναι το εμβολο αλλα κατι ηλεκτρολογικο.Εχει κανενας τι μπορει να ειναι?Και που να απευθυνθω?
Road_Runner - Κυρ 06 Ιαν 2008, 20:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
Μοτερακι Ρελαντι
drdino - Κυρ 06 Ιαν 2008, 21:44:20
Θέμα δημοσίευσης:
Moτεράκι ρελαντί από ότι φαίνεται είναι. Καθάρισε το καλά, καθάρισε και την φωλιά του. Αν δεν στρώσει πάλι, μάλλον θα πρέπει να αλλαχτεί.
vassilis-7- - Δευ 14 Ιαν 2008, 00:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας παιδες!Σημερα μολις γυρισα απο αδεια!Το προβλημα αλλαξε ελαφρως!Βαζω μπροστα και σβηνει στα καπακια!Εαν κρατησω το γκαζακι πατημενο μεχρι να ζεσταθει λιγο δεν σβηνει.Αυριο θα παω να το δουν!
giannis27 - Δευ 14 Ιαν 2008, 00:29:36
Θέμα δημοσίευσης:
αισθητηρας υποπιεσης!(μαλλον)

καπου στα 90-110 ευρω !
αν σου σβηνει, αν ανεβαζει μονο στροφες κ αν σου κανει μικρα κομπιασματα οταν πατας το γκαζι ειναι κατα πασα πιθανοτητα αισθητηρας υποπιεσης!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - Δευ 14 Ιαν 2008, 12:24:37
Θέμα δημοσίευσης:
Το έπαθα κανα 2 φορές και εγώ στο 206 μου όταν το αμάξι δούλευε στο ρελαντί δεν το πήγα ακόμη στο συνεργείο λέτε να είναι το ίδιο ?
Giannis307 - Δευ 14 Ιαν 2008, 13:18:10
Θέμα δημοσίευσης:
vassilis-7- έγραψε:
Γεια σας παιδες!Σημερα μολις γυρισα απο αδεια!Το προβλημα αλλαξε ελαφρως!Βαζω μπροστα και σβηνει στα καπακια!Εαν κρατησω το γκαζακι πατημενο μεχρι να ζεσταθει λιγο δεν σβηνει.Αυριο θα παω να το δουν!

Mοτερακι ρελαντι σιγουρα τοτε...!!! Laughing
vassilis-7- - Παρ 18 Ιαν 2008, 00:48:49
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα αλλαξα μοτερακι ρελαντι το οποιο κοστιζε 38 ευρω new!Μαζι με αυτο καθαριστηκε η πεταλουδα και το φιλτρο αερα!Ολα φαινεται να λειτουργουν σωστα τωρα!Ευχαριστω παιδες!
abaleo - Παρ 26 Σεπ 2008, 14:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
το ίδιο πρόβλημα με ανέβασμα στροφών παρουσιαστηκε και στο δικό μου 206 το 14άρι (της αδερφής μου πλέον δλδ Crying or Very sad )

στο ρελαντί ανέβασμα στροφών στις 3000 στροφές περίπου
με ταυτόχρονη αύξηση της θερμοκρασίας νερού

το πήγε σε συνεργείο όπου της άλλαξε το μοτεράκι ρελαντί και της είπε οτι δουλεύει οκ, δεν το εχει παραλάβει ακόμα βέβαια, αλλά της χρέωσε 110 ευρώ...

το μοτεράκι ρελαντί για 206 (TU3JP) ξερετε πόσο πάει?
υπάρχει περίπτωση να έιναι και κάτι άλλο, αισθητήρας υποπίεσης που αναφέρθηκε παραπάνω?
Road_Runner - Παρ 26 Σεπ 2008, 16:04:03
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν κανω λαθος, γυρω στα 80 ευρω εχει το μοτερακι. Καπου εκει, χωρις να ειμαι 100% σιγουρος
AlienHack - Δευ 29 Σεπ 2008, 09:13:59
Θέμα δημοσίευσης:
άλλο πράμα ο αισθητήρας ρελαντί και αλλο το μοτεράκι ρελαντι έτσι? 6το καθένα για αλλαγη κάνει 100€? να τα πάρουμε ανταλακτικα και να τα αλλάξουμε μονοι μας ειναι μανίκι?
drdino - Δευ 29 Σεπ 2008, 10:28:35
Θέμα δημοσίευσης:
Γουάτ ιζ αισθητήρας ρελαντι; Και αυτός τρώγεται; Laughing

Το μοτεράκι ρελαντί δεν είναι τπτ το φοβερό να αλλαχτεί.
AlienHack - Δευ 29 Σεπ 2008, 11:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
μπορουμε να το αλλάξουμε και μονοι μας δηλαδή? αν φυσικα λιγο πιανουν και τα χερια μας, πχ καθαρισμο πεταλουδας, αλλαγή ελατηρίου στην πορτα, ανοιγμα και αλαγή λαμπας στο καντραν και στο AC τα εκανα μόνος μου. σε τετοιο επίπεδο ειναι και το ρελαντί?

και πόσο βγαίνει το ανταλακτικό σκέτο?

ο αισθητήρας ρελαντί δεν υφύσταται?
Road_Runner - Δευ 29 Σεπ 2008, 14:33:58
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:

ο αισθητήρας ρελαντί δεν υφύσταται?

Μηπως εννοεις ποτενσιομετρο Γκαζιου?

Και νομιζω στην Βαση δεδομενων πρεπει να υπαρχει αναλυτικο μανιουαλ για το πως γινεται αυτο.
AlienHack - Τρι 30 Σεπ 2008, 11:45:55
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξέρω τι εννοώ... Shocked Laughing

οταν πηγα στον μηχανικό μου και του ειπα οτι μερικες φορές μου κάνει κομπιάσματα μου ειπε "αισθητήρας ρελαντί" και μαλιστα μου ανέφερε οτι στανταρ ειναι αυτό γιατι τα 206 βγαζουν συνέχεια αυτο το πρόβλημα.. Crying or Very sad Rolling eyes

Εγώ του ειπα μηπος τα κομπιάσματα ειναι απο πεταλούδα? (τελικα την καθάρισα και δεν..) ή απο αισθητήρα λ (γιατι μου βαραει check engine pollution fault συχνα πικνά) ή πολλαπλασιαστής ... αυτός επέμενε...
AlienHack - Τετ 01 Οκτ 2008, 21:19:01
Θέμα δημοσίευσης:
υπαρχει ή δεν υπάρχει αισθητήρας ρελαντι τελικα?
crableg - Τετ 08 Οκτ 2008, 21:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
υπαρχει ή δεν υπάρχει αισθητήρας ρελαντι τελικα?
Δεν υπάρχει αισθητήρας ρελαντί. Υπάρχει μόνο μοτέρ ρελαντί.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες