PSClub - Hellas

Φτιάξε το μόνος σου - 307 - HOW TO: Kαθαρισμός ηλεκτρ. πεταλούδας γκαζιού (TU5JP4)

drdino - Πεμ 01 Νοέ 2007, 01:24:32
Θέμα δημοσίευσης: 307 - HOW TO: Kαθαρισμός ηλεκτρ. πεταλούδας γκαζιού (TU5JP4)
Eδώ ξεκινάμε. Περιληπτικά, πρέπει να βγει το φιλτροκούτι (1), το πλαστικό κολάρο που οδηγεί στην πολλαπλή εισαγωγής (2) και η πεταλούδα (3).

Χαλαρώνουμε τον σφιγκτήρα που συγκρατεί το κολάρο στο φιλτροκούτι.

Πιέζουμε το πλαστικό που φαίνεται μέσα στην τρύπα στον κόκκινο κύκλο ώστε να απασφαλίσει το φιλτροκούτι.

Αφού βγάλουμε το κολάρο, τραβάμε το φιλτροκούτι προς τα πάνω, και μένουμε με ένα ωραίο κενό. :lol

Συνεχίζοντας, βλέπουμε την πεταλούδα (1), το σωληνάκι αναθυμιάσεων (2) και τον δεύτερο σφιγκτήρα (3).

Για να βάλουμε το σωληνάκι αναθυμιάσεων, πατάμε την κίτρινη ασφάλεια και το τραβάμε. Τώρα μένει να βγάλουμε και τον σφιγκτήρα.

Τον ξεβιδώνουμε, τραβάμε το κολάρο προς τα δεξιά και το αφαιρούμε.

Τώρα μένει να βγάλουμε το σώμα της πεταλούδας, το οποίο συγκρατείται από 3 βίδες, 2 κάτω:

...και μια πάνω:

Αφού τις ξεβιδώσουμε, αφαιρούμε με προσοχή το σώμα της πεταλούδας. Το μόνο που μας εμποδίζει τώρα είναι το καλώδιό της. Το αφαιρούμε βγάζοντας την ασφάλεια, βγάζουμε και το καλώδιο από τον κρίκο στήριξης..

...και επιτέλους, η πεταλούδα μας είναι ελεύθερη να πετάξει! Laughing Yahoo! Yahoo! Embarassed

Πιο πάνω η πεταλούδα φαίνεται (και είναι) καθαρή γιατί την είχα καθαρίσει πριν. Laughing Οπότε πάρτε μερικές φωτογραφίες του πώς ήταν όταν την είχα βγάλει τις προάλλες.

Όχι ιδιαίτερα βρώμικη δηλαδή, αλλά μετά από 42k χλμ είναι εμφανής η βρωμιά από τις αναθυμιάσεις.

Πάρτε και μια φωτό από το plenum της εισαγωγής. Το πράσινο είναι η φλατζούλα της πεταλούδας, ενώ κάτω αριστερά στην φωτογραφία φαίνονται τα μπεκ (κόκκινα).

Στο σημείο αυτό, ας κάνουμε ένα διάλειμμα για γλυκάκι... Razz

Συνεχίζοντας, το καθαριστικό για καρμπυρατέρ που χρησιμοποίησα.

Φωτογραφίες του πώς καθαρίζω την πεταλούδα δεν έβγαλα για ευνόητους λόγους, αλλά είναι απλό, απλά ψεκάζουμε όπου έχει βρώμα. Laughing

Και εδώ η πεταλούδα μας καθαρή και γυαλιστερή. Laughing
]

Αυτό ήταν! Ακολουθούμε την αντίστροφη διαδικασία, βιδώνοντας με προσοχή και σφιχτά τις 3 βίδες, αφού έχουμε κουμπώσει καλά την φίσα της και έχοντας ασφαλίσει το καλώδιό της, σφίγγουμε καλά τους 2 σφιγκτήρες στο κολάρο και στο φιλτροκούτι, αφού το έχουμε τοποθετήσει συρταρωτά όπως ήταν.

Πάρτε και δώρο ένα βιντεάκι με την πεταλούδα να ανοιγοκλείνει. Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=_Zh0LawcgVk
Steve - Πεμ 31 Ιαν 2008, 20:46:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραίαι δουλειά, χαίρομαι που έδωσα έναυσμα για τον καθαρισμό πεταλούδων Laughing
PARIS307CC - Τρι 29 Ιούλ 2008, 17:14:26
Θέμα δημοσίευσης:

φιλε drdino πολυ καλο το ολο θεματακι κ πολυ χρησιμο!!!!!

Σε ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες μιασ κ ειμαι κ εγω κολλημενος με το
"γιατι να μην το φτιαξω μονος μου ?" κ τετοια πραγματα ειναι πολυ χρησιμα.

Καθαρισα την δικια μου πεταλουδιτσα κ το τι μαυριλα ειχε... απλα δεν περιγραφεται!

μια ερωτησουλα μονο γιατι με τοση μαυριλα αγχωθηκα...

το αμαξι φοραει σκουπιτσα SIMOTA μηπως να του εβαζα στο σωληνακι
αναθυμιασεων κανενα φιλτρακι?
εσυ τι λες?

Κ παλι σε ευχαριστω man....!!!!!!
giannis27 - Τετ 30 Ιούλ 2008, 00:26:01
Θέμα δημοσίευσης:
καλύτερα άστο εκεί το σωληνάκι!
το φιλτράκι κάποια στιγμή θα αρχίσει να στάζει λάδι ! Exclamation
AlienHack - Παρ 12 Σεπ 2008, 15:47:39
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα το plenum της εισαγωγής ειχε σε ολα τα τοιχωματα του λαδι.. οχι λιμνη μεσα αλλα οπου ακουμπουσα το χερι μου ειχε στρωμα λαδιου. Απο τις αναθυμιασεις υποθέτω αλλα ειναι καλο αυτό? αυτο το λαδι δεν περναει στους κυλινδρους?
nOkpos - Τετ 07 Ιαν 2009, 08:47:07
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
εμενα το plenum της εισαγωγής ειχε σε ολα τα τοιχωματα του λαδι.. οχι λιμνη μεσα αλλα οπου ακουμπουσα το χερι μου ειχε στρωμα λαδιου. Απο τις αναθυμιασεις υποθέτω αλλα ειναι καλο αυτό? αυτο το λαδι δεν περναει στους κυλινδρους?

και ?
οι κυλινδροι δεν εχουν λαδι ?
με αλλα λογια κακο δεν κανει!
jimsid - Τετ 26 Αύγ 2009, 09:11:07
Θέμα δημοσίευσης:
Πηγαμε με ενα φιλο να κανουμε την δουλεια αλλα δεν παιζουν οι φωτο
drdino - Τετ 26 Αύγ 2009, 09:31:21
Θέμα δημοσίευσης:
To κωλοXS.to Evil Evil Evil Δώσε μου λίγο χρόνο να τις ξανανεβάσω Embarassed
jimsid - Πεμ 27 Αύγ 2009, 10:56:03
Θέμα δημοσίευσης:
Κανενα προβλημα φιλε η αν αν αν δεν σου κανει κοπο και ειναι εφικτο στειλε μου τις στο jim_sid207@yahoo.gr

Ευχαριστω εκ των πρωτερω
drdino - Παρ 28 Αύγ 2009, 20:57:51
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ, ξανανεβηκαν. Very happy
jimsid - Παρ 28 Αύγ 2009, 22:27:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω και παλι την κυριακη εχουμε δουλεια Very happy
sonermgb - Σαβ 19 Δεκ 2009, 14:09:31
Θέμα δημοσίευσης:
αναλυτικοτατο κ εφικτο......μπροβο drdino ........
Theodoros007 - Τρι 19 Ιαν 2010, 15:49:40
Θέμα δημοσίευσης: Βγαλσιμο πεταλουδας peugeot 406
Για σε ολους, πος μπωρο να βγαλο τιν πεταλουδα γαζιου απο peugeot 406 για να τιν καθαρισο, αν μποριτε να με βοηθισετε?...
MEMsound - Τρι 19 Ιαν 2010, 18:27:02
Θέμα δημοσίευσης:
αναρωτιεμαι γιατι δεν διαβασες αυτά που σου εγραψα εδω
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=361425#361425

και συνεχιζεις να γραφεις με greklish
Theodoros007 - Τρι 19 Ιαν 2010, 21:24:22
Θέμα δημοσίευσης: οκ
ενταξη Μανθο... δηλαδη ειναι ιδιος τροπος στο βγαλσιμο?
drdino - Πεμ 21 Ιαν 2010, 11:39:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιο 406 έχεις;
Theodoros007 - Σαβ 23 Ιαν 2010, 01:24:25
Θέμα δημοσίευσης: πεταλουδα γαζιου
406 σεδαν 1997 μοδελο, 1.8 16v
drdino - Σαβ 23 Ιαν 2010, 01:27:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχεις ηλεκτρική πεταλούδα εσύ. Το απλό είναι απλά να βγάλεις τα κολάρα και να καθαρίσεις την πεταλούδα όπως μπορείς επί τόπου με μια σκληρή οδοντόβουρτσα. Αλλιώς θα πρέπει να αποσυνδέσεις ντίζα κλπ, κάνει την διαδικασία πιό δύσκολη.
sonermgb - Τρι 26 Ιαν 2010, 20:43:26
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως στο facelift δεν ειναι ετσι
drdino - Τρι 26 Ιαν 2010, 20:48:19
Θέμα δημοσίευσης:
Τα βασικά ίδια είναι, αλλάζει το φιλτροκούτι και οι σωληνώσεις μόνο.
sonermgb - Τρι 26 Ιαν 2010, 20:59:03
Θέμα δημοσίευσης:
Aυτο παρατηρησα και εγω οταν ανοιξα να δω το θυριο Shocked Laughing Laughing Laughing χεχεχεχ........και ειναι λιγο ποιο περιπλοκα τα πραγματα
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Κυρ 30 Ιαν 2011, 09:22:40
Θέμα δημοσίευσης: καθαρισμος πεταλουδας
καλημερα οποιος βαριεται να κανει το παραπανω λυσιμο που βεβαια ειναι το καλυτερο.
Υπαρχει μια πολυ απλη λυση αφου εχεται λυση τον σωληνα που παει στην εισαγωγη και βλεπεται την πεταλουδα βρεχεται λιγο σε ενα καθαρο πανι οινοπνευμα μπλε και σπροχνεται την πεταλουδα θα τερελαθειται απο την μαυριλα που θα βγαλει. Οσοι εχεται διακοπες στο ξεκινημα το μοτερ σας θα συνελθει μετα απο αυτο.
Για να μην νομιζεται οτι το εβγαλα απο το μυαλο μου το εκανα πριν χρονο σε συνεργειο αυτοκινητων μου το δειξανε.
Steve - Κυρ 30 Ιαν 2011, 14:08:24
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ωραίο συνεργείο πήγες!
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Σαβ 12 Φεβ 2011, 22:28:33
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Σε ωραίο συνεργείο πήγες!

φιλε στιβ και με εμενα μου φανηκε περιεργο αλλα εγινε δουλεια
nikos 206cc - Σαβ 12 Φεβ 2011, 23:09:56
Θέμα δημοσίευσης:
Η πεταλουδα φιλε μου εχει 2 πλευρες και με αυτο το τροπο καθαριζεις μονο τη μια Confused
Για να γινει σωστη δουλεις πρεπει να βγει η πεταλουδα Wink
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Σαβ 12 Φεβ 2011, 23:26:50
Θέμα δημοσίευσης:
nikos 206cc έγραψε:
Η πεταλουδα φιλε μου εχει 2 πλευρες και με αυτο το τροπο καθαριζεις μονο τη μια Confused
Για να γινει σωστη δουλεις πρεπει να βγει η πεταλουδα Wink

Συμφωνω απλα ο τροπος που ανεφερα ειναι προσωρινος μεχρι να βρεθει ο χρονος για το βγαλσιμο της πεταλουδας.
Ειναι μια καλη λυση εαν εχεις σοβαρο προβλημα στην δυσκολια του ξεκινηματος
silva - Παρ 04 Μάρ 2011, 23:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
σημερα εκανα την διαδικασια βημα - βημα και εγω.
πολυ καλο DIY και χρησιμο για σωστο καθαρισμα-αναπνοη της πεταλουδας.

σχετικε με κατι κομπιασματα σε πορεια θα πρεπει να κοιταξω MAF η πολλαπλασιαστη σε 307 1.6 γιατι μπουζι αλλαχτηκαν με το σερβις πριν 5 μερες.
drdino - Σαβ 05 Μάρ 2011, 01:48:44
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχεις MAF, έχεις MAP. Ξεκίνα με έναν καθαρισμό αυτού και βλέπεις.
silva - Σαβ 05 Μάρ 2011, 05:20:24
Θέμα δημοσίευσης:
εχουμεκαποιο DIY και για αυτο μηπως γιατι δεν εχω manual του αυτοκινητου και δεν ξερω ακομα πολλα κατατοπια του.
ευχαριστω drdino !!!
silva - Τρι 15 Μάρ 2011, 00:18:15
Θέμα δημοσίευσης:
οταν καθαριστει η πεταλουδα ,χρειαζεται κωδικοποιηση οπως μου ειπε ενας "αετος" Shocked ???
drdino - Τρι 15 Μάρ 2011, 02:05:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ.
Steve - Τετ 16 Μάρ 2011, 09:19:09
Θέμα δημοσίευσης:
silva έγραψε:
οταν καθαριστει η πεταλουδα ,χρειαζεται κωδικοποιηση οπως μου ειπε ενας "αετος" Shocked ???
Έχει περάσει η Καθαρά Δευτέρα πες του Rolling eyes
lem-x24 - Παρ 15 Μάρ 2013, 16:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά θέλω να σας ρωτήσω κάτι και να μου πέιτε τη γνώμη σας:

το 307 που έχω κάνει, όπως πολλοί αναφέρετε, κάτι περίεργα στις πρώτες δύο γκαζιές της εκκίνησης.

όπως βγαίνω απο το γκαράζ, στις πρώτες δύο γκαζιές υπακούει μια χαρά, στην τρίτη με τέταρτη, αφήνω συμπλέκτη πατάω γκάζι και αντί να ανεβάζει στροφές, κομπιάζει. στην επόμενη γκαζιά ξεμπουκώνει.

αυτό το κάνει μόνο στο ξεκίνημα και πουθενά αλλού.

γίνεται να είναι η βρωμιά της πεταλούδας???

και γιατί μόνο στην εκκίνηση ??
christos_99 - Κυρ 18 Αύγ 2013, 17:39:20
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη ειμαι χωριο και λεω να πιασω να την καθαρισω ξερει κανεις τι αλλο φαρμακο να χρησιμοποιησω αντι για καθαριστικο καρμπυρατερ?? γιατι εδω μου ειναι δυσκολο να βρω τετοιο καθαριστικο
RoadRunner122 - Δευ 19 Αύγ 2013, 09:25:15
Θέμα δημοσίευσης:
Βενζίνη καθαρισμού και πινελάκι Wink
christos_99 - Δευ 19 Αύγ 2013, 16:18:15
Θέμα δημοσίευσης:
βενζινη καθαρισμου ειναι η καθαρη βενζινη που πουλανε και στα super market?? αυτο που βαζουνε στα ρουχα για τους χοντρους λεκεδες??
RoadRunner122 - Δευ 19 Αύγ 2013, 16:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι αυτή, η διάφανη. Δεν είναι τόσο δραστική όσο το spray αλλά κάνει δουλειά. Απλά αν έχει πολλή μάκα συσσωρευμένη, ψέκασε πρώτα με κάποιο αντισκωριακό (πχ wd40) και αφού μαλακώσει καθαρίζεις με τη βενζίνη.
christos_99 - Δευ 19 Αύγ 2013, 16:27:04
Θέμα δημοσίευσης:
σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση φιλαρακι. θα δοκιμασω σημερα κιολας και θα γραψω τα αποτελεσματα
christos_99 - Κυρ 25 Αύγ 2013, 16:02:25
Θέμα δημοσίευσης:
Την εκανα την δουλεια με την καθαρη βενζινη. Φοβερο καθαριστικο το ατιμο με το που εριχνα λιγο επεφτε ολη βρωμια απο μονη της, και μετα με ενα πανακι σκουπιζα τα υπολυμματα. Στην αρχη το εκανα με πινελακι, αλλα δεν επιασε και καθαρισα με το πανακι.

Μ αυτο εχω σκοπο να καθαριζω που και που και την μηχανη (το καπακι κλπ)
RoadRunner122 - Κυρ 25 Αύγ 2013, 18:16:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραίος Thumb Left

(tip: όταν το πινέλο φαίνεται μαλακό, πάμε σε οδοντόβουρτσα, το σχήμα της οποίας διαμορφώνουμε ανάλογα, με αναπτήρα Wink )
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες