PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207GT - Προβλημα με το σασμαν

Jim_207GT - Τρι 20 Νοέ 2007, 19:10:45
Θέμα δημοσίευσης: 207GT - Προβλημα με το σασμαν
Παιδες αντιμετωπιζω ενα προβληματακι αν καποιος εχει το ιδιο αμαξι θα με βοηθαγε συγκεκριμενα οταν παω να αλλαξω απο πρωτη σε δευτερα με πολες στροφες ακους ενα μικρο γρατζουνισμα αντιμετωπιζει καποιος αλλος το ιδιο προβλημα η ειναι η λειτουργγια του σασμαν τετοια που δεν θελει πολα ζορια?
Jim207GT - Τετ 21 Νοέ 2007, 00:50:43
Θέμα δημοσίευσης: Re: Προβλημα με το σασμαν σε 207 GT!
Jim_207GT έγραψε:
Παιδες αντιμετωπιζω ενα προβληματακι αν καποιος εχει το ιδιο αμαξι θα με βοηθαγε συγκεκριμενα οταν παω να αλλαξω απο πρωτη σε δευτερα με πολες στροφες ακους ενα μικρο γρατζουνισμα αντιμετωπιζει καποιος αλλος το ιδιο προβλημα η ειναι η λειτουργγια του σασμαν τετοια που δεν θελει πολα ζορια?

Φίλε συνονόματε δεν εχω παρατηρήσει κατι τέτοιο στο δικό μου GT.Στο κάνει και με λιγότερες στροφές ή μόνο στα κόκκινα?Κατι διάβασα οτι το σασμάν ερχετε από 407 diesel αλλα δεν το έχω επιβεβαιώσει.Αν όντος αληθεύει τότε σίγουρα θα αντέχει και πολύ περισσότερη ροπή απο τα δικά μας.
georgio3gr - Τετ 21 Νοέ 2007, 01:18:32
Jim_207GT έγραψε:

Δεν ξερω για το GT παντως το ιδιο προβλημα ειχε και ο πατερας μου οταν ειχε παρει καινουριο ενα ΖΧ... Στις πολλες στροφες στην αλλαγη 1η-2α γρατζουνουσε το σασμαν...Το ειχε αμελησει και ισα που ειχε προλαβει την εγγυηση και του το αλλαξαν θυμαμαι...Ελαττωματικο κομπλερ ηταν του ειπαν...
DrJekyll - Τετ 21 Νοέ 2007, 08:11:03
Θέμα δημοσίευσης:
Και εμένα το έκανε όταν ήταν καινούργιο - άλλαξα βαλβολίνες γιατί οι μαμά ήταν μαπα και όλα ΟΚ....ελπίζω να είναι τόσο απλό και για εσένα...
lionking(t) - Τετ 21 Νοέ 2007, 10:42:13
Θέμα δημοσίευσης:
και εμενα μου το κανει αυτο,μηπως δεν παταμε καλα τον συμπλεκτη?
dimkeras - Πεμ 22 Νοέ 2007, 01:29:06
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν λες "πολλές στροφές" τί εννοείς?
Το δικό μου δεν κάνει κανένα θόρυβο προς το παρόν αλλά από 1η σε 2α δεν έχω αλλάξει με πάνω από 4000 στροφές ποτέ ως τώρα.
georgio3gr - Πεμ 22 Νοέ 2007, 15:36:55
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Όταν λες "πολλές στροφές" τί εννοείς?

Για τον απλο λογο του οτι ο πατερας μου δεν ειναι γκαζοφονιας εκανε τις αλλαγες στις 4000 αντε 5000+ στροφες... Σε μια συγκεκριμμενη ανηφορα ομως χρειαζοταν να του ζοριζει λιγο παραπανω την 1η μεχρι της 6000+ και τοτε το παρατηρησε...
Road_Runner - Πεμ 22 Νοέ 2007, 15:44:28
georgio3gr έγραψε:
Jim_207GT έγραψε:

Δεν ξερω για το GT παντως το ιδιο προβλημα ειχε και ο πατερας μου οταν ειχε παρει καινουριο ενα ΖΧ... Στις πολλες στροφες στην αλλαγη 1η-2α γρατζουνουσε το σασμαν...Το ειχε αμελησει και ισα που ειχε προλαβει την εγγυηση και του το αλλαξαν θυμαμαι...Ελαττωματικο κομπλερ ηταν του ειπαν...

Μηπως θες να πεις συχρονιζε?? Μαλλοον τα συχρινιζε ειναι σε οσους υπαρχει προβλημα...
KouKou - Παρ 30 Νοέ 2007, 18:50:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες να ρωτησω και εγω κατι. Οταν ξεκιναω μερικες φορες(10%) ακουγετε ενα τριξιμο. οχι παντα και ουτε στις ιδιες συνθηκες. στο σημειο που συμπλεκταρει. αρχιζει και με προβληματιζει. εχω 22κ χλμ. Αν καποιος εχει καταλαβει ας μου πει.

Ευχαριστω
orestis - Παρ 30 Νοέ 2007, 19:04:40
Θέμα δημοσίευσης:
το οτι γρατζουναει δεν ειναι καθολου φυσιολογικο.
ειχε παρατηρηθει και σε προηγουμενα μοντελα και στα περισσοτερα απο αυτα με αλλαγη βαλβολινης, το προβλημα, επαψε να υπαρχει.
καλο θα ειναι να μην το αφησεις και να απευθηνθεις στον αντιπροσωπο τωρα που ειναι ακομη νωρις.
η πρωτη σου κινηση πριν κατεβασουν σασμαν για να ελενξουν τα συνχρονιζε ειναι να αλλαξουν βαλβολινες (κι εγω στην θεση σου θα εβαζα κι ενα MOTORKOTE).
εαν δεν διορθωθει 100% τοτε μην το αφησει ςετσι γιατι με τον καιρο θα χειροτερεψει.
κατεβασε σασμαν και αλαλξε συνχρονιζε.
εαν το σασμαν ειναι το ιδιο με αυτο του 207 RALLYE τοτε σε καμια περιπτωση δεν ειναι φυσιολογικο και σε καμια περιπτωση δεν ισχυει αυτο
Παράθεση:
ειναι η λειτουργγια του σασμαν τετοια που δεν θελει πολα ζορια?

πιστεψεμε οτι εκανα οτι ηταν δυνατον για να το κανω να σκαλωσει ή να γρατζουνισει μια ολοκληρη ημερα για λογαριασμο περιοδικου και με εβγαλε ασπροπροσωπο.
KouKou - Σαβ 01 Δεκ 2007, 11:36:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ορεστη να φανταστω οτι η απαντηση δεν ηταν για μενα!
orestis - Κυρ 02 Δεκ 2007, 13:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
KouKou έγραψε:
Ορεστη να φανταστω οτι η απαντηση δεν ηταν για μενα!

ναι!
η απαντηση ηταν για το αρχικο ποστ
KouKou - Δευ 03 Δεκ 2007, 14:07:52
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως εχεις και τιποτα για μενα???? Rolling eyes Very happy
orestis - Δευ 03 Δεκ 2007, 18:28:04
Θέμα δημοσίευσης:
KouKou έγραψε:
μηπως εχεις και τιποτα για μενα???? Rolling eyes Very happy

δεν εχω καταλάβει τι ακριβως προβλημα εχεις αλλα μαλλον προκιται για συντονισμο ή για κατι με τον υδραυλικο συμπλεκτη
Jim_207GT - Πεμ 13 Δεκ 2007, 17:31:03
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα το προβλημα μου λυθηκε με την αλλαγη συγχρονιζε για την ωρα το παω σεμνα και δεν το ζορισω μεχρι να πατησουν ολα καλα θα σας πω εντυπωσεις στο μελλον δεν ειναι και οτι καλυτερο καινουργιο αμαξι να λυνεις σασμαν!
orestis - Πεμ 13 Δεκ 2007, 18:35:56
Θέμα δημοσίευσης:
Jim_207GT έγραψε:
Τελικα το προβλημα μου λυθηκε με την αλλαγη συγχρονιζε για την ωρα το παω σεμνα και δεν το ζορισω μεχρι να πατησουν ολα καλα θα σας πω εντυπωσεις στο μελλον δεν ειναι και οτι καλυτερο καινουργιο αμαξι να λυνεις σασμαν!
δημητρη, εβαλες ματζουνι? Confused
PANOSSS - Δευ 14 Ιαν 2008, 21:18:13
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207GT - Προβλημα με το σασμαν
Loipon paidia, exw ena 207 rallye k exei to idio akribws problima apo th mera pou to pira..ston kofth apo 1 se 2 ta kseskizei ola mesa, piga sthn peugeot k den to pisteuane k kala..alla blepw oti yparxoun arketoi me to idio problhma..Mou kleisane rantebou gia aurio, allagh twn sunxronize..MHN to afinete!!!!!!
Touristas - Δευ 14 Ιαν 2008, 22:40:37
Θέμα δημοσίευσης:
Αν συνεχίσεις να κάνει αλλαγή στον κόφτη από 1η σε 2α αμφιβάλω εάν θα αντέξει για πολύ ακόμα το κιβώτιο σου.

Επίσης θα σε παρακαλούσα να γράφεις Ελληνικά
WHISPER - Δευ 14 Ιαν 2008, 22:46:34
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι παντα απορουμε και λεμε οτι το αμαξι εχει προβλημα και δεν σκεφτομαστε κατα ποσο το εχουμε σκισει αρχικα?για να φτασει μετα να εχει οντος προβλημα Exclamation
Jim_207GT - Τρι 15 Ιαν 2008, 00:17:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ενα εχω καταλαβει οτι το σασμαν αυτο την ακουει ευκολα απο αλλαγη πρωτης σε δευτερα με πολες στροφες εγω εβαλα τα παντα καινουργια σε οτ σχετιζεται με την δευτερα και σε μια σφερατη αλλαγη προχτες ακουσα ενα πολυ μικρο γρατζουνισμα ετσι πλεον το συνειδητοποιοησακια αλαζω ποιο νορμαλ για να εχω το κεφαλι μου υσηχο δεν νομιαω να μουν ξανακατεβασουν το σασμαν δευτερη φορα σε εγγυηση!
WHISPER - Τρι 15 Ιαν 2008, 10:58:43
Θέμα δημοσίευσης:
Jim_207GT έγραψε:
Εγω ενα εχω καταλαβει οτι το σασμαν αυτο την ακουει ευκολα απο αλλαγη πρωτης σε δευτερα με πολες στροφες εγω εβαλα τα παντα καινουργια σε οτ σχετιζεται με την δευτερα και σε μια σφερατη αλλαγη προχτες ακουσα ενα πολυ μικρο γρατζουνισμα ετσι πλεον το συνειδητοποιοησακια αλαζω ποιο νορμαλ για να εχω το κεφαλι μου υσηχο δεν νομιαω να μουν ξανακατεβασουν το σασμαν δευτερη φορα σε εγγυηση!

την ακουει οταν αλλαζεις απο 1η σε 2αρα με 5 και 6 χιλιαδες στροφες.νομιζω οτι ειναι λογικο να τα παιξει σε καποια φαση.εγω τουλαχιστον που τις αλλαζω στις 3.500 με 4 δεν εχει ακουστει το παραμικρο.
orestis - Τρι 15 Ιαν 2008, 11:54:37
Θέμα δημοσίευσης:
Jim_207GT έγραψε:

πολλες φορες αυτο σχετιζεται με την στιγμιαια μετατοπιση του κινητηρα. με αλλα λογια ενα θελεις να κανεις τετοιου ειδους αλλαγες θα πρεπει αν βαλεις βασεις PS και την επομενη φορα που θα κατεβασεις σασμαν να βαλεις συνχρονιζε PS
MEMsound - Τρι 15 Ιαν 2008, 13:02:44
Θέμα δημοσίευσης:
σωστός ο Ορέστης
Απλά μια τέτοια λύση (βάσεις) μεταφέρει κραδασμούς από μοτερ στο αμάξωμα = λίγη βαβουρα μέσα στην καμπίνα... Wink
PHSYBORG - Τρι 15 Ιαν 2008, 13:39:06
Θέμα δημοσίευσης:
ωραιους κραδασμους ομως....
το νιωθεις το μοτερ ! Wink
orestis - Τρι 15 Ιαν 2008, 13:46:56
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
σωστός ο Ορέστης
Απλά μια τέτοια λύση (βάσεις) μεταφέρει κραδασμούς από μοτερ στο αμάξωμα = λίγη βαβουρα μέσα στην καμπίνα... Wink

ναι αυτο γινεται κυριως απο την μεσαια βαση (του σασμαν)
PANOSSS - Τρι 15 Ιαν 2008, 18:41:39
Θέμα δημοσίευσης:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΓΩ ΧΡΗΣΗΣ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΑΖΜΑΝ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Κ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΥΤΑΜΕ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΣΑ ΑΜΑΚΣΙ Κ ΟΧΙ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ..Κ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΑ!!!
Touristas - Τρι 15 Ιαν 2008, 19:42:52
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σε παρακαλέσω να γράφεις με μικρά.
Ας υποθέσουμε πως το συγκεκριμένο κιβώτιο είχε πρόβλημα από το εργοστάσιο.
Πιστεύεις πως το καινούργιο που θα βάλεις αν συνεχίσεις να κάνεις τέτοιες αλλαγές θα αντέξει???
PANOSSS - Πεμ 17 Ιαν 2008, 17:37:20
Θέμα δημοσίευσης:
ελπιζω να αντεξει αλλιωσ θα ειμαι καθε βδομαδα εκει..
dimkeras - Παρ 20 Μάρ 2009, 19:22:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεθάβω αυτό το θέμα γιατί έχω θέμα.
Το τελευταίο 10ήμερο έχω κάποιες κακές ενδείξεις. Από 2α σε 3η παραλίγο να κουρέψω το γρανάζι. Η 5η μου κουμπώνει με δυσκολία μερικές φορές, κι όταν κουμπώνει ακούω κάτι κλακ-κλουκ και λοιπούς ανατριχιαστικούς θορύβους. Συν αυτών, εδώ κι ένα 3ήμερο η 1η τις μισές φορές μπαίνει και τις υπόλοιπες αναγκάζομαι να βάλω 2α και μετά 1η. Αποκορύφωμα χθες που ξεκινάω σε φανάρι με 2α γιατί απλά η 1η δεν έμπαινε καθόλου. Αμέσως μετά επανήλθε.
Τώρα έχω 72.000 και αντικατέστησα τις μαμά βαλβολίνες με TRP στα 55.000, χωρίς όμως να έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, εκτός από τραχιά λειτουργία του σασμάν.
Λέτε να με έπιασε κι εμένα η σασμανίτιδα των 207, τώρα που λήγει και η εγγύηση? Να τρέξω γρήγορα για επιδιόρθωση-αντικατάσταση? Μήπως θέλω πάλι βαλβολίνες?
dimkeras - Δευ 23 Μάρ 2009, 01:57:02
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρόβλημα των τελευταίων ημερών φαίνεται πως παρήλθε, αφού πρώτα με ζάλισε για κανένα 10ήμερο. Δε ξέρω τελικά τί έφταιγε. Ίσως είχε σφηνώσει πάλι κανένα πετραδάκι στις ντίζες του κιβωτίου. Είχα ξαναπάθει κάτι παρόμοιο τους πρώτους μήνες που είχα το αυτοκίνητο και αναγκαστήκαμε να ξηλώσουμε πολλά πραγματάκια μέχρι να το βρούμε. Πάλι τότε δεν έμπαινε η 1η και 3η. Είδωμεν..
Έχει πάθει κανείς κάτι αντίστοιχο?
dimkeras - Κυρ 10 Μάϊ 2009, 20:37:50
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρόβλημα που ανέφερα 2 post νωρίτερα μάλλον εξαλείφθηκε.
Την Πέμπτη πήγα συνεργείο και μου έκαναν κάτι σαν reset στο σασμάν : αφού απελευθέρωσαν τις ασφάλειες που έχουν οι ντίζες πάνω στο ματζαφλάρι του λεβιέ, έβαλαν ένα πλαστικό μπαρμπαδέλι που τον κρατούσε σταθερό και κάθετο και ασφάλισαν ξανά τις ντίζες.
Αποτέλεσμα :
πολύ θετικότερο κούμπωμα από οποιαδήποτε άλλη φορά και πολύ πιο εύκολη αλλαγή ταχυτήτων, ακόμη και σε υψηλές στροφές, ακόμη και στον κόφτη.
Το σασμάν δοκιμάστηκε (σκίστηκε δηλαδή Very happy) σε διάφορες συνθήκες και νομίζω πως είναι μια χαρά πλέον.
Η όλη διαδικασία απαιτεί να αφαιρεθεί μόνο το πλαστικό τούνελ ανάμεσα στα καθίσματα και δεν παίρνει πάνω από 15 λεπτά.
Όποιος έχει κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα ας το κοιτάξει μήπως φταίει αυτό.
Morfeas - Κυρ 10 Μάϊ 2009, 22:05:12
Θέμα δημοσίευσης: fw
Εγώ άλλαξα τις βαλβολίνες και τώρα είναι εντάξει.
dimkeras - Κυρ 10 Μάϊ 2009, 22:43:50
Θέμα δημοσίευσης: Re: fw
Morfeas έγραψε:
Εγώ άλλαξα τις βαλβολίνες και τώρα είναι εντάξει.

Είχε πάει και η δική μου σκέψη στις βαλβολίνες αλλά τελικά, όπως φάνηκε, άλλο έφταιγε Wink
mitsos 306 - Παρ 15 Μάϊ 2009, 21:27:37
Θέμα δημοσίευσης:
εχω ενα καινουριο 207 rallye.στα 1600 χλμ οπως περιμενα να κρυωσει παρατηρησα ενα θορυβο απο την μηχανη.μαλλον ειναι ρουλεμαν συμπλεκτη γιατι οταν πατας το πενταλ σταματαει.στα 2000χλμ πηγα στην πεζω για αλλαγη λαδιων και διαπιστωσαν το προβλημα.τωρα εχω 3500χλμ, και νιωθεις τον κραδασμο στο πενταλ οταν κανεις αλλαγες.επισης ακουγεται και το σασμαν.Εκλεισα ραντεβου για να το αφησω.μου ειπαν οτι πρεπει να κατεβει το σασμαν και μετα θα δουμε τι βλαβη υπαρχει.
Εχω αρχισει και ξενερωνω, να κατεβασεις σασμαν σε καινουριο αυτοκινητο...
Gr13 - Σαβ 16 Μάϊ 2009, 00:13:16
Θέμα δημοσίευσης: 207GT - Προβλημα με το σασμαν
Εμένα πάλι δεν κουμπώνει η όπισθεν μερικές φορές,πρέπει να βάλω πρώτη και μετα πάλι οποσθεν για να μπεί.Ελεος Laughing
stazzy - Σαβ 16 Μάϊ 2009, 10:03:51
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:
εχω ενα καινουριο 207 rallye.στα 1600 χλμ οπως περιμενα να κρυωσει παρατηρησα ενα θορυβο απο την μηχανη.μαλλον ειναι ρουλεμαν συμπλεκτη γιατι οταν πατας το πενταλ σταματαει.στα 2000χλμ πηγα στην πεζω για αλλαγη λαδιων και διαπιστωσαν το προβλημα.τωρα εχω 3500χλμ, και νιωθεις τον κραδασμο στο πενταλ οταν κανεις αλλαγες.επισης ακουγεται και το σασμαν.Εκλεισα ραντεβου για να το αφησω.μου ειπαν οτι πρεπει να κατεβει το σασμαν και μετα θα δουμε τι βλαβη υπαρχει.
Εχω αρχισει και ξενερωνω, να κατεβασεις σασμαν σε καινουριο αυτοκινητο...

Εσύ τουλάχιστον πρόλαβες να κάνεις και 1600 km!
Εμένα είχε θέμα από τη στιγμη που το πηρα, και κατέβηκε το σαζμάν με 20κμ!!

Καλά πάει παντως τώρα, αν και το έσκισα λίγο στα μέγαρα Evil
dimkeras - Δευ 18 Μάϊ 2009, 16:12:58
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207GT - Προβλημα με το σασμαν
Gr13 έγραψε:
Εμένα πάλι δεν κουμπώνει η όπισθεν μερικές φορές,πρέπει να βάλω πρώτη και μετα πάλι οποσθεν για να μπεί.Ελεος Laughing

Εμένα κουμπώνει! Laughing

Γιατί δεν αλλάζεις βαλβολίνες? Και μετά βλέπεις. Ίσως διορθωθεί.
mitsos 306 - Παρ 22 Μάϊ 2009, 21:53:33
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα!

σημερα με πηραν απο την lion hellas στη θεσσαλονικη οπου ειναι το αμαξι και μου ειπαν οτι εντοπισαν το προβλημα. Δεν ειναι τελικα ρουλεμαν συμπλεκτη, αλλα ρουλεμαν πρωτευοντος.Μου ειπαν το ανταλλακτικο θα ερθει απο Γαλλια και θελει τουλαχιστο 7 μερες. Δεν ειχα χρονο για πολλη συζητηση(ημουν στη δουλεια) και δεν προλαβα να διασαφηνισω αν εννοουσε ολοκληρο σαζμαν ή σετ ρουλεμαν...Θα το κανω τη δευτερα.

αυτα τα νεα...
nOkpos - Παρ 03 Ιούλ 2009, 13:19:38
Θέμα δημοσίευσης:
εχω και αυτο το προβλημα ναι Smile 2000 χιλιομετρα ! αλλα δεν θα τους αφησω ετσι ευκολα! παμε με νομικη προστασια να δουμε τι θα γινει
mitsos 306 - Τετ 19 Αύγ 2009, 19:51:06
Θέμα δημοσίευσης:
Νεα από το μέτωπο του σαζμάν.
συγνώμη για την καθυστέρηση αλλα έχουν συμβει πάρα πολλα...

Με πολυ λιγα λογια.
το αμάξι το κράτησαν περίπου 3 εβδομαδες εκεί μεχρι να το φτιάξουν.
βγάλαμε και μια σχετική ταλαιπωρία μεχρι να μου βρουν αυτοκίνητο αντικατάστασης.
Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ελάτε να παρετε το αμάξι γιατί αλλαξαμε όλα τα ρουλεμάν αλλά ο θόρυβος δεν έχει σταματήσει και ετσι παραγείλαμε ολόκληρο σαζμάν από γαλλία.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Το αμάξι το παίρνω πέμπτη.
Το σάββατο το πάω για πλύσιμο και βλέπω οτι το φτερό του οδηγού είναι χτυπημένο απο μέσα προς τα έξω και γυρνάνε τα μυυαλά μου.
Μέχρι τη δευτέρα όμως μου εχει περάσει λίγο η δολοφονική διάθεση και παίρνω τηλέφωνο και τους το λέω.
Μου λένε μην ανησυχήτε θα γίνουν όλα...
mitsos 306 - Τετ 19 Αύγ 2009, 20:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
Με παίρνουν τηλ μετά από ένα μήνα περίπου και μου λένε ήρθε το σαζμάν.
Είχα πολύ δουλεια όμως εκείνες τις μέρες και λέω δεν μπορώ τώρα θα μιλήσουμε να κλείσουμε ραντεβού.

Μέχρι εδώ όλα καλά

Κλείνουμε ραντεβού τέλη Ιουλίου.Πάω εκεί και αυτός με τον οποίο έκανα τις συνεννοήσεις λείπει με άδεια.
Το αμάξι όμως μπαίνει κανονικά μέσα για αλλαγή.

Με το που αφήνω το αμάξι λέω στον υπεύθυνο, ξέρετε την προηγούμενη φορα μου χτυπήσατε το φτερό, μάλλον κατα την αφαίρεση του θόλου.

Αποκλείεται μου λέει γιατι δεν αφαιρείται ο θόλος κατα την αλλάγη σαζμάν.

Κάθομαι και εγώ στο συνεργείο καραούλι και περιμένω. και μολις βγάζει ο μηχανικός τον θόλο πάω και λέω στον υπέυθυνο για δες, βγαίνει ή δεν βγαίνει ο θόλος?
Μούγκα ο δικός σου...

Τελειώνουν οι εργασίες με τα πολλα (αν τα πω όλα θα χρειαστώ όλο το forum για μένα!) το παίρνω το αυτοκίνητο όλα καλα.

Το βράδυ που πάω σπίτι και περιμένω να κρυώσει το αμάξι ακούω πάλι τον ίδιο θόρυβο!!!!!!!!!!!!!!!
mitsos 306 - Τετ 19 Αύγ 2009, 20:41:54
Θέμα δημοσίευσης:
πάω την άλλη μέρα μετά τη δουλεία στον μηχανικό μου.

Σηκώνουμε το αμάξι στην ράμπα και βλέπω οτι το φις του αισθητήρα λ εχει σπασμένη τη βαση που έχει για να στηριζεται στο αυτοκίνητο και είναι στον αέρα (δεν εκανε ούτε τον κόπο να το πιασει με ένα δεματικό αυτός του έκανε την αλλάγη του σαζμάν)

Και ΔΕΥΤΕΡΟ το σαζμάν έχει ορατές φλατζοκολλες στις ενώσεις απο τα καπάκια που το αποτελουν οι οποίες ειναι φρεσκιες ακόμη. Αυτό μου έκανε εντύπωση δεδομένου οτι από την στιγμή που με πήραν τηλ να πάω για αλλάγή μέχρι τελικά την μέρα που πήγα, είχαν μεσολαβήσει περίπου 2 εβδομάδες

Μα πόσο καιρο θέλει για να στεγνώσει η φλατζόκολλα?

την άλλη μέρα πάω ξανά στην λάιον και γίνεται χαμός

Το βλέπει το αμάξι μηχανικός, (άλλος όχι αυτος που είχε αναλάβει το αμάξι) το ακούει και μου λέει οτι ο θόρυβος αυτός είναι φυσιολογικός!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ

αφού είναι φυσιολογικος ο θόρυβος γιατί μπηκαμε σε όλη αυτη τη διαδικασία?

ανέβηκε και κατέβηκε σαζμάν δύο φορες που σημαίνει οτι οι περισσότερες βίδες του μηχανοστασίου (κινητήρας, ψαλίδια κλπ) βιδωθηκαν και ξεβιδωθηκαν 2 φορες . Ακόμα και αν ήμουν τοσο σιδεροφάγος που να ηθελα δίσκο πλατώ καθε 50 000 χιλιόμετρα σημαίνει οτι θα χρειαζονταν 100000 για να γινει αυτο, δηλαδη αφου κανω 15.000 το χρονο περίπου 6 χρονια....
smoki - Κυρ 23 Αύγ 2009, 00:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
Τις τελευταιες μερες ακουγεται οταν ξεκινω με 1η λιγο εντονα και οταν φορτωνει το αμαξι με 2α-3η απο 2000-3500 στροφες ενας εντονος τραχυς θορυβος σαν να τριβονται μεταλλα απο το χωρο της μηχανης. Το κανει και με εσπ/αντισπιν απενεργοποιημενο. Επισης, με νεκρα δεν κανει κιχ ουτε αμα το παω πιο "χαλαρα". Ξεκινησε μετα απο ταξιδι 8 ωρων απο τις οποιες τις 3 ωρες ημουν κολλημενος στην κινηση. Πιστευω κατα 90% σαζμαν. Εχει τυχει σε κανεναν αλλον ομως αυτο? Τεταρτη το παω για ελεγχο. Επισης, να αναφερω οτι ο δισκος δεν πατιναρει
Arvas - Κυρ 23 Αύγ 2009, 01:37:05
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως στο κανει αυτο οταν σπινιαρει; μου το εκανε και εμενα αυτο και μαλλον πρεπει να ειναι διαφορικο... Λυθηκε μετα την αλλαγη των μαμα βαλβολινων...
drdino - Κυρ 23 Αύγ 2009, 01:38:16
Θέμα δημοσίευσης:
Σου κάνει και τπτ κοψίματα ή όχι;
smoki - Κυρ 23 Αύγ 2009, 02:36:36
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Μηπως στο κανει αυτο οταν σπινιαρει; μου το εκανε και εμενα αυτο και μαλλον πρεπει να ειναι διαφορικο... Λυθηκε μετα την αλλαγη των μαμα βαλβολινων...

Ναι, γιαυτο το δοκιμασα με και χωρις εσπ για να δω αν εχει σχεση με αυτο. Μακαρι να ναι διαφορικο μιας και οπου να ναι μπαινει το μπλοκε
Παράθεση:
Σου κάνει και τπτ κοψίματα ή όχι;

Κοψιματα εννοεις οταν επιταχυνει?
mitsos 306 - Κυρ 23 Αύγ 2009, 22:39:30
Θέμα δημοσίευσης:
και μολις τωρα που ηρθα σπιτι,παρατηρησα οτι δεν αναβουν τα φωτα της οπισθεν.

Μηπως ξεχασαν να κουμπωσουν καμια φισα?

αυριο παλι στην πεζω, παλι αδεια απο τη δουλεια,παλι αγχος, παλι καβγαδες...
gemilonas - Δευ 24 Αύγ 2009, 11:05:13
Θέμα δημοσίευσης:
Λυπάμαι φίλε που θα στο πώ αλλά με αυτούς εδώ που έχουμε μπλέξει στη Θεσσαλονίκη να περιμένεις και χειρότερα . Αν είσαι στην εγγύηση λίγο υπομονή και μετά όπου φύγει - φύγει. Evil
mitsos 306 - Τρι 25 Αύγ 2009, 17:27:07
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου Γιώργο.

πήγα σήμερα το πρωί στην πεζώ και το έφτιαξαν.

επαιδή ξέρεις οτι το συνεργείο είναι γυάλινο, το αμάξι δεν το έχασα απο τα μάτια μου. Το έφτιαξε ο τύπος μεσα σε 5 λεπτά και μετα το αμαξι έμεινε μέσα άλλα 20.

Αυτοί μου είπαν οτι είχε χαλάσει η βαλβίδα της όπισθεν αλλα εγώ δεν είδα να πηγαίνει κανένα ανταλλακτικό εκεί.

Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος...θα με καταντήσουν νευρασθενικό...

Συνεργείο καλό έχω. Το 306 μου το έκανα χρονια service εκεί και ποτε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Αλλά τώρα είμαι δεμένος λόγω της εγγύησης...
gemilonas - Τετ 26 Αύγ 2009, 09:50:53
Θέμα δημοσίευσης:
Καλή σου ημέρα Δημήτρη ,

Τα γνωστά καραγκιοζιλίκια τους. Ήθελα να ξερα για αμερικανάκια μας περνάνε Evil Evil
υπομονή μέχρι να τελειώσει ....δυστυχώς και οι άλλοι οι εξουσιοδοτημένοι (με εξαίρεση ένα που μου έχουν πει για καλό - δεν ξέρω προσωπικά) είναι τα ίδια.....μαύρα χάλια!!!! 2gunfire Sniper Shoot Whip
drdino - Τετ 26 Αύγ 2009, 10:28:10
Θέμα δημοσίευσης:
Τα αμερικανακια αν ειχε γινει κατι τετοιο θα τους ειχαν σκισει. Wink

Μάλλον για Ουγκαντα.
gemilonas - Τετ 26 Αύγ 2009, 11:07:37
Θέμα δημοσίευσης:
Έχεις απόλυτο δίκιο....απλά με έπιασε ξέρεις η γνωστή αντιαμερικανική μαλακεία του Έλληνα Rolling eyes ..... Ποιά Ουγκάντα?....και λίγα λες!!!
mrkaza - Τετ 26 Αύγ 2009, 11:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά σε περασαν για Αμερικανακη στο μυαλο και νοοτροποια Ελληνα καταναλωτη σε συνδιασμο με το οτι λογο Εγγυησης σε κρατανε Sad
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες