PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Σβήσιμο κινητήρα καθώς το αυτοκίνητο κινείται

Lion80 - Δευ 17 Σεπ 2007, 17:13:25
Θέμα δημοσίευσης: Σβήσιμο κινητήρα καθώς το αυτοκίνητο κινείται
Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα:
Σβήνει ο κινητήρας μου ενώ το αυτοκίνητο κινείται με νεκρά (χωρίς κουμπωμένη ταχύτητα)!!
Δηλαδή:Αν αφήσω το αμάξι να τσουλήσει με νεκρά τότε μου κάνει βύθισμα το στροφόμετρο και ορισμένες φορές θα μου σβήσει κι όλας!!Επίσης παρατηρώ πως πολλές φορές αν πάω να μαρσάρω (πάντα χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο) το αμάξι δεν ανεβάζει στροφές και φαίνεται να μπουκώνει ενώ αν επιμείνω λίγο με το γκάζι πάντα ξεμπουκώνει και ανεβάζει κανονικά στροφές!!
Το πρόβλημα το παρουσιάζει περίπου εδώ και 8 μήνες.Όσο περνάει ο καιρός όμως το κάνει συχνότερα.
Βενζίνη βάζω πάντα 100 οκτανίων.Φοράω πρόγραμμα αλλά φαντάζομαι πως δεν ευθύνεται αυτό, δεδομένου του ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε 6 μήνες αφότου προσέθεσα το chipάκι.
Είχε ποτέ κανείς παρόμοιο πρόβλημα??
Αύριο θα πάω σε συνεργείο Peugeot και βλέπουμε..
StorM_GmA - Δευ 17 Σεπ 2007, 17:45:15
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Επίσης παρατηρώ πως πολλές φορές αν πάω να μαρσάρω (πάντα χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο) το αμάξι δεν ανεβάζει στροφές και φαίνεται να μπουκώνει ενώ αν επιμείνω λίγο με το γκάζι πάντα ξεμπουκώνει και ανεβάζει κανονικά στροφές!!

αυτό το έχω πάθει κι εγώ 2-3 φορές σε ανύποπτες στιγμές αλλά δεν έχω
πάει να μου το κοιτάξουν...μου δίνει την αίσθηση οτι το αμάξι, όσο και να
πατάω γκάζι, αυτό θα κάνει το δικό του! και μουγκρίζει λες και παω να
ξεκινήσω το αμάξι με full κλιματισμό και ελάχιστο γκάζι...
η μόνη διαφορά είναι οτι εμένα αυτό μου το κάνει κανονικά με ταχύτητα και
εν κινήσει...
Lion80 - Δευ 17 Σεπ 2007, 17:55:09
Θέμα δημοσίευσης:
StorM_GmA έγραψε:

αυτό το έχω πάθει κι εγώ 2-3 φορές σε ανύποπτες στιγμές αλλά δεν έχω
πάει να μου το κοιτάξουν...μου δίνει την αίσθηση οτι το αμάξι, όσο και να
πατάω γκάζι, αυτό θα κάνει το δικό του! και μουγκρίζει λες και παω να
ξεκινήσω το αμάξι με full κλιματισμό και ελάχιστο γκάζι...
η μόνη διαφορά είναι οτι εμένα αυτό μου το κάνει κανονικά με ταχύτητα και
εν κινήσει...

Για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύεται (χωρίς όμως να έχει τάση να σβήσει ο κινητήρας) και όταν έχω κουμπωμένη ταχύτητα κάποιες φορές,εν κινήσει..αλλά αυτό το μπούκωμα μου το κάνει κυρίως όταν ο κινητήρας είναι κρύος( τα πρώτα 3-4 λεπτά).Μετά δεν έχει πρόβλημα, εφόσον έχω ταχύτητα στο κιβώτιο και χρειαστεί να πατήσω γκάζι..
Αλλά το βασικό πρόβλημα μου είναι το βύθισμα των στροφών εν κινήσει με νεκρά ταχύτητα..(σε σημείο να σβήνει ο κινητήρας) Crying or Very sad
Giannis307 - Δευ 17 Σεπ 2007, 18:10:26
Θέμα δημοσίευσης:
Aποτι βλεπω στην υπογραφη σου εχεις σκουπα....Παιζει να εχει βρωμησει η χαλασει ο map sensor και να στα κανει αυτα....
Giannis307 - Δευ 17 Σεπ 2007, 18:11:37
Θέμα δημοσίευσης:
Aποτι βλεπω στην υπογραφη σου εχεις σκουπα....Παιζει να εχει βρωμησει η χαλασει ο map sensor και να στα κανει αυτα....Τωρα αμα δεν ειναι αυτο μπορει να εινα το εξαρτηματακι (δεν θυμαμαι πως το λενε Embarassed Embarassed )
που κραταει το ρελαντι...οπως και να εχει πιστευω οτι το πλου με 50 ευρω θα εισαι οκ!
Lion80 - Δευ 17 Σεπ 2007, 18:19:41
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Aποτι βλεπω στην υπογραφη σου εχεις σκουπα....Παιζει να εχει βρωμησει η χαλασει ο map sensor και να στα κανει αυτα....Τωρα αμα δεν ειναι αυτο μπορει να εινα το εξαρτηματακι (δεν θυμαμαι πως το λενε Embarassed Embarassed )
που κραταει το ρελαντι...οπως και να εχει πιστευω οτι το πλου με 50 ευρω θα εισαι οκ!

Γιάννη ευχαριστώ για την απάντηση..ναι φοράει και σκούπα..κι εύχομαι να 'ναι και κάτι απλό και να τελειώνει η υπόθεση..Το άλλο εξαρτηματάκι πρέπει να εχει να κάνει με τον σταθεροποιητή ρελαντί..(αν λέγεται έτσι..)..αλλά όταν είμαι ακίνητος μπορεί να παίζει λίγο το ρελαντί (όπως σε πολλά 206) αλλά όχι σε σημείο να μου σβήσει και ο κινητήρας.Άσε που μου κάνει και αυτό το μπούκωμα όταν πάω να μαρσάρω (με νεκρά ταχύτητα)..
SnakeMJK - Δευ 17 Σεπ 2007, 22:30:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αν χαλάσει ο map sensor τότε απλά δεν πάει βήμα. Εγώ ψηφίζω πολλαπλασιαστή. Κλασσικό πρόβλημα στα 206...
sod - Δευ 17 Σεπ 2007, 22:58:22
Θέμα δημοσίευσης:
Δημο ειχα κι εγο ενα τετοιο προβλημα....βγαλε τον map sensor και ριχτου καθαριστικο επαφων!!Μετα δεν μου ξανακανε τιποτα,ηταν μεσα στη μαυριλα ,αs ηταν καλα ο μαστρο- fynos που ηξερε!!!!
Giannis307 - Δευ 17 Σεπ 2007, 23:49:29
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Αν χαλάσει ο map sensor τότε απλά δεν πάει βήμα. Εγώ ψηφίζω πολλαπλασιαστή. Κλασσικό πρόβλημα στα 206...

Οχι ρε συ...Δεν σημαινει οτι θα τον αφησει μια και εξω....Μπορει απλα να θελει καθαρησμα...
Lion80 - Τρι 18 Σεπ 2007, 11:32:03
Θέμα δημοσίευσης:
sod έγραψε:
Δημο ειχα κι εγο ενα τετοιο προβλημα....βγαλε τον map sensor και ριχτου καθαριστικο επαφων!!Μετα δεν μου ξανακανε τιποτα,ηταν μεσα στη μαυριλα ,αs ηταν καλα ο μαστρο- fynos που ηξερε!!!!

Έλα ρε Bill..δυστυχώς σήμερα δεν πρόλαβα να πάω στην Peugeot..αύριο θα πάω!!Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό!!Μπορώ και μόνος να βγάλω τον map sensor και να τον καθαρίσω δηλαδή??
sps - Τρι 18 Σεπ 2007, 14:40:30
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
....Εγώ ψηφίζω πολλαπλασιαστή....

Εγω παλι, γιατι νομιζω οτι ψηφισες ΝΔ? Laughing Laughing Laughing
stamatis_vts - Τρι 18 Σεπ 2007, 15:05:00
Θέμα δημοσίευσης: Re: Σβήσιμο κινητήρα καθώς το αυτοκίνητο κινείται
Lion80 έγραψε:

Βενζίνη βάζω πάντα 100 οκτανίων.

γεια...
πληρωνεις βενζινη 100 οκτανιων...
τι σου βαζουνε δεν ξερεις. ουτε εσυ ουτε κανενας μας. σωστα???
ελπιζω να μην ανοιξα μεγαλο θεμα... Laughing Laughing Laughing
sod - Τρι 18 Σεπ 2007, 15:25:44
Θέμα δημοσίευσης:
Lion80 έγραψε:
sod έγραψε:

Έλα ρε Bill..δυστυχώς σήμερα δεν πρόλαβα να πάω στην Peugeot..αύριο θα πάω!!Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό!!Μπορώ και μόνος να βγάλω τον map sensor και να τον καθαρίσω δηλαδή??

Ναι δημο βγαινει πολυ ευκολα,αλλα εγω δεν ηξερα και τον καθαρισε ο fynos!!Μια βιδουλα ειναι....
Lion80 - Τρι 18 Σεπ 2007, 17:00:54
Θέμα δημοσίευσης:
sod έγραψε:
Lion80 έγραψε:
sod έγραψε:

Ναι δημο βγαινει πολυ ευκολα,αλλα εγω δεν ηξερα και τον καθαρισε ο fynos!!Μια βιδουλα ειναι....

Οκ Bill!!Προφανώς είναι κάτι απλό αλλά αφου δεν το γνωρίζω θα παώ να μου το καθαρίσουν..Wink Άντε να δούμε..

stamatis_vts έγραψε:
Lion80 έγραψε:

Βενζίνη βάζω πάντα 100 οκτανίων.

γεια...
πληρωνεις βενζινη 100 οκτανιων...
τι σου βαζουνε δεν ξερεις. ουτε εσυ ουτε κανενας μας. σωστα???
ελπιζω να μην ανοιξα μεγαλο θεμα... Laughing Laughing Laughing

Σταμάτη αυτό είναι ένα θέμα.Εύχομαι να γίνονται έλεγχοι στα βενζινάδικα και η 100άρα να είναι πράγματι 100άρα..Αν την νοθεύουν κι αυτή??Η μόνη λύση για μένα είναι να βάζεις από 1 συγκεκριμένο βενζινάδικο και μόνο(όσο είναι εφικτό).Τουλάχιστον με αυτό το τρόπο, αν έχεις πρόβλημα νοθείας, θα ξέρεις ποιός φταίει..Τώρα τι θα του κάνεις αν διαπιστώσεις νοθεία?Το λιγότερο να αλλάξεις βενζινάδικο..
Lion80 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 14:53:44
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά σήμερα πήγα σε ένα συνεργείο και μου έριξαν σπρέι στον map sensor καθώς και σε κάποιο σημείο της εισαγωγής αέρα (φοράω σκούπα).Δεν έχω προλάβει να κάνω αρκετά χιλιόμετρα ακόμη για να δω αν τελικά λύθηκε το πρόβλημα μου (με το παίξιμο ρελαντί εν κινήσει και το σβήσιμο του κινητήρα).
Είδωμεν λοιπόν..
Lion80 - Τρι 25 Σεπ 2007, 11:29:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά ο κινητήρας ξαναέσβησε!!!χαχαχαχ..καλό??Ο καθαρισμός του map sensor δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα..τώρα τι κάνουμε???
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι:Αφού δεν βλέπουμε κάτι στο διαγνωστικό τώρα πάμε στα τυφλά??Δηλαδή αλλάζουμε ένα,ένα τα πιθανά εξαρτήματα που μπορεί να φταίνε??
Αλλάζουμε map sensor??Μετά αυτό που κρατάει το ρελαντί??Ο μηχανικός μου είπε πως μπορεί να φταίει και η πεταλούδα γκαζιού??Άμα αρχίσουμε στο αν αυτό και αν εκείνο... δεν θα τελειώσουμε ποτέ και φανταστείτε πως θα είναι αν αλλάξουμε 4 εξαρτήματα και τελικά είναι το τέταρτο που φταίει?Πεταμένα λεφτά!!!
Ρε παιδιά είχα και παλιά ένα 206 (τότε το 1.4 8v) και ποτέ δεν έμαθα τι είχε!!Για να μου συμβαίνει 2η φορά σε 206 κάτι παίζει με το συγκεκριμένο μοντέλο.
Ύστερα σκέφτομαι πως του έχω βάλει και chipάκι..να φταίει τελικά αυτό??Αλλά στο προηγούμενο 206 το είχα μαμά εντελώς και πάλι μου παρουσίαζε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα!!!
Τελικά έχω μπερδευτεί!!!
Shocked Rolling eyes Shocked
SnakeMJK - Τρι 25 Σεπ 2007, 11:36:44
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως έγραψα και πιο πάνω, μου το έκανε όταν είχα πρωτοαγοράσει το αυτοκίνητο. Και άλλαξα τότε τον πολλαπλασιαστή εντός εγγύησης και δεν το ξανάκανε ποτέ. Παλαιότερα όλοι εδώ μέσα είχαμε αλλάξει πολλαπλασιαστή εντός εγγύσης (και διακόπτη φλας Razz ).
Lion80 - Τρι 25 Σεπ 2007, 12:01:45
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Όπως έγραψα και πιο πάνω, μου το έκανε όταν είχα πρωτοαγοράσει το αυτοκίνητο. Και άλλαξα τότε τον πολλαπλασιαστή εντός εγγύησης και δεν το ξανάκανε ποτέ. Παλαιότερα όλοι εδώ μέσα είχαμε αλλάξει πολλαπλασιαστή εντός εγγύσης (και διακόπτη φλας Razz ).

Ζήση σ'ευχαριστώ για την απάντηση!!Απλά ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα μου..στο παλιό 206,είχα αλλάξει πολλαπλασιαστή και μετά από κανα 3μηνο μου το ξαναπαρουσίασε το πρόβλημα.Γνωρίζω πως το 206 έχει βεβαρυμένο ιστορικό με τους πολλαπλασιαστές!!Για αυτό και ρωτάω όλους εσάς να δω ποιά είναι η συχνότερη αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζω..
marduk - Τρι 25 Σεπ 2007, 14:19:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα παρομοιο προβλημα , αλλαξα πολλαπλασιαστη και δεν ξαναπαρουσιαστηκε . Δοκιμασε το .
Lion80 - Τρι 25 Σεπ 2007, 17:23:26
Θέμα δημοσίευσης:
Γι' αυτό κι εγώ σκέφτομαι να το πάω στον Αργύρη (touristas) να δούμε τι παίζει.. Wink
Είμαι μεταξύ πολλαπλασιαστή και πεταλούδας γκαζιού..είδωμεν τι θα μου πει και ο Αργύρης όταν του το πάω..
MAD - Τρι 25 Σεπ 2007, 21:39:09
Θέμα δημοσίευσης:
Lion80 έγραψε:
Γι' αυτό κι εγώ σκέφτομαι να το πάω στον Αργύρη (touristas) να δούμε τι παίζει.. Wink
Είμαι μεταξύ πολλαπλασιαστή και πεταλούδας γκαζιού..είδωμεν τι θα μου πει και ο Αργύρης όταν του το πάω..

Eγω πιστευω αν ηταν πολλαπλασιαστης θα σου αναβε το λαμπακι του κινητηρα(check engine) Salute Μαλλον κατι αλλο ειναι....
AlienHack - Δευ 08 Σεπ 2008, 10:08:49
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά τι ήταν? ρωτάω γιατι και εγώ εχω παραπλήσιο προβλημα. να δω πως το έλυσες..
amafic - Δευ 08 Σεπ 2008, 19:08:38
Lion80 έγραψε:
Αν αφήσω το αμάξι να τσουλήσει με νεκρά τότε μου κάνει βύθισμα το στροφόμετρο και ορισμένες φορές θα μου σβήσει κι όλας!!Επίσης παρατηρώ πως πολλές φορές αν πάω να μαρσάρω (πάντα χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο) το αμάξι δεν ανεβάζει στροφές και φαίνεται να μπουκώνει ενώ αν επιμείνω λίγο με το γκάζι πάντα ξεμπουκώνει και ανεβάζει κανονικά στροφές!!

Κάτι μου θυμίζει αυτό... Τον αισθητήρα 'λ' υποψιάζομαι.
Giannis307 - Δευ 08 Σεπ 2008, 19:40:19
amafic έγραψε:
Lion80 έγραψε:
Αν αφήσω το αμάξι να τσουλήσει με νεκρά τότε μου κάνει βύθισμα το στροφόμετρο και ορισμένες φορές θα μου σβήσει κι όλας!!Επίσης παρατηρώ πως πολλές φορές αν πάω να μαρσάρω (πάντα χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο) το αμάξι δεν ανεβάζει στροφές και φαίνεται να μπουκώνει ενώ αν επιμείνω λίγο με το γκάζι πάντα ξεμπουκώνει και ανεβάζει κανονικά στροφές!!

Εχει?
amafic - Δευ 08 Σεπ 2008, 19:47:47
Δεν έχει; Γιατί να μην έχει; Όλα έχουν, μερικά δυο-τρεις.
panosgep - Σαβ 27 Σεπ 2008, 21:48:22
Θέμα δημοσίευσης:
same problem here. Σβήνει μόνο του ακόμα και σε πορεία. Και πολλές φορές για να πάρει μπρος δεν αρκεί μόνο η μίζα, πρέπει να πατήσω και λίγο το γκάζι (όπως το παλιό citroen του πατέρα μου χαχααχχαχαχα).
Λίγο help παιδιά...
amafic - Σαβ 27 Σεπ 2008, 22:03:22
Θέμα δημοσίευσης:
panosgep έγραψε:
same problem here. Σβήνει μόνο του ακόμα και σε πορεία. Και πολλές φορές για να πάρει μπρος δεν αρκεί μόνο η μίζα, πρέπει να πατήσω και λίγο το γκάζι (όπως το παλιό citroen του πατέρα μου χαχααχχαχαχα).
Λίγο help παιδιά...

Εννοείς ότι πατάς το γκάζι για να πάρει μπροστά ή αφού πάρει μπροστά;
panosgep - Κυρ 28 Σεπ 2008, 09:46:01
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοώ ότι για να πάρει μπροστά αφού μου σβήσει πρέπει να πατήσω γκάζι, ξέρεις όπως έκαναν στα παλιά αυτοκίνητα.
amafic - Κυρ 28 Σεπ 2008, 11:29:10
Θέμα δημοσίευσης:
panosgep έγραψε:
Εννοώ ότι για να πάρει μπροστά αφού μου σβήσει πρέπει να πατήσω γκάζι, ξέρεις όπως έκαναν στα παλιά αυτοκίνητα.

Τότε θα ήταν καλύτερα, πιστεύω, να το φορτώσεις σε μία οδική και να το πας συνεργείο γιατί μπορεί να δημιουργήσεις κι άλλα προβλήματα στο αυτοκίνητο και η βλάβη να σου στοιχίσει πολλαπλάσια.
Υ.Γ.(κακία) Η Peugeot θα έπρεπε να μας προσφέρει ισόβια δωρεάν οδική βοήθεια, αφού βγάζουν συνέχεια βλάβες και το κόστος της καλύπτεται άνετα από τα πανάκριβα ανταλλακτικά...(παθών κι ο ίδιος)
takisP - Κυρ 11 Ιαν 2009, 07:11:34
Θέμα δημοσίευσης:
8elei ka8arisma h petalouda. epeidi exoume hlektronikh petalouda,einai pio eues8hth kai an piasei arketh broma,psilokolaei. phgene se ena sunergeio kai zhthse na sthn bgaloun kai na thn ka8arisoun h kan to kai monos sou, eukolo einai. to perasa kai egw auto to problhmataki. (sumplektarisma gia allagh taxuthtas kai esbhne o kinitiras.)
nOkpos - Κυρ 11 Ιαν 2009, 08:37:57
Giannis307 έγραψε:
amafic έγραψε:
Lion80 έγραψε:

Εχει?

2 πρεπει να εχει ! 1 ειχα αλλαξει κιολας λογο ασταθες ρελαντι !
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες