Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ....ΚΡΥΟ tanto - Δευ 24 Δεκ 2007, 00:43:14 Θέμα δημοσίευσης: ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ....ΚΡΥΟ
Τις τελευταιες μερες (κρυες μερες) εχω παρατηρησει το εξης φαινομενο.Οταν παω να ξεκινησω το αυτοκινητο νιωθω μια αντισταση στο τιμονι (σα να κολλαει).Μολις κανω καμια διακοσαρια μετρα ερχεται στα ισα του.Ειναι βλαβη ή εχει να κανει με τις χαμηλες θερμοκρασιες? Touristas - Δευ 24 Δεκ 2007, 08:07:54 Θέμα δημοσίευσης:
Να μας έλεγες και τι αμάξι έχεις θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο. tanto - Δευ 24 Δεκ 2007, 10:17:33 Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις δικιο,βασικη παραλειψη.206 1.6XS του 2002,αρα οχι ηλεκτρονικη κρεμαγιερα. Touristas - Δευ 24 Δεκ 2007, 10:43:07 Θέμα δημοσίευσης:
Έχεις την στάθμη των υγρών της αντλίας Υ/Τ ?
Εάν δεν κάνεις κάποια μέτρα και αφήσεις να δουλέψει στο ρελαντί για λίγο έχεις παρατηρήσει εάν στρώνει? PHSYBORG - Δευ 24 Δεκ 2007, 10:52:11 Θέμα δημοσίευσης:
Οταν εχει πολυ !!!! κρυο κ ειναι ακινητο το αμαξι 2-3 μερες ( τσεκαρισμενα τα υγρα οτι ειναι οκ ) το κανει κ μενα !
Δηλαδη στην 1η τιμονια ειναι πανυβαρο....
Λογικο απο το *****κρυο ! ( πιστευω ) SnakeMJK - Δευ 24 Δεκ 2007, 12:02:13 Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Οταν εχει πολυ !!!! κρυο κ ειναι ακινητο το αμαξι 2-3 μερες ( τσεκαρισμενα τα υγρα οτι ειναι οκ ) το κανει κ μενα !
Δηλαδη στην 1η τιμονια ειναι πανυβαρο....
Λογικο απο το *****κρυο ! ( πιστευω )
+1
Σε πολύ κρύο για τα πρώτα 30 δευτ. το τιμόνι είναι αισθητά πιο βαρύ από το φυσιολογικό του.... TopGear - Δευ 24 Δεκ 2007, 13:58:37 Θέμα δημοσίευσης:
Μία από τα ίδια. Το παρατηρώ όταν βάζω μπροστά και πάω να ξεπαρκάρω, όχι τόσο όταν στρίβω με ακίνητους τροχούς, αλλά όταν κάνω την πρώτη κίνηση για να βγω από τη θέση που έχω παρκάρει. Αρχικά νομίζω πώς δε θα το κρατήσω, αφού στρίβει δύσκολα και θα κουτουλήσω κανέναν, αλλά οκ. Στα επόμενα δευτερόλεπτα δεν υπάρχει πρόβλημα. Κι εγώ είχα ψιλοξαφνιαστεί όταν το πρωτοέκανε, αλλά κατάλαβα ότι οφειλόταν σε αυτό. mikerrgp - Δευ 24 Δεκ 2007, 14:54:53 Θέμα δημοσίευσης:
παιδια η μονη λογικη εξυγιση ειναι να παγωνουν τα υγρα του υδραυλικου μεσα στο κυκλομα συγουρα ομως να αναμενουμε κ την απαντηση του αργυρη grpap - Δευ 24 Δεκ 2007, 16:05:58 Θέμα δημοσίευσης:
Αν το αφησετε στο ρελαντι να ζεσταθει λιγακι πριν ξεκινησετε δεν θα το ξαναδειτε.Εγω που το κανω αυτο δεν εχω παρατηρησει ποτε τετοιο φαινομενο.Ουτε βαζοντας μπροστα το πρωι στα Γιαννενα με -12 βαθμους. tanto - Δευ 24 Δεκ 2007, 16:39:33 Θέμα δημοσίευσης:
Βλεπω οτι ειναι συχνο το φαινομενο αλλα απο την αλλη δεν μου το εκανε τους πρωτους 4 χειμωνες οποτε παει για κοιταγμα μετα τα χριστουγεννα.Το θεμα ειναι οτι εκει γυρω στη πρωτοχρονια θα παω ταξιδι σε περιοχη με μεγαλο σχετικα υψομετρο και φοβαμαι μη μου κοκκαλωσει για τα καλα. kanelj - Δευ 24 Δεκ 2007, 17:26:34 Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα αυτο μου το εκανε οταν μια μερα τρυπησε το σωληνακι το μεταλλικο που εχει μεσα το υγρο του υδραυλικου απο μια βιδα!
Οταν το εφτιαξα,μετα το ειχα και εγω αυτο το προβλημα!
Αρα ή το σωληνακι εχει ψιλοστραβωσει ή κατι τετοιο ή δεν εχεις πολυ υγρο μεσα στο δοχειο! drdino - Δευ 24 Δεκ 2007, 18:23:34 Θέμα δημοσίευσης:
Υγρά έχετε αλλάξει ποτέ; SnakeMJK - Δευ 24 Δεκ 2007, 18:53:53 Θέμα δημοσίευσης:
Πριν 10 μέρες άλλαξα... Οπότε σίγουρα δεν είναι θέμα υγρών. Πολύ κρύο παιδιά.... Sidobre - Πεμ 27 Δεκ 2007, 15:45:59 Θέμα δημοσίευσης:
Μία πάρα πολύ πιθανή εξήγηση του φαινομαίνου (νομίζω ότι όλοι το έχουμε πάθει, σε εμένα όταν είναι παγωμένο το κάνει στανταρ) είναι η παλαιότητα του ιμάντα δυναμό! Οταν είναι πολύ παγωμένος δεν πιάνει σωστά και αν μαρσάρεις λιγουλάκι αρχίζει και κινείται και σταματάει.
Δεν το έχω τσεκάρει ακόμα 100% γιατί τον τελευταίο καιρό που ξεκινάω ζεσταίνοντας λίγο (άτιμο ρελαντί...) δεν μου το παρουσιάζει. Ενώ αν φύγω χωρίς ζέσταμα στάνταρ η πρώτη τιμονιά είναι... βαριά! Giannis307 - Πεμ 27 Δεκ 2007, 15:51:03 Θέμα δημοσίευσης:
Και μενα που ειναι ηλεκτρικο το κανει...οποτε δεν νομιζω οτι ειναι αυτο.... drdino - Πεμ 27 Δεκ 2007, 15:52:31 Θέμα δημοσίευσης:
Mήπως είναι κάποιο θέμα των υγρών που χρησιμοποιούνται; Giannis307 - Πεμ 27 Δεκ 2007, 15:58:47 Θέμα δημοσίευσης:
Mπα...στο δικο μου (και το δικο σου) ειναι θεμα υγρασιας και εκαστοτε μ@λ@κι@ς του εγκεφαλλου...
Την αλλη φορα μουγκριζε και ειχε βαρυνει το τιμονι....ο λογος ειχε σκαλωσει κατι στον εγκεφαλλο και εδινε ελειπες ρευμα στην αντλια...παλι καλα που δεν την εκαψε κιολας και να εχω κιαλλα! grpap - Πεμ 27 Δεκ 2007, 18:55:30 Θέμα δημοσίευσης:
Αφηστε το ορε να ζεσταθει λιγουλακι να κυκλοφορησουν σωστα τα υγρα.Τα Πεζο θελουν ζεσταμα.