PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Όταν η ατυχία προκαλεί την ευτυχία...

Miltellas - Τετ 12 Φεβ 2003, 02:46:00
Θέμα δημοσίευσης: Όταν η ατυχία προκαλεί την ευτυχία...
Την έπαθα κι εγώ! Crying or Very sad
Όχι τίποτα σοβαρό, ίσα-ίσα να μου φύγουν τα λεφτά από την τσέπη... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Λες και μου περίσσευαν...

Σπασμένο δεξί φτερό και φανάρι. Τίποτα άλλο.
Μία στιγμή απροσεξίας μέσα στον πανικό της κίνησης με 5χαω το πολύ. Ίσα που κινούνταν το 206άκι μου και το λάβωσα πάνω στην πίσω αριστερή γωνία ενός Opel Kadett '78 (όλο σίδερο) ενός παππούλη που άργησε να ξεκινήσει στο φανάρι. Απροσεξία μου βέβαια... Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Παππούλη επειδή οδηγούσε σαν Παππούλης... Οι δρόμοι είναι και γι αυτούς! Ας πρόσεχα, που δεν πρόσεχα, αλλού κοιτούσα. Αφού δεν είδα το Kadett που δεν ξεκίνησε. Εγώ υπέθεσα ότι ξεκίνησε, και κοιτώντας αλλού, ξεκίνησα πρόωρα και έπεσα πάνω του. Τί βλακεία!! Crying or Very sad

Το κοστολόγησα πρόχειρα στα 400Ε. Αύριο θα σιγουρευτώ.
Κρίμα και είχα μαζέψει λεφτά για την εκδρομή... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Θα βγάλω την άδεια στο σπίτι... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Μέσα σε 1 δευτερόλεπτο έχασα 400Ε (και εύχομαι να μην είναι παραπάνω)!
Πόσον καιρό χρειάζομαι για να βγάλω 400Ε;
Και να φανταστείτε πήγαινα για δουλειά. Την 2η δουλειά!

¶γχος, άπειρες σκέψεις, καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα, υποχρεώσεις. Και τελειωμό δεν έχει. Να και η αφηρημάδα, στιγμιαία απορρόφηση στις σκέψεις. Και το κακό έρχεται από το πουθενά, τί από το πουθενά δηλαδή, που δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό μου!

Τρέχω για να βγάλω κανά φραγκάκι παραπάνω, να βγει ο μήνας, και τί καταλαβαίνω; Ηρεμία; Ησυχία; Καλοσύνη; Κατανόηση; Υγεία (αυτό δεν το έχασα ακόμη αλλά...); Χρήματα;;

Τέλος πάντων, γυρνάω σπίτι φέρνοντας το κακό το νέο στην γυναίκα μου και την κοιτάω στα μάτια πραγματικά στεναχωρημένος. Μου χαμογελάει και μου λέει: "Αγάπη μου μην στεναχωριέσαι, εσύ να είσαι καλά. Δεν ανησυχώ για το παλιάμαξο, ούτε στεναχωριέμαι για τα λεφτά, αρκεί που εσύ είσαι καλά.". Δεν πήγα στη δουλειά μου και έμεινα σπίτι. Και δεν το μετάνιωσα. Μέσα στην λύπη μου, ένιωσα αναπάντεχα ευτυχισμένος διαπιστώνοντας ότι η οικονομική-υλική ζημιά δεν άγγιξε την γυναίκα μου! "Δεν πειράζει, δεν φταις εσύ, αυτά συμβαίνουν, σε όλους συμβαίνουν!" μου έλεγε. Εγώ μετρούσα περισσότερο και πάνω από όλα. Να φανταστείτε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω τα λεφτά... Και είμαι ευτυχισμένος!

Λεφτά, λεφτά... ¶ει στο διά@λ@!
Μπα, θα αλλάξω τακτική...
Στο κάτω-κάτω το 206 μου θα ξαναγίνει καινούριο. Κι εγώ θα το οδηγώ ξανά όπως και πριν, θα είναι σα να μην έχει συμβεί ποτέ τίποτα! Η ουσία θα παραμείνει ως είχε. Δεν έχει αλλάξει τίποτε! Δεν συνέβη τίποτε! Όλα στο μυαλό μου είναι και όλα είναι στραβά μόνο αν θέλει αυτό να είναι στραβά... Και εγώ δεν βλέπω πια τίποτα στραβό. Σαν τις στροφές: Όλες είναι μια ευθεία (και το αντίστροφο, το ίδιο είναι). Αρκεί ο οδηγός να μπορεί να τις δει σαν ευθεία. Και μετά έρχεται η ευτυχία... Και αυτή είναι που μένει για να θυμάσαι... Και μόνο αυτήν αξίζει να συντηρείς...
alemao - Τετ 12 Φεβ 2003, 03:42:20
Θέμα δημοσίευσης:
Το παν είναι πως η γυναίκα σου σε στήριξε. Μπράβο της Smile
Αφου είστε τόσο αγαπημένοι, δεν θες τίποτα άλλο Wink
Alex - Τετ 12 Φεβ 2003, 03:49:12
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα επειδη και γω την επαθα την προηγουμενη εβδομαδα με τα "χαζα" των κατω των 5-10 χλμ/ωρα σε κατανοω απολυτα..

Συμβαινουν αυτα.. αλλα να θυμασαι οτι ειναι καλυτερα 1 τετοιο παρα ενα χοντρο οσο και αν σε πνιγει το παραπονο του ηλιθιου τρακαρισματος...

Γιατι επειδη εχω φαει και το χοντρο πλεον τα βλεπω διαφορετικα τα πραγματα οσον αφορα ζημιες κατω των 300-400Ε και πιστεψε με δεν μου περισσευουν ουτε εμενα...
lia206cc - Τετ 12 Φεβ 2003, 08:06:27
Θέμα δημοσίευσης:
Τι έγινε ρε παιδιά; Μας ματιάσανε; Shocked Τα ίδια έπαθα κι εγώ φίλε Miltella πριν 2 εβδομάδες (600 Ευρώ μέσα...). Τα σίδερα φτιάχνονται friend! Μακάρι να είχαμε όλοι έναν άνθρωπο δίπλα μας να μας "ανεβάζει" και να μας προσγειώνει... Εγώ που έμεινα μόνο με τη "μπουμπού" τί θα απογίνω;
Ady - Τετ 12 Φεβ 2003, 09:07:31
Θέμα δημοσίευσης:
Περαστικά Μίλτο......
Sidobre - Τετ 12 Φεβ 2003, 09:47:18
Θέμα δημοσίευσης: Re: Όταν η ατυχία προκαλεί την ευτυχία...
Miltellas έγραψε:
Τέλος πάντων, γυρνάω σπίτι φέρνοντας το κακό το νέο στην γυναίκα μου και την κοιτάω στα μάτια πραγματικά στεναχωρημένος. Μου χαμογελάει και μου λέει: "Αγάπη μου μην στεναχωριέσαι, εσύ να είσαι καλά. Δεν ανησυχώ για το παλιάμαξο, ούτε στεναχωριέμαι για τα λεφτά, αρκεί που εσύ είσαι καλά.". Δεν πήγα στη δουλειά μου και έμεινα σπίτι. Και δεν το μετάνιωσα. Μέσα στην λύπη μου, ένιωσα αναπάντεχα ευτυχισμένος διαπιστώνοντας ότι η οικονομική-υλική ζημιά δεν άγγιξε την γυναίκα μου! "Δεν πειράζει, δεν φταις εσύ, αυτά συμβαίνουν, σε όλους συμβαίνουν!" μου έλεγε. Εγώ μετρούσα περισσότερο και πάνω από όλα. Να φανταστείτε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω τα λεφτά... Και είμαι ευτυχισμένος!

Πετάω όλα τα άλλα και κρατάω αυτό!

Μίλτο αυτό έχει σημασία! Να ξέρεις ότι πάντα θα έχεις τον άνθρωπό σου μαζί σου. Οτι άλλο συμβεί είναι μπαρμπούτσαλα (σίδερα είναι αγόρι μου)....

Είσαι/είμαι από τους τυχερούς! Μόλις "έπιασες" το νόημα Wink

Ολα τα υπόλοιπα γίνονται εν καιρό....
Svstouk - Τετ 12 Φεβ 2003, 10:03:34
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου, Μίλτο, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.

Το μόνο που μετράει είναι τα λόγια της γυναίκας σου και το ότι έχεις τέτοιον άνθρωπο δίπλα σου. Wink

Έχω την ατυχία να μπαίνω σε πολλά σπίτια και το τι έχουν δει τα μάτια μου, και τι έχουν ακούσει τ'αυτιά μου δεν περιγράφεται..... Sad

Όσο για το αυτοκίνητο, τα είπες και μόνο σου. Φτιάχνεται. Wink

Αν σε παρηγορεί, παραλίγο να την πατήσω κι εγώ χτες το βράδυ. Κουρασμένος καθώς γύρναγα από τη δουλειά, ήμουν σταματημένος πίσω από κάποιον που περίμενε στο ΣΤΟΠ να περάσει. Κάνει ότι ξεκινάει, ξεκινάω κι εγώ πολύ σιγά (αυτό με έσωσε) και ρίχνω μια ματιά σε ένα διπλανό στενό. Με το που ξανακοιτάω μπροστά μου, βλέπω ότι αυτός τελικά δεν είχε φύγει, αλλά το είχε κοκκαλώσει, προφανώς λόγω κακής εκτίμησης. Φρέναρα και σταμάτησα εγκαίρως, ευτυχώς.

Αυτά συμβαίνουν, το μόνο που μετράει είναι ότι δεν έπαθε κανείς τίποτα. Wink
Vaggelis - Τετ 12 Φεβ 2003, 11:24:51
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν πειράζει Miltella, το παν δεν είναι να έχεις πάντα τα λεφτά, αλλά να είσαι πλούσιος στα συναισθήματα και σε αυτά που παίρνεις και σε αυτά που δίνεις και βέβαια το κυριότερο, η υγεία!!!!
Όλα τα άλλα, τα "μικρά", ξεπερνιόνται εύκολα, μην τα αφήνεις να σε αποσπούν από τα σημαντικά της ζωής...
DimiP - Τετ 12 Φεβ 2003, 14:47:23
Θέμα δημοσίευσης:
περαστικα Μιλτο κιαππο μενα και μην ανησυχεις για τα σιδερα.
Παντως ο Larry διαθετει ενα φτερο νομιζω αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι αρ/δξ.
Παντως ειναι ασημι οποτε θελεις βαψιμο-για δες μηπως περιορισεις το κοστος.
DimiP - Τετ 12 Φεβ 2003, 15:21:57
Θέμα δημοσίευσης:
περαστικα Μιλτο κιαππο μενα και μην ανησυχεις για τα σιδερα.
Παντως ο Larry διαθετει ενα φτερο νομιζω αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι αρ/δξ.
Παντως ειναι ασημι οποτε θελεις βαψιμο-για δες μηπως περιορισεις το κοστος.
Αλεξ@νδρος - Τετ 12 Φεβ 2003, 18:08:32
Θέμα δημοσίευσης:
Περαστικα αγοραρε....
GIANNIS206 - Τετ 12 Φεβ 2003, 21:36:32
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν είχα και εγώ τέτοια βαριά εμπειρία αφφου τα έσπασα για τα καλά με την απέναντι μπαριέρα κόστος καμια 1700Ε Οικογένεια,και κοπελια το μόνο που είπαν ήταν ότι αφου είμαι καλά όλα γίνονται!!!Πού συγκινηση!!
Αφού δεν ερχόταν κανένας από απέναντι!(Στον Αγιο Παντελεημονα έγινε)!Αχ αχ!

Μίλτο περαστικά!!!!
DimiP - Τετ 12 Φεβ 2003, 22:32:31
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα ρε παιδια υπαρχει κανεις να μην εχει τρακαρει ;;;
δηλ. αν ποτε πουλησουμε τα 206 μας και γραφουμε ατρακαριστο ...θα ειμαστε ολοι ψευτες ! σωστα;;;

κιεγω που το λεω λαβωθηκα το καλοκαιρι.
BTS - Τετ 12 Φεβ 2003, 23:55:49
Θέμα δημοσίευσης:
Mίλτο σου εύχομαι αυτή να είναι η τελευταία ατυχία τέτοιου είδους.

Ο καιρός περνάει γρήγορα, και σύντομα θα το έχεις ξεχάσει....
Slash - Πεμ 13 Φεβ 2003, 00:46:50
Θέμα δημοσίευσης:
Περαστικά φίλε μου και μην μασάς μία. Οι λαμαρίνες είναι για να ξαναγίνονται. Όλοι την έχουμε περάσει αυτή την δύσκολη στιγμή, άλλοι περισότερο και άλλοι λιγότερο. Το κυριότερο είναι, όπως όλοι είπαν, η στήριξη του ανθρώπου που είναι δίπλα σου και φαίνεται περισσότερο αυτές τις άσχημες στιγμές. Και κακά τα ψέμματα, τέτοιες ώρες δεν σε νοιάζει τίποτα περισσότερο από το να είσαι ψυχολογικά ήρεμος, γιατί ήδη έχεις φάει την φρίκη του τρακαρίσματος και η καρδιά σου δουλεύει overtime.
Και όντως είναι ευτυχία να γυρνάς πίσω όταν όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, και να βλέπεις οτι μια ψυχούλα καρδιοχτυπά για σένα. Και αυτή η ψυχική πλήρωση δεν αντικαθίσταται από τίποτα.
Ghost Dog - Πεμ 13 Φεβ 2003, 01:40:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ισως να ισχυει οτι"απο καθε κακο βγαινει και ενα καλο"
christhehealer - Πεμ 13 Φεβ 2003, 01:42:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μίλτο, η Κατερίνα, είπε την σωστή κουβέντα και σε επανέφερε στην τάξη.

Όλα τα άλλα είναι ιστορία, για να γελάμε τις κρύες νύχτες στην Λίμνη Πλαστήρα.

Το έπιασες το υπονοούμενο. Wink
Ghost Dog - Πεμ 13 Φεβ 2003, 01:59:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ακομα να πας για υπνο,εσυ????????
Αντε γρηγορα για νανι.......
Αντε........Δεν περπαταμε τωρα....ΠΕΤΑΜΕ!!!!!!! Very happy Wink Very happy Wink
Miltellas - Πεμ 13 Φεβ 2003, 04:34:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την ηθική υποστήριξη. Θά 'θελα να απαντήσω στον καθένα σας, αλλά αρκεστείτε στο ότι σας διάβασα όλους και κάθε φορά χαμογελούσα και μου ερχόταν να γράψω κάτι από κάτω. Σας ευχαριστώ.

Λοιπόν, η ζημιά τελικά βγαίνει 450Ε. Αύριο πληρώνομαι 15νθήμερο, τα σκάω όλα στο λαμαρινά (ίσως να μείνουν μερικά ακόμη, αλλά δεν τρέχει τίποτα) και τελείωσε. Εάν βρεθεί το φουσκωτό φτεράκι μου αύριο, το Σάββατο το παίρνω. Εκτός από το φανάρι και το φτερό δυστυχώς έσπασε και το φίλτρο άνθρακα που βρίσκεται κάτω από το δεξί φτερό (εκεί βρήκαν να το βάλουν; Evil). Αλήθεια, σε τί χρειάζεται το φίλτρο άνθρακα, ξέρει κανείς; Κάτι μου είπαν για air-condiiton, κάτι μου είπαν για ανακύκλωση καυσαερίων. Τελικά σε τί χρησιμεύει.
Τιμές;
Φανάρι δεξί (διπλόλαμπο): 125Ε από την Valeo
Φτερό εμπρός: 75-80Ε (Αύριο θα μάθω ακριβώς πόσο)
Φίλτρο άνθρακα: 51Ε (Τα επιπλέον 50Ε στα αρχικά 400Ε)
Εργασία και βαφή φτερού: 200Ε (Οι συγκεκριμένοι λαμαρινάς και βαφέας θεωρούνται "κορυφαίοι" - μου τους σύστησαν οι "Βασίληδες" και είδα μία τέλεια δουλειά τους - και δεν ρισκάρω να κοιτώ κάθε πρωί το φτερό μου και να συγχίζομαι επειδή πήγα σε "φτηνό" λαμαρινά-βαφέα για μερικά Ευρώ)

ΥΓ Το πλαίσιο από κάτω από το φτερό το είδα και φυσικά είναι άθικτο (αλλίμονο αφού ίσα που κινούνταν το αμάξι)
christhehealer - Πεμ 13 Φεβ 2003, 09:50:55
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Αλήθεια, σε τί χρειάζεται το φίλτρο άνθρακα, ξέρει κανείς; Κάτι μου είπαν για air-condiiton, κάτι μου είπαν για ανακύκλωση καυσαερίων. Τελικά σε τί χρησιμεύει.

Tο φίλτρο άνθρακα είναι το φίλτρο του Air Cordition. Yποτίθεται ότι φιλτράρει όλες τις μυρουδιές (πχ. καυσαέρια) και δεν έρχονται μέσα στο αυτοκίνητο. Tο υποτίθεται πάει, ότι στο clima, τουλάχιστον δεν κάνει πράμα.
chatasos - Παρ 14 Φεβ 2003, 14:05:57
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

Εργασία και βαφή φτερού: 200Ε (Οι συγκεκριμένοι λαμαρινάς και βαφέας θεωρούνται "κορυφαίοι" - μου τους σύστησαν οι "Βασίληδες" και είδα μία τέλεια δουλειά τους - και δεν ρισκάρω να κοιτώ κάθε πρωί το φτερό μου και να συγχίζομαι επειδή πήγα σε "φτηνό" λαμαρινά-βαφέα για μερικά Ευρώ)

Εγώ πάντως είχα πληρώσει 220 ευρώ για την ίδια δουλειά και δεν μπορώ να πω πως έμεινα ευχαριστημένος από την βαφή (φανοποιείο του Ντάσιου). Οπότε κατά την γνώμη μου μια χαρά είναι η τιμή.

ΥΓ: περαστικά στο αμαξάκι σου Wink
Δημήτριος - Παρ 14 Φεβ 2003, 15:38:39
Θέμα δημοσίευσης:
Να προσθέσω και 'γω το λιθαράκι μου... Wink
Βασίκα καθένας στην ζωή προσδίδει διαφορετική αξία στα πράγματα, τα ήθη και τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεται σε επαφή. ¶λλοι άνθρωποι είναι κακεντρεχείς, κουτοπόνηροι και μικροπορεπείς και άλλοι προτιμούν να κινούνται σε έναν ασφυκτικό κλοιό ασφάλειας (συναισθηματικής και καθημερινής). Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά που έχουμε μέσα μας, αυτά προβάλλονται προς τα έξω και είναι αυτά που μας προσδιορίζουν.
Ένας, για παράδειγμα, που ασχολείται π.χ. μόνο με αυτοκίνητα (βγάζοντας όλα τα σεξουαλικά απωθημένα του πάνω σε αυτά με το να τα παρομοιάζει με γκόμενες) δεν πρέπει να έχει παιδευτεί και πολύ μέσα του. Υπάρχουν άνθρωποι όμως που έχουν βασανιστεί και μπορούν να βλέπουν παντού πράγματα που άλλοι δεν βλέπουν και μπορούν να αντιλαμβάνοται μηνύματα ακόμα και από τα πιο "ασήμαντα" (δεν υπάρχουν ασήμαντα περιστατικά) όπως μια μικρή τράκα.
Χωρίς να θέλω να πώ τίποτα για κανέναν (άλλωστε δεν ξέρω κανέναν απο εσάς) πρέπει όλοι οι άνθρωποι να αντλούν όσο περισσότερη ζωή μπορούν από οτιδήποτε... (πολύ θεωρητικό και εξιδανικευμένο ακούγεται αλλά αυτό πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε). Smile
mick206 - Σαβ 15 Φεβ 2003, 12:26:27
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ ωραία όλα αυτά που γράφονται και χαίρομαι(Πόσο μάλλον ο φίλος Μίλτος που ήταν και ο παθών) όταν βλέπω τέτοια συμπαράσταση απο τους διαδικτυακούς φίλους που όλοι έχουμε ένα κοινό!!! Αγάπη και πάθος για 206 μας!!! Very happy Very happy Very happy Περαστικά φίλε Μίλτο και μήν αγχώνεσαι για το αμάξι! Όντως είναι σίδερα και φτιάχνονται και σίγουρα τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο απο την ανθρώπινη ψυχή που το οδηγάει και του δίνει ζωή.
Να χαίρεσαι που είσαι καλά και έχεις και ένα τέτοιο άνθρωπο δίπλα σου! Very happy Κάπως έτσι την είχα πατήσει μία φορά και εγώ(κοίταζα αλλού) και έγινα ένα με ένα Renault Megane. Sad Embarassed Rolling eyes
Ήθελα να 'ξερα πόσοι και πόσες στερούμαστε απο το πιό μικρό πράγμα μέχρι το μεγαλύτερο για να οδηγάμε αυτό το αμάξι που αγαπάμε...
Εύχομαι Υγεία πάνω απ' όλα και όχι άλλα τρακαρίσματα με 206 μέσα!!! Wink
Δημήτριος - Σαβ 15 Φεβ 2003, 18:09:52
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά το παρατράβηξα λίγο Confused αλλά δεν πειράζει... Wink Wink
Miltellas - Δευ 17 Φεβ 2003, 04:25:34
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως Δημήτρη, κατάλαβα τί θέλεις να πεις. Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες