PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Τετραπετάλουδο

DimiP - Τρι 11 Φεβ 2003, 21:23:00
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Τετραπετάλουδο
ΠΑΙΔΙΑ αυτο το topic ελλειπε απο το forum , οποτε ...

καταρχην ισχυει οτι ειναι απο αποψη τιμης στα ιδια περιπου με την
βελτιωση με turbo ;;;

ειναι πιο αξιοπιστη βελτιωση για το 206 μας ; δηλ. αντεχει περισσοτερο στο χρονο ;;

καταπονει λιγοτερο απο το turbo το 206 μας;

δουλευει και το καλοκαιρι που σκαει ο τζιτζικας ενω το turbo τα φτυνει στον καυσωνα ;;

τελικα η καταναλωση βενζινης το κανει απαγορευτικο ;; για τις τσεπες μας;; ειναι πιο βενζινοφορο απο το turbo ;;; εχω ακουσει πως καταπινει τη βενζινη σαν με τα βαρελια

υπαρχει περιορισμος στην ιπποδυναμη που μπορει κανεις να πετυχει ;; στο turbo ξεκινας απο 0.4bar και πας....1,5bar παραδειγμα , εδω τι ισχυει ;;
ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ 1400/1600 μια και αυτη ειναι η κατηγορια των περισσοτερων.

απαιτει καποιο ιδιαιτερο Service/συντηρηση για να κρατησει χρονια ;;;;

υπαρχουν πραγματα που πρεπει να κανεις και να μην κανεις εχοντας τετραπεταλουδο;

και τελος το 206 μας 1400 8v / 1600 16v μπορει να τετραπεταλουδιαστει ;;; το χει κανει κανεις ;;; που μπορουμε να απευθυνθουμε ;; οι turbαδες εχουν γεμισει τον τοπο...οι τετραπεταλουδαδες που βρισκονται ;;; η κανουν οι μεν και τη δουλεια των δε ;;

αντε παιδες μιλατε .... μπορει να βρουμε χρημα ....και να μην εχουμε αποφασισει ακομη που θα το χωσουμε ...

Α! ξεχασα και το ποιο σημαντικο! ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ;;;;
pezomania - Τετ 12 Φεβ 2003, 08:24:55
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Dimip το 4πεταλουδο, σαν κόστος τοποθέτησης του ίδιου, αλλά μαζί και όλων των άλλων που πρέπει να αλλάξεις για να κάνεις σωστή δουλειά, έρχετε μία η άλλη, με τοποθέτηση TURBO. Εκτός από τιμή, έρχετε μία η άλλη και τα άλογα που θα σου βγάλει σε σχέση με ένα TURBO.

Τα θετικά είναι ότι το αμάξι θα είναι ακόμα στροφάδικο!
& Θα καταπονείται ο κινητήρας, λιγότερο.

Τα αρνητικά είναι ότι το αμάξι θα καίει πολύυυυ βενζίνη!!!
ΝΙΚΟΣ - Τετ 12 Φεβ 2003, 09:21:57
Θέμα δημοσίευσης:
Το Τετραπεταλουδο φυσικα και θελει βενζινα για να δουλεψει.Ξερετε εσεις κανεναν νυστικο που να τρεχει Question Αν δεν δωσεις (φαι)δεν γινετε τιποτα Laughing

Απο εκει και περα και το Turbo (τρωει) βενζινα και μαλιστα αν δουλευει με πολλα Bar ,τρωει και περισοτερη απο το τετραπεταλουδο.

Μητσο μην ξεχνας οτι απο 0.5 Bar στο Turbo για να το ανεβασεις στο 1.5 bar υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα κατα 99% να τα παρεις ολα στα χερια.Για να μην γινει αυτο θα πρεπει να αλλαξεις τα εμβολα,οποτε το κοστος αυξανετε κι αλλο Wink

Το τετραπεταλουδο για να δουλεψει σωστα θελει εκκεντροφορους με πολυ μεγαλη βυθιση και διαρκεια.Καλο προγραμμα και εισαγωγη.

Σε 8v βαλβιδο μοτερ δεν θα εχεις πολλα PS ειδικα αν ειναι και 1400.Αν παρεις για παραδειγμα οτι ο 1600 8v απο Rallye με τετραπεταλουδο φτανει στα 170 PS ,φαντασου ο 1400 Question Το πολυ 145 PS Exclamation

Η καλυτερη μηχανη για επιδοσεις KITCAR ή MAXI ειναι ο 1600 16v Απο RALLYE.

Νομιμο δεν ειναι. Exclamation Exclamation Exclamation

Λογο του προγραμματος και τον εκκεντροφορων οι ρυποι ανεβαινουν παρα πολυ. Wink

Το καλο ειναι οτι ειναι ασπαστο λογο οτι παραμενει ατμοσφαιρικο και βλεπεις και 9400 κοφτη. Wink (Στο 1600 16v τουλαχιστον). Wink
danielos - Τετ 12 Φεβ 2003, 13:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
ακου και την δικια μου τη γνωμη dimip!
εγω οπως ξερεις πηγα σε ενα αρκετα γνωστο και παρα πολυ καλο στη δουλεια του οπως αποδυκνειεται στην πραξη βελτιωτη(sevdalis superflow center).χωρις να αποκλειω οτι υπαρχουν και αλλοι εξισου καλοι ή και καλυτεροι ακομα(βλεπε κρασσουλης).
που λες πηγα φορτωμενος και καβ@@@@ος για να κανω το ραλλακι μου ρουκετα!
αρχισα να ρωταω τι project παιζουν για τον συγκεκριμενο κινητηρα.
μου ειπε πρωτου σταδιου:σκουπα,εξατμιση(ολοκληρη) και προγραμμα και θα ανεβαινα στα 135 αλογα στροφαλατα!κοστος πανω κατω 200.000δραχμουλες.
μου ειπε δευτερου σταδιου:ολα τα παραπανω συν συμπιεση,εκκεντροφορους,αλλαγη καταλυτη(εκκεντροφορους αυτους που φοραω τωρα κent pt51).αποδοση 155-160 αλογα στροφαλατα και κοστος αρκετα μεγαλυτερο κοντα στις 900.000.βεβαια μπορουσες να βαλεις και reprofiling εκκεντροφορους του boubis και να γλυτωσεις καμια 240.000δραχμες.
τριτο σταδιο:εκκεντροφορους pt52 πιο 'αγριους' και χωρις καταλυτη και οπωσδηποτε 'τσεπες' στα πιστονια για να μην βρισκουν οι βαλβιδες λογω του μεγαλου βυθισματος.(μεγαλο κοστος).
αποδοση 170+ αλογα στροφαλο και κοστος κοντα στο 1100000.
ελα που παρατηρησα ομως και ενα τετραπεταλουδο που εφτιαχνε σε ενα ραλλυ(16).τον ρωτησα και γι αυτο και μου απαντησε.
αγριους εκκεντροφορους , σφυρηλατα πιστονια και πολλα αλλα καλουδια.
αποδοση κρατησου:δυναμομετρημενα 210 στροφαλατα αλογακια.αρα για τροχο μιλαμε για 180 μινιμουμ.ξανακρατησου τωρα:κοστος 2500000 και το κλειδι στο χερι και φευγεις.μηνακουσω για υπερβολικα ποσα γιατι ρωτησα και αλλου και μου ειπαν τα ιδια και περισσοτερα για να γινει κατι αξιοπιστο και ολοκληρωμενο Exclamation Exclamation Exclamation .
μου ηρθε κολπος.αλλα ειπα δε γαμ@@@@@ αφου μπηκα στο χωρο θα χωρεψω.θα χρεωθω απο δω και απο κει αλλα θα ειναι τρελα.οταν ομως του το ειπα πηρα και τη εξης ακριβως απαντηση:ποσα εχεις στην ακρη για να το συντηρεις ? γιατι ποσα θελει ? αρκετα!οι πεταλουδες θελουν τουλαχιστον μια φορα το μηνα συντηρηση .να το πρωτο ωχ!
μετα ηρθε και το δευτερο:λεφτα για πολυυυυυ βεζνινη εχεις??? ε καμποσα υπαρχουν.φροντισε να μην τελειωσουν ομως Laughing Laughing μου απαντησε.
το τριτο ωχ: ταξιδια πας ? ναι ! ε δεν θα εισαι και τοσο ανετα πλεον.βαβουρα πολυ(εξω καταλυτης και αλλα πολλα).αμαν την κατσαμε λεω.
τεταρτο ωχ:σταματα του λεω με επεισες .ελα ντε ομως που μου το ειπε!:ρελαντι στις 1300 στροφες μονιμα διοτι λογω εκκεντροφορων πιο χαμηλα σβηνει!αρα στο φαναρι θα εισαι σαν χυτρα ταχυτητας που σιγοβραζει!! Laughing Laughing Laughing
τωρα τι λες?μου απαντησε.κυριως τετραπεταλουδα του ζηταν ατομα που το κατεβαζουν σε αγωνες αυτοσχεδιους και μη Twisted evil Wink .μου λεει αφου δεν το θες για κοντρες και δεν τρεχεις πουθενα γιατι δεν βολευεσαι με τους βολτισιους τους κεντ.και εμενα μου φαινοντουσαν λιγοι μεολα τα νουμερα που ειχα ακουσει.και νομιζα οτι θα εμοιαζα με ψαροκωσταινα αναμεσα στα αλλα δυνατα αυτοκινητα.
προσκληση-προκληση-προταση : παμε μια βολτα με το ραλλυ μου και θα σου κουνηθει ο εγκεφαλος.μου εχουν φυγει ολοι οι δισταγμοι που ειχα για την αποδοση της μετατροπης!σκοτωνει.βεβαια ενα τετραπεταλουδο μπορει να μην συγκρινεται και να με ξεφτιλιζει αλλα τουλαχιστον εχω γλυτωσει απο ολη τη βαβουρα που προανεφερα με μοναδικο αντιτιμο:τα γκαζια.ομως επειδη δεν ειναι η ζωη μας μονο αυτα ξανασκεψου το καλυτερα!
και το κυριοτερο με απετρεψε ο ιδιος Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
θα μου επαιρνε πανω απο τα διπλασια λεφτα.τι λεω?με τα service ???τα τριπλασια!!!και δεν ειμαι ολη την ωρα στο βενζιναδικο.

σορρυ αν κουρασα ή αν καποιοι ειναι αντιθετοι με τις αποψεις μου αλλα ενοιωσα την αναγκη να τα πω μιας και εχω φαει ατελειωτα μεσημερια και απογευματα μεσα σε συνεργεια και τα λοιπα συναφη! thanks!!!
ΝΙΚΟΣ - Τετ 12 Φεβ 2003, 14:01:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ντανι αγορι μου δεν κουρασες κανεναν και αυτο που λες ειναι σεβαστο.

Απλα ολα τα παραπανω ειναι αν θες το τελειο ;)Απο εκει και περα ο καθενας κανει οτι θελει και προπαντως οπως τον βολευει και για καθε μερα.Εμενα πχ δεν θα με ενοχλουσε καθολου ολα τα παραπανω εστω και για καθε μερα.

Και μην λες για περισοτερα γκαζια γιατι οπως ξανα ειπα και σε αλλο Ποστ τα ΓΚΑΖΙΑ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ και τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΚΕΤΑ Wink

Μιλτο αρχιζω σιγα σιγα και το συνιθηζω το νοημα της Ζωης Laughing Laughing Laughing
DimiP - Τετ 12 Φεβ 2003, 14:35:07
Θέμα δημοσίευσης:
ωστε ετσι τα 4πεταλουδα ....χμ...με βαλατε σε σκεψεις....
danielo πρεπει να παμε καμια βολτιτσα με το ραλλακι, οχι τιποτάλλο αλλα για ξεκ@υλωμα... να κανονισουμε.
οσο γιαυτα που λες σεβαστα και τα λαμβανω υποψιν.
2 πραγματακια με χαλανε:
1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ(!!??!!??) ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΡΥΠΟΥΣ
2. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ (ΣΕΡΒΙΣ/ΒΕΝΖΙΝΗ)

ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ 4ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΙΑΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ
kaisaras96 - Τετ 12 Φεβ 2003, 23:16:30
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μη τρελεναιστε το τετραπεταλουδο δεν ειναι ειδικη κατηγορια βελτιωσης ειναι απλα μια πολυ ελευθερη εισαγωγη!
Δηλαδη ολα οσα ειπατε για πολυ αγριους εκεντροφορους πιστονια κτλ ισχυουν γενικα οταν θελουμε τα παντα απο αποδοση ατμοσφαιρικα!
Το προβλημα με το 4πεταλουδο ειναι οτι λιγοι εργοστασιακοι εγκεφαλοι ειναι ανεκτικοι σε τοσο μεγαλες μετατροπες.Οποτε το αγραφο καινουργιο management ειναι απαραιτητο συνηθως και το κοστος ξεφευγει!
Δηλαδη και η εισαγωγη της peugeot sport δεν φαινεται να ειναι κατωτερη.
Το 4πεταλουδο μπαινει και σε rallye(και εχω διαβασει για τετοια οπως και εχω δει με τα ματια μου) με προδιαγραφες σαν του Danielou αλλα δεν αξιζει να δωσεις τα λεφτα για τον αγραφο εγκεφαλο και την πατεντα για την προσαρμογη του για 160-170 αλογα που φτανει!
Δηλαδη οι μπαμπουλες τα αγρια προγραμματα τα σκαμενα πιστονια δεν ειναι αναγκαια!
Το 4πεταλουδο ειναι προτιμοτερο σε αυτοκινητα που εχουν την εισαγωγη του κινητηρα προς την μετωπη οπως το 206Gt(δηλαδη οχι τα τα peugeot ως 1600)
O λογος ειναι απλος ειναι κριμα να εχεις μια θαυμασια τελειως ελευθερη εισαγωγη και να μην εχει προσβαση σε πολυ και κρυο αερα!(αλλο θεμα που υπαρχουν τοσα rallye με τετοιο)
Παντως τα τρελα στροφαρισματα που εχουν ως συνεπεια οι ατμοσφαιρικες βελτιωσεις,ειναι πολυ κακα για την αξιοπιστια!Πολυ ωραιο σχετικο αρθρο εχει το power techniques του μηνα!
Ακουγεται οτι υπαρχει 206 2,0 τετραπεταλουδο!
Η πικρη αληθεια ειναι οτι με το τουρμπο παιρνεις περισσοτερα αλογα πιο φιλικα(σε χαμηλοτερες στροφες) και ευκολα!
Nikel - Πεμ 13 Φεβ 2003, 03:46:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Το καλο ειναι οτι ειναι ασπαστο λογο οτι παραμενει ατμοσφαιρικο και βλεπεις και 9400 κοφτη. Wink (Στο 1600 16v τουλαχιστον). Wink

Κανεις λαθος Νικο...Περνα καμμια μερα απο τα μερη μου να σου δειξω 2 ραλακια το ενα σπασμενο και το αλλο κυριολεκτικα καμμενο στην μηχανη απο τετραπεταλουδο...

Απο τα λιγα που εχω ακουσει (χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι και σωστα) εαν σε μια τουρμπο κατασκευη θελεις μαστορα με φρυδια στο τετραπεταλουδο θελεις 10 φορες καλυτερο μαστορα...
Nikel - Πεμ 13 Φεβ 2003, 03:47:13
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Η πικρη αληθεια ειναι οτι με το τουρμπο παιρνεις περισσοτερα αλογα πιο φιλικα(σε χαμηλοτερες στροφες) και ευκολα!

Wink Wink Wink
Nikel - Πεμ 13 Φεβ 2003, 03:51:17
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Μητσο μην ξεχνας οτι απο 0.5 Bar στο Turbo για να το ανεβασεις στο 1.5 bar υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα κατα 99% να τα παρεις ολα στα χερια.Για να μην γινει αυτο θα πρεπει να αλλαξεις τα εμβολα,οποτε το κοστος αυξανετε κι αλλο Wink

Οχι παραπανω απο μια σωστη 100% τοποθετηση τετραπεταλουδου...
Επισης μην ξεχνας πως εαν τελικα παιξεις 1.5 bar μιλαμε για περιπου 120% με 150% αυξηση της αρχικης υπποδυναμης σου πραγμα που πλησιαζει αλλα δεν φτανει το τετραπεταλουδο...
Miltellas - Πεμ 13 Φεβ 2003, 04:37:13
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Και μην λες για περισσοτερα γκαζια γιατι οπως ξαναειπα και σε αλλο Ποστ τα ΓΚΑΖΙΑ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ και τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΚΕΤΑ Wink

Μιλτο αρχιζω σιγα σιγα και το συνηθιζω το νοημα της Ζωης Laughing Laughing Laughing

Είναι δυνατόν να μην το συνηθίσεις;
Δεν σε αφήνουν ούτε οι άγγελοι ούτε τα διαόλια!! Laughing
Ευτυχώς για τα πρώτα γιατί τα δεύτερα όλο μαλ***ες κάνουν... Laughing Laughing
danielos - Πεμ 13 Φεβ 2003, 10:01:53
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Παιδια μη τρελεναιστε το τετραπεταλουδο δεν ειναι ειδικη κατηγορια βελτιωσης ειναι απλα μια πολυ ελευθερη εισαγωγη!
Δηλαδη ολα οσα ειπατε για πολυ αγριους εκεντροφορους πιστονια κτλ ισχυουν γενικα οταν θελουμε τα παντα απο αποδοση ατμοσφαιρικα!
Το προβλημα με το 4πεταλουδο ειναι οτι λιγοι εργοστασιακοι εγκεφαλοι ειναι ανεκτικοι σε τοσο μεγαλες μετατροπες.Οποτε το αγραφο καινουργιο management ειναι απαραιτητο συνηθως και το κοστος ξεφευγει!
Το 4πεταλουδο μπαινει και σε rallye(και εχω διαβασει για τετοια οπως και εχω δει με τα ματια μου) με προδιαγραφες σαν του Danielou αλλα δεν αξιζει να δωσεις τα λεφτα για τον αγραφο εγκεφαλο και την πατεντα για την προσαρμογη του για 160-170 αλογα που φτανει!
Δηλαδη οι μπαμπουλες τα αγρια προγραμματα τα σκαμενα πιστονια δεν ειναι αναγκαια!
Το 4πεταλουδο ειναι προτιμοτερο σε αυτοκινητα που εχουν την εισαγωγη του κινητηρα προς την μετωπη οπως το 206Gt(δηλαδη οχι τα τα peugeot ως 1600)
O λογος ειναι απλος ειναι κριμα να εχεις μια θαυμασια τελειως ελευθερη εισαγωγη και να μην εχει προσβαση σε πολυ και κρυο αερα!(αλλο θεμα που υπαρχουν τοσα rallye με τετοιο)
Παντως τα τρελα στροφαρισματα που εχουν ως συνεπεια οι ατμοσφαιρικες βελτιωσεις,ειναι πολυ κακα για την αξιοπιστια!Πολυ ωραιο σχετικο αρθρο εχει το power techniques του μηνα!

κατ αρχην οποιος βαζει τετραπεταλουδο και σκαει τοσα λεφτα δεν θελει μεσες λυσεις .για να πληρωσει τοσα λεφτα θα θελει το μεγιστο που μπορει να παρει.και εγω προσωπικα δεν εχω ακουσει τετραπεταλουδο με κατω απο 170 αλογα στον τροχο.τα σκαμενα πιστονια αν δεν βαλεις αγριους εκκεντροφορους (που ειναι αναγκαιοι ομως αν θες να παιξεις στα 200 αλογα στο τροφαλο) δεν ειναι απαραιτητα αλλα τα σφυρηλατα ειναι αν θες να κρατησεις τα μηχανικα σου μερη ανεπαφα και σωα.γιατι με τετοιες τρελες θερμοκρασιες (9400 κοφτη!!) δεν τα βλεπω σωα τα 'μαμα'.
και κατι ακομα!
επειδη ακουσα οτι θα ηταν καλυτερο να τοποθετηθει σε 206gt ηθελα να πω οτι πολυ απλα δεν εχει καμια σχεση αν η εισαγωγη ειναι στη μετωπη ή οπουδηποτε αλλου!
γιατι πολυ απλα το τετραπεταλουδο δεν κοιταει καθολου στη μετωπη!!!!
οι τεσσερις πεταλουδες κοιτανε προς τα πισω δηλαδη εχουν μια φορα προς το παμπριζ του αυτοκινητου και ο κινητηρας ειναι αρκετα μεσα τοποθετημενος οποτε δεν εχουν επαφη με την μετωπη του αυτοκινητου.αρα ο κρυος εισερχομενος αερας απο την μετωπη δεν εχει αμεσο αποτελεσμα πανω στις πεταλουδες.
αν ανοιξτε ενα καπο με τετραπεταλουδο θα καταλαβετε οτι οι πεταλουδες κοιτανε σε τελειως ασχετη φορα με την μετωπη!!!!
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 13 Φεβ 2003, 10:05:02
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

Φιλε KAISARA ειδικα για το 106 σε περιπτωση τοποθετησης τετραπεταλουδο υπαρχει η σκουπα απο το 106 MAXI η οποια ειναι οτι καλυτερο υπαρχει και την εχουν παρα πολυ καλα μελετημενη για την συγκεκριμενη δουλεια Wink
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 13 Φεβ 2003, 10:07:29
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Και μην λες για περισσοτερα γκαζια γιατι οπως ξαναειπα και σε αλλο Ποστ τα ΓΚΑΖΙΑ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ και τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΚΕΤΑ Wink

Μιλτο αρχιζω σιγα σιγα και το συνηθιζω το νοημα της Ζωης Laughing Laughing Laughing

Είναι δυνατόν να μην το συνηθίσεις;
Δεν σε αφήνουν ούτε οι άγγελοι ούτε τα διαόλια!! Laughing
Ευτυχώς για τα πρώτα γιατί τα δεύτερα όλο μαλ***ες κάνουν... Laughing Laughing

Αστα να πανε Μιλτο....Αλλα και τι να κανεις Question
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 13 Φεβ 2003, 10:11:30
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Οχι παραπανω απο μια σωστη 100% τοποθετηση τετραπεταλουδου...
Επισης μην ξεχνας πως εαν τελικα παιξεις 1.5 bar μιλαμε για περιπου 120% με 150% αυξηση της αρχικης υπποδυναμης σου πραγμα που πλησιαζει αλλα δεν φτανει το τετραπεταλουδο...

Nikel σε 120% με 150% αυξηση υπποδυναμης μετα αλλαζεις και αλλα πραγματα στο αμαξι οπως φρενα σασμαν κτλ.Οποτε παλι ασημφορο ειναι.

Εγω παντως αν με εβαζες αναμεσα στα 2 θα προτημουσα την ατμοσφαιρικη λυση οπως εχω ξαναπει αρκετες φορες Wink
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 13 Φεβ 2003, 10:13:11
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Κανεις λαθος Νικο...Περνα καμμια μερα απο τα μερη μου να σου δειξω 2 ραλακια το ενα σπασμενο και το αλλο κυριολεκτικα καμμενο στην μηχανη απο τετραπεταλουδο...

Απο τα λιγα που εχω ακουσει (χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι και σωστα) εαν σε μια τουρμπο κατασκευη θελεις μαστορα με φρυδια στο τετραπεταλουδο θελεις 10 φορες καλυτερο μαστορα...

Που να δεις εδω σπασμενα μοτερ λογο TURBO. Wink
danielos - Πεμ 13 Φεβ 2003, 10:15:46
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

απολυτα σωστος ο nikel !! ο μαστορας που θα αναλαβει να σου φτιαξει τετραπεταλουδο πρεπει να το εχει σπουδασει σε βαθος το πραγμα!!!
οσο για ισχυ κινητηρα μην κανετε συγκρισεις παιδια!
το καλο με το τετραπεταλουδο ειναι οτι παραμενει στροφαδικο το αυτοκινητο!απο πλευρας αποδοσης ξεχαστε το! το turbo ειναι πολυ αλλου!!!
και δεν μιλαω για τετοιες πολυυ μεγαλες πιεσεις που μιλαει ο nikel.γιατι αν δεν κανω λαθος πρεπει μνα φοραει τουρμπινα δυομισαρα αντε 28αρα.αν βαλεις μεγαλυτερη τουρμπινα μπορεις να παιξεις με 0.5 και 0.7 bar overboost.και μιλαμε για μεγαλα ροπιδια καμια σχεση με ενος ατμοσφαιρικου!!
α!επειδη ειχα μια σχετικη συζητηση με μια παρεα χθες.150 ατμοσφαιρικα αλογα δεν συγκρινονται με 150 τουρμπατα.κατι που δεν καταλαβαινουν πολλοι.οπως δεν καταλαβαινουν τις αναλογιες κιλων ανα ιππο.πραγματα πολυ σημαντικα αν θες να λες οτι εχεις εστω μια μικρη σχεση με τα αυτοκινητα! Η ΡΟΠΗ ειναι που μετραει σε ενα αυτοκινητο ΟΧΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ.κατι να υπαρχει να σπρωχνει το αυτοκινητο!!και απο ροπες μεχρι και το ραλλακι μου τις βγαζει πολυυυυ ψηλα!!!!ποσο μαλλον ενα τετραπεταλουδο.μετα απο τις 4000 στροφες αρχιζει καπως να ξυπναει!
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 13 Φεβ 2003, 10:23:12
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Nikel έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

απολυτα σωστος ο nikel !! ο μαστορας που θα αναλαβει να σου φτιαξει τετραπεταλουδο πρεπει να το εχει σπουδασει σε βαθος το πραγμα!!!
οσο για ισχυ κινητηρα μην κανετε συγκρισεις παιδια!
το καλο με το τετραπεταλουδο ειναι οτι παραμενει στροφαδικο το αυτοκινητο!απο πλευρας αποδοσης ξεχαστε το! το turbo ειναι πολυ αλλου!!!
και δεν μιλαω για τετοιες πολυυ μεγαλες πιεσεις που μιλαει ο nikel.γιατι αν δεν κανω λαθος πρεπει μνα φοραει τουρμπινα δυομισαρα αντε 28αρα.αν βαλεις μεγαλυτερη τουρμπινα μπορεις να παιξεις με 0.5 και 0.7 bar overboost.και μιλαμε για μεγαλα ροπιδια καμια σχεση με ενος ατμοσφαιρικου!!
α!επειδη ειχα μια σχετικη συζητηση με μια παρεα χθες.150 ατμοσφαιρικα αλογα δεν συγκρινονται με 150 τουρμπατα.κατι που δεν καταλαβαινουν πολλοι.οπως δεν καταλαβαινουν τις αναλογιες κιλων ανα ιππο.πραγματα πολυ σημαντικα αν θες να λες οτι εχεις εστω μια μικρη σχεση με τα αυτοκινητα! Η ΡΟΠΗ ειναι που μετραει σε ενα αυτοκινητο ΟΧΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ.κατι να υπαρχει να σπρωχνει το αυτοκινητο!!και απο ροπες μεχρι και το ραλλακι μου τις βγαζει πολυυυυ ψηλα!!!!ποσο μαλλον ενα τετραπεταλουδο.μετα απο τις 4000 στροφες αρχιζει καπως να ξυπναει!

Ναι ρε Ντανι αλλα θα πρεπει να δεις και το πως βγαζουν τα αλογα.

Στο τετραπεταλουδο τα βγαζει ποιο γραμμικα απο το TURBO και μπορεις να το στριψεις.Πανε να στριψεις το TURBO να δουμε που θα πανε τα μουτρα Wink

Τι συγκρινουμε τωρα δεν μπορω να καταλαβω.Το TURBO ειναι για ανοιχτες καμπες-ευθειες-και ξεκολιματα.Δεν ειναι για μπασιματα σε πεταλα και γενικα σε στροφες.Και αν καποιος εχει αλλη αποψη μπορω στο περτουλι που θα παμε αν βοηθησει και ο καιρος να τον δειξω τι εννοω και με τα μισα αλογα σε σχεση με τα TURBO. Exclamation
danielos - Πεμ 13 Φεβ 2003, 12:37:35
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
danielos έγραψε:
[το καλο με το τετραπεταλουδο ειναι οτι παραμενει στροφαδικο το αυτοκινητο!απο πλευρας αποδοσης ξεχαστε το! το turbo ειναι πολυ αλλου!!!

Στο τετραπεταλουδο τα βγαζει ποιο γραμμικα απο το TURBO και μπορεις να το στριψεις.Πανε να στριψεις το TURBO να δουμε που θα πανε τα μουτρα Wink

Τι συγκρινουμε τωρα δεν μπορω να καταλαβω.Το TURBO ειναι για ανοιχτες καμπες-ευθειες-και ξεκολιματα.Δεν ειναι για μπασιματα σε πεταλα και γενικα σε στροφες.Και αν καποιος εχει αλλη αποψη μπορω στο περτουλι που θα παμε αν βοηθησει και ο καιρος να τον δειξω τι εννοω και με τα μισα αλογα σε σχεση με τα TURBO. Exclamation

αν προσεξεις στο προηγουμενο post μου ρε νικο θα δεις οτι το πρωτο πραγμα που ανεφερα ειναι οτι το τετραπεταλουδο παραμενει στροφαδικο παρα την αυξηση της ιπποδυναμης. φυσικα ενα turbo δεν μπορει να μπει το ιδιο με ενα τετραπεταλουδο σε μια στροφη.εξαιρεση καποια ακριβα turbo τετρακινητα που δεν τα πιανεις σε οποιαδηποτε στροφη και εξαπεταλουδο να εχεις!(βλεπε impreza,evo και τα λοιπα κακα τετρακινητα).
turbo ιδιοκατασκευες σαν του nikel και του καθε nikel για να μην παρεξηγηθω ειναι απολυτα λογικο οσο και να το στησεις απο μονο σου το αυτοκινητο με αναρτησεις και ολα τα παρεμφερη να μην μπορει να μπει σε ενα πεταλο οπως εσυ ή εγω με το ραλλυ με τα μισα αλογα!
και απλως ειπα οτι το turbo μπορει να αποδωσει στις ευθειες και κυριως μιλαω για τα ρεπριζ πιο πολυυυ ωμη δυναμη απο ενα ατμοσφαιρικο.
δεν ειναι τυχαιο για παραδειγμα αν οδηγησεις ενα ραλλυ με 170 αλογα ατμοσφαιρα και το ιδιο ραλλυ με 170 αλογα turbo στην ευθεια
θα τα καταλαβεις πολυ περισσοτερο με το τουρμπατο.(προσοχη δεν λεω οτι θα εκανα κατι τετοιο στο ραλλυ μου γιατι πιστευω οτι δεν του ταιριαζει το turbo.χανει τον καρτ χαρακτηρα του ρε παιδι μου!πως να το κανουμε!)
αλλα επειδη δεν ταιριαζει στο ραλλακι δεν παει να πει οτι δεν ταιριαζει σε παρα πολλα αλλα αυτοκινητα!
συμφωνουμε αλλα το λεμε με αλλα λογια!!!!!! Wink
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 13 Φεβ 2003, 13:52:26
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
danielos έγραψε:
[το καλο με το τετραπεταλουδο ειναι οτι παραμενει στροφαδικο το αυτοκινητο!απο πλευρας αποδοσης ξεχαστε το! το turbo ειναι πολυ αλλου!!!

αν προσεξεις στο προηγουμενο post μου ρε νικο θα δεις οτι το πρωτο πραγμα που ανεφερα ειναι οτι το τετραπεταλουδο παραμενει στροφαδικο παρα την αυξηση της ιπποδυναμης. φυσικα ενα turbo δεν μπορει να μπει το ιδιο με ενα τετραπεταλουδο σε μια στροφη.εξαιρεση καποια ακριβα turbo τετρακινητα που δεν τα πιανεις σε οποιαδηποτε στροφη και εξαπεταλουδο να εχεις!(βλεπε impreza,evo και τα λοιπα κακα τετρακινητα).
turbo ιδιοκατασκευες σαν του nikel και του καθε nikel για να μην παρεξηγηθω ειναι απολυτα λογικο οσο και να το στησεις απο μονο σου το αυτοκινητο με αναρτησεις και ολα τα παρεμφερη να μην μπορει να μπει σε ενα πεταλο οπως εσυ ή εγω με το ραλλυ με τα μισα αλογα!
και απλως ειπα οτι το turbo μπορει να αποδωσει στις ευθειες και κυριως μιλαω για τα ρεπριζ πιο πολυυυ ωμη δυναμη απο ενα ατμοσφαιρικο.
δεν ειναι τυχαιο για παραδειγμα αν οδηγησεις ενα ραλλυ με 170 αλογα ατμοσφαιρα και το ιδιο ραλλυ με 170 αλογα turbo στην ευθεια
θα τα καταλαβεις πολυ περισσοτερο με το τουρμπατο.(προσοχη δεν λεω οτι θα εκανα κατι τετοιο στο ραλλυ μου γιατι πιστευω οτι δεν του ταιριαζει το turbo.χανει τον καρτ χαρακτηρα του ρε παιδι μου!πως να το κανουμε!)
αλλα επειδη δεν ταιριαζει στο ραλλακι δεν παει να πει οτι δεν ταιριαζει σε παρα πολλα αλλα αυτοκινητα!
συμφωνουμε αλλα το λεμε με αλλα λογια!!!!!! Wink

Tελικα Ντανι το ιδιο πραγμα λεμε και συμφωνουμε απολυτα για τον χαρακτηρα του συμπιεστη και της ατμοσφαιρας Wink
Nikel - Πεμ 13 Φεβ 2003, 14:58:27
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Nikel σε 120% με 150% αυξηση υπποδυναμης μετα αλλαζεις και αλλα πραγματα στο αμαξι οπως φρενα σασμαν κτλ.Οποτε παλι ασημφορο ειναι.

Εγω παντως αν με εβαζες αναμεσα στα 2 θα προτημουσα την ατμοσφαιρικη λυση οπως εχω ξαναπει αρκετες φορες Wink

Δηλαδη ρε Νικολα εαν βγαλεις 210 αλογα απο τετραπεταλουδο φρενα δεν θα βαλεις??? Ρε απο οπου και να το κοιταξεις τα λεφτα ειναι μια η αλλη...

Η μονη διαφορα (περα απο την φιλοσοφια) ειναι πως στο τουρμπο τα αλογα βγαινουν περισσοτερα και πιο ακουραστα...
Nikel - Πεμ 13 Φεβ 2003, 15:00:19
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Nikel έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Που να δεις εδω σπασμενα μοτερ λογο TURBO. Wink

Και να ηταν μονο 1 θα ηταν καλα...ελα ομως που ειναι πολλα Wink
ΤΟ θεμα ειναι πως και τετραπεταλουδο-κατασκευη σπαει οχι μονο το τουρμπο...
Nikel - Πεμ 13 Φεβ 2003, 15:01:51
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Η ΡΟΠΗ ειναι που μετραει σε ενα αυτοκινητο ΟΧΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ.κατι να υπαρχει να σπρωχνει το αυτοκινητο!!και απο ροπες μεχρι και το ραλλακι μου τις βγαζει πολυυυυ ψηλα!!!!ποσο μαλλον ενα τετραπεταλουδο.μετα απο τις 4000 στροφες αρχιζει καπως να ξυπναει!

Σωστοςςςςς ο Ντανυ Wink
Nikel - Πεμ 13 Φεβ 2003, 15:05:08
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Διαφωνω...και ενα τουρμο μπορει να τα βγαλει πολυ γραμμικα...

ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Τι συγκρινουμε τωρα δεν μπορω να καταλαβω.Το TURBO ειναι για ανοιχτες καμπες-ευθειες-και ξεκολιματα.Δεν ειναι για μπασιματα σε πεταλα και γενικα σε στροφες.

Εδω δεν εχεις αδικο....
danielos - Παρ 14 Φεβ 2003, 02:15:07
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια μου φαινεται οτι συμφωνουμε και το λεμε με αλλα λογια ο καθενας! Laughing Laughing Shocked Razz
ΝΙΚΟΣ - Παρ 14 Φεβ 2003, 10:06:24
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον κατι τετοιο συμβαινει Laughing Laughing
Tomcat - Κυρ 16 Φεβ 2003, 16:42:31
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν λέμε τετραπετάλουδο εννοούμε κάτι τέτοιο μόνο?

ΝΙΚΟΣ - Κυρ 16 Φεβ 2003, 21:33:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτα ειναι τα σωματα.Για να δουλεψουν ομως αυτα χρειαζετε και μπεκιερα-γκαζιερα-προγραμμα-συμπιεση-εκκεντροφοροι Wink
Tony - Δευ 17 Φεβ 2003, 00:48:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ακούω από πολλούς να μιλάνε για τετραπετάλουδο στο 1.4 8v. Το συγκεκριμένο μοτέρ πιστεύω πως η μόνη βελτίωση είναι μόνο η ατμόσφαιρα και αυτό εάν έχεις καλή άκρη ώστε να μην δώσεις πολλά ευρόπουλα γιατί για 20ΗΡ χρειάζεσαι 500.000 τα οποία είναι παρά πολλά λεφτά όταν ξέρεις πως με 900.000 έχεις κάνει το 1,4 8v σε 1,6 16v και με δυσκόφρενα μπρος πίσω. Twisted evil
danielos - Δευ 17 Φεβ 2003, 02:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
για μενα παιδια αν θελετε προχωρημενες καταστασεις καλο θα ηταν να σκεφτειτε την αλλαγη του μοτερ με ενα 1.6 16V εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα.αλλιως το πολυ ενα ελαφρο πειραγμα του τυπου εξατμιση - φιλτρο-προγραμμα.καταλαβαινω την τρελα σας για tuning οπως εχω και εγω αλλωστε αλλα παραπανω επενδυση σε ενα κινητηρα χαμηλου κυβισμου το θεωρω ασκοπο και τζαμπα χασιμο χρηματων λογω του οτι τα περιθωρια βελτιωσης λογω του κυβισμου του κινητηρα ειναι μικρα!!!
DimiP - Δευ 17 Φεβ 2003, 02:26:05
Θέμα δημοσίευσης:
μην ξεφευγουμε παιδια,
ολοι ξερουμε πως δεν αξιζει να κανεις 4πεταλουδο το 1.4 8v, εννοειται!
απλα ρωταμε για 4πεταλουδο για να μαθαινουμε τι παιζει.
μην αρχισουμε παλι να λεμε τι πιστευει ο καθε ενας πως πρεπει να γινει για βελτιωση του 1.4-αυτα σε αλλο topic που υπαρχει.
εδω μιλαμε για πεταλουδες για να μαθαινουμε.!

Wink Wink Wink
danielos - Δευ 17 Φεβ 2003, 02:30:04
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
μην ξεφευγουμε παιδια,
μην αρχισουμε παλι να λεμε τι πιστευει ο καθε ενας πως πρεπει να γινει για βελτιωση του 1.4-αυτα σε αλλο topic που υπαρχει.

Wink Wink Wink

καλα μην βαρας ρε dimipινιο!!!δεν θιξαμε τα 14αρια Crying or Very sad Crying or Very sad Wink Wink Cool Shocked Shocked .οι πεταλουδες ειναι για την φυση και τα λουλουδια και οχι για τις μηχανες μας!!!
το πιασες το υπονοουμενο απο καποιον που το εχει ψαξει???????? Rolling eyes Rolling eyes Bluegrab Onfire Onfire Bluegrab Smile colors
Tomcat - Δευ 17 Φεβ 2003, 02:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
ΧΧΧμμμμμ ενδιαφέρον Confused Confused Confused Confused Confused Exclamation

Μα πως δεν είχαμε σκεφτεί να ξοδέψουμε επιπλέον το 60% τις αρχικής αξίας του αυτοκινήτου για να βάλουμε το τετραπετάλουδο.

Παλί κάλα που οι τιμές είναι κάπως ανεβασμένες γιατι αλλιώς ξεφτύλα...... μπορεί να ήταν και ποιο ακριβό.
ΝΙΚΟΣ - Δευ 17 Φεβ 2003, 08:54:30
Θέμα δημοσίευσης:
Η καλυτερη λυση για το 1400 θα συμφωνησω και εγω οπως το εχουμε ξαναπει τοσες φορες ειναι το 1600 16v απο Rallye Wink
DimiP - Τρι 18 Φεβ 2003, 03:17:29
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
DimiP έγραψε:
μην ξεφευγουμε παιδια,

Wink Wink Wink

καλα μην βαρας ρε dimipινιο!!!δεν θιξαμε τα 14αρια Crying or Very sad Crying or Very sad Wink Wink Cool Shocked Shocked .οι πεταλουδες ειναι για την φυση και τα λουλουδια και οχι για τις μηχανες μας!!!
το πιασες το υπονοουμενο απο καποιον που το εχει ψαξει???????? Rolling eyes Rolling eyes Bluegrab Onfire Onfire Bluegrab Smile colors

ρε dany δεν παρεξηγω και το ξερεις. ηθελα μονο ενα topic περι πεταλουδας για να μαθαινουμε εμεις που δεν το εχουμε ψαξει τοσο.
danielos - Τρι 18 Φεβ 2003, 11:08:35
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
danielos έγραψε:
DimiP έγραψε:
μην ξεφευγουμε παιδια,

Wink Wink Wink

ρε dany δεν παρεξηγω και το ξερεις. ηθελα μονο ενα topic περι πεταλουδας για να μαθαινουμε εμεις που δεν το εχουμε ψαξει τοσο.

σωστη και κατανοητη η διψα γιαμαθηση dimipako!!!
ΝΙΚΟΣ - Τρι 18 Φεβ 2003, 14:11:48
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
για μενα παιδια αν θελετε προχωρημενες καταστασεις καλο θα ηταν να σκεφτειτε την αλλαγη του μοτερ με ενα 1.6 16V εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα

Συμφωνω απολυτα για το συγκεκριμενο θεμα στο συγκεκριμενο αυτοκινητο Wink
kaisaras96 - Τρι 18 Φεβ 2003, 19:02:59
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα 8ν η καλυτερη λυση με διαφορα απο ολες τις αποψεις για την εισαγωγη ειναι η αντιστοιχη απο το RALLYE 1,3!
Αυτο ισχυει απο ενα 1,0 μεχρι και 1,6!
Ειναι καταλληλη και για τουρμπισματα σαν σιδερενια και ειναι παντελως ελευθερη και συμβατη!
Στα 8ν γενικα ειναι ματαια τα 4πεταλουδα,αφου τα καπακια τους εχουν κακα ροικα χαρακτηριστικα και δεν μπορουν να το εκμεταλευτουν!
Γι'αυτο και δεν εχει μεγαλο αποτελεσμα η τοποθετηση του!
ΝΙΚΟΣ - Τρι 18 Φεβ 2003, 23:16:10
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Για τα 8ν η καλυτερη λυση με διαφορα απο ολες τις αποψεις για την εισαγωγη ειναι η αντιστοιχη απο το RALLYE 1,3!
Αυτο ισχυει απο ενα 1,0 μεχρι και 1,6!
Ειναι καταλληλη και για τουρμπισματα σαν σιδερενια και ειναι παντελως ελευθερη και συμβατη!
Στα 8ν γενικα ειναι ματαια τα 4πεταλουδα,αφου τα καπακια τους εχουν κακα ροικα χαρακτηριστικα και δεν μπορουν να το εκμεταλευτουν!
Γι'αυτο και δεν εχει μεγαλο αποτελεσμα η τοποθετηση του!

Εκτος και αν παρεις κεφαλαρι απο PEUGEOTSPORT KITCAR που ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε ροικη Wink
giant_killer_AX_drag - Πεμ 27 Φεβ 2003, 12:54:53
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τετραπετάλουδο στο 206
DimiP έγραψε:
τελικα η καταναλωση βενζινης το κανει απαγορευτικο ;; για τις τσεπες μας;; ειναι πιο βενζινοφορο απο το turbo ;;; εχω ακουσει πως καταπινει τη βενζινη σαν με τα βαρελια

υπαρχει περιορισμος στην ιπποδυναμη που μπορει κανεις να πετυχει ;;

1) Λοίπον, περιορισμό στην βενζίνη θα έχεις μόνο αμα περιορίσεις τον εισερχόμενο αέρα και αντίστοιχως κόψεις και βενζίνη. Βέβαια αμά το κάνεις αύτο δεν θα έχεις και τα άλογα ένος καλού τετραπετάλουδου. Επίσης μπορείς να έχεις ένα φιλτροκούτι φιμωμένο, και να έχεις και το αντιστοίχο πρόγραμμα, και όποτε θες να το αλλάζεις.....

2) Τα τετραπετάλουδα δουλεύουν σωστά μόνο με aftermarket εγκέφαλο, και αύτο γίνεται γιατί οι μαμά εγκέγαλοι παίρνουν πληροφορίες απο τον map senror, ενώ για να δουλέψει ενα τετραπετάλουδο ΣΩΣΤΑ, πρέπει να έχεις ποντισιόμετρο στις πεταλούδες. Γι' αυτό και τα τετραπετάλουδα που έχουν τον εγκέφαλο της μάνας τους, καίνε περισσότερο.....

3) Όταν λες ΝΟΜΙΜΟ τι εννοείς ? ? ? Κάρτα καυσαέριων μπορεί και να μην βγάζει...

Φιλικά
Λουκάς
giant_killer_AX_drag - Πεμ 27 Φεβ 2003, 13:23:54
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Φιλε KAISARA ειδικα για το 106 σε περιπτωση τοποθετησης τετραπεταλουδο υπαρχει η σκουπα απο το 106 MAXI η οποια ειναι οτι καλυτερο υπαρχει και την εχουν παρα πολυ καλα μελετημενη για την συγκεκριμενη δουλεια Wink

Φίλε ΝΙΚΟ το έχεις δεί το ΜΑΧΙ ? ? ?

Για να μπεί η συγκεκριμένη σκούπα που λες, και να έχεις απόδοση πρέπει να ξυρίσεις όλα τα νεύρα απο το κάπο, και να κάνεις μέγαλη πανέντα στην μετόπη.....Αμα είσαι διατεθιμένος να τα κάνεις όλα αυτά κάντα....

επίσης για να μπεί και να ταιριάξει η σκούπα απο το ΜΑΧΙ, θα πρέπει να έχεις το γνήσιο φιλτροκούτι, και τα γνήσια τετραπετάλουδα, και για να έχεις τα γνήσια τετραπετάλουδα, για να χωρέσουν πρέπει να κόψεις απο το πλαίσιο (όπως είναι το ΜΑΧΙ), και για να κόψεις απο το πλαίσιο πρέπει να πας μια βόλτα απο την Γαλλία, για να πάρεις άδεια και να σου χτυπήσουν σε άλλο μέρος τον αριθμό πλαισίου γιατί, το κομμάτι που πρέπει να κόψεις για να μπούν τα γνήσια τετραπετάλουδα, περιέχει και τον αριθμό πλαισίου.........ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΜΑΧΙ.
giant_killer_AX_drag - Πεμ 27 Φεβ 2003, 13:29:40
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

ΝΙΚΟ, να σου κάνω μια ερώτηση ? ? ?

Τον κόφτη στις 9.400rpm πότε τον βλέπεις ? ? ? πριν η μπιέλα βγεί απο το κάπο, ή μετά ? ? ?
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 27 Φεβ 2003, 13:57:23
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου.....9400 και τετραπεταλουδο σημαινει και σφυριλατα εμβολα.Αν γινει δουλεια δηλαδη ας γινει σωστη.Με τετοιες προδιαγραφες βλεπεις πανω απο 9000 τον κοφτη Wink Απο εκει και περα ολα καλα αυτα που λες για το MAXI.εχω δει και απο κοντα το εργαλειο.Αυτο που εχω να πω ειναι πως αμα θες μπορεις να κανεις τα παντα.Κυκλοφορουν πολλα τετοια στην Ελλαδα μας.Οσο για το καπο που λες.....Για σωστη δουλεια ας φαγωθουν τα νευρα και τι εγινε δηλαδη Question Ολοι οι αλλοι που αλλαζουν τελειος τα καπο τους με διαφορες εισαγωγες και πολυεστερες Question Στα νευρα θα κολλησουμε τωρα...
giant_killer_AX_drag - Πεμ 27 Φεβ 2003, 16:04:23
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Φιλε μου.....9400 και τετραπεταλουδο σημαινει και σφυριλατα εμβολα.Αν γινει δουλεια δηλαδη ας γινει σωστη.Με τετοιες προδιαγραφες βλεπεις πανω απο 9000 τον κοφτη Wink Απο εκει και περα ολα καλα αυτα που λες για το MAXI.εχω δει και απο κοντα το εργαλειο.Αυτο που εχω να πω ειναι πως αμα θες μπορεις να κανεις τα παντα.Κυκλοφορουν πολλα τετοια στην Ελλαδα μας.Οσο για το καπο που λες.....Για σωστη δουλεια ας φαγωθουν τα νευρα και τι εγινε δηλαδη Question Ολοι οι αλλοι που αλλαζουν τελειος τα καπο τους με διαφορες εισαγωγες και πολυεστερες Question Στα νευρα θα κολλησουμε τωρα...

Στα νεύρα δεν θα κολλήσουμε αλλά στον αριθμό πλαισίου μπορεί...
Να ανεβάσεις τον κόφτη στις 9.400rpm το έχεις επιχειρίσει....? ? ?

Δηλάδη αν κατάλαβα καλά απο το post σου, για να γυρίσει στις 9.000+ χρειάζεσαι μόνο σφυρίλατα ???

http://www23.brinkster.com/alepis/AX-02.jpg ----> KANTE COPY+PASTE ΓΙΑΤΙ Η BRINKSTER ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ PHOTO
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 27 Φεβ 2003, 16:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω μιλαω για σωστη δουλεια.Συμφωνα λοιπον με την PEUGEOTSPORT τα MAXI και KITCAR το οριο περιστροφης τους ειναι καπου στις 9000 στροφες.
Αλλα εμενα γιατι με ρωτατε Question Φαινετε οτι εσεις ειστε ποιο πολυ μεσα στα πραγματα. Wink
DimiP - Πεμ 27 Φεβ 2003, 23:51:13
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τετραπετάλουδο στο 206
giant_killer_AX_drag έγραψε:
DimiP έγραψε:

υπαρχει περιορισμος στην ιπποδυναμη που μπορει κανεις να πετυχει ;;

1) Λοίπον, περιορισμό στην βενζίνη θα έχεις μόνο αμα περιορίσεις τον εισερχόμενο αέρα και αντίστοιχως κόψεις και βενζίνη. Βέβαια αμά το κάνεις αύτο δεν θα έχεις και τα άλογα ένος καλού τετραπετάλουδου. Επίσης μπορείς να έχεις ένα φιλτροκούτι φιμωμένο, και να έχεις και το αντιστοίχο πρόγραμμα, και όποτε θες να το αλλάζεις.....

2) Τα τετραπετάλουδα δουλεύουν σωστά μόνο με aftermarket εγκέφαλο, και αύτο γίνεται γιατί οι μαμά εγκέγαλοι παίρνουν πληροφορίες απο τον map senror, ενώ για να δουλέψει ενα τετραπετάλουδο ΣΩΣΤΑ, πρέπει να έχεις ποντισιόμετρο στις πεταλούδες. Γι' αυτό και τα τετραπετάλουδα που έχουν τον εγκέφαλο της μάνας τους, καίνε περισσότερο.....

3) Όταν λες ΝΟΜΙΜΟ τι εννοείς ? ? ? Κάρτα καυσαέριων μπορεί και να μην βγάζει...

Φιλικά
Λουκάς

φιλε Λουκα , σε ευχαριστω για την απαντηση. ναι το να βγαζει καρτα καυσαεριων που ειναι το πιο "απλο" ειναι σημαντικο και εγγυται στην νομιμοτητα.
καλως ορισες στο forum.
giant_killer_AX_drag - Παρ 28 Φεβ 2003, 13:54:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Εγω μιλαω για σωστη δουλεια.Συμφωνα λοιπον με την PEUGEOTSPORT τα MAXI και KITCAR το οριο περιστροφης τους ειναι καπου στις 9000 στροφες.
Αλλα εμενα γιατι με ρωτατε Question Φαινετε οτι εσεις ειστε ποιο πολυ μεσα στα πραγματα. Wink

Αχ, φίλε Νίκο, αν τα ΜΑΧΙ και τα KIT-CAR γυρνάγανε 9.400 μόνο με πίστονια...

...εμείς πόσο θα γυρνάγαμε ? ? ?

Τέλος πάντων, τα ΜΑΧΙ και τα KIT-CAR για να ξέρετε....

....έχουν πιστόνια, μπίελες, και γ@μώ τους στροφάλους, ΒΟΛΑΝ (αχ αυτό μας λείπει εμάς), άλλες βαλβίδες, και πολλά άλλα τα οποία αυτήν την στιγμή δεν τα θυμάμαι...γι'αυτό και μπορούν να γυρνάνε 9.400 και να βγάζουν και ένα Acropolis συγχρόνως.....

Βέβαια, αμα τα έχεις όλα αυτά...μπορείς να γυρίσεις και 9.700 χαλαρά...ας πούμε για ένα dragster....

DimiP, καλώς σας βρήκα....και τώρα που σας βρήκα το μόνο που μένει είναι να αγοράσω και ένα 206..... Cool
kaisaras96 - Παρ 28 Φεβ 2003, 15:48:22
Θέμα δημοσίευσης:
Πες τα ρε giant_killer_AX_drag τι λεμε για κιτ καρ κτλ!
Εμεις στο δρομο θελουμε να παμε εκτος κι αν εχετε το πεζακι για αλλα πραγματα!
giant_killer_AX_drag - Παρ 28 Φεβ 2003, 16:19:03
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό ακριβώς....το αμάξι είναι γιατί το θές, όχι τι μπορεί να γίνει....

...γιατί μπορεί να γίνει τα πάντα...

Πάντως έχω διαπτυστώσει, ότι έχετε πάρει τα τετραπετάλουδα με "κακό" μάτι.
ΝΙΚΟΣ - Παρ 28 Φεβ 2003, 20:37:02
Θέμα δημοσίευσης:
giant_killer_AX_drag έγραψε:
Αυτό ακριβώς....το αμάξι είναι γιατί το θές, όχι τι μπορεί να γίνει....

...γιατί μπορεί να γίνει τα πάντα...

Πάντως έχω διαπτυστώσει, ότι έχετε πάρει τα τετραπετάλουδα με "κακό" μάτι.

Εγω παντως φιλε μου ειμαι υπερ του τετραπεταλουδο.

Και αν ολα μου πανε καλα θα φερω τα κοματια που χρειαζετε για να γινει MAXI κατευθειαν απο την PEUGEOTSPORT Exclamation
DimiP - Παρ 28 Φεβ 2003, 21:05:25
Θέμα δημοσίευσης:
εγω βλεπω οτι σε λιγο θα χρειαστουμε κλουβι να σας περιπορισουμε ολους εσας τους dragsterοturBonitrakιδες που μας παιρνετε τα μυαλα .
αντε και θα σας δωσουμε το danielo (που θελει περισσοτερο καρβουνο..εμ..ιππους εννοω) να σας φυλαει... Laughing Laughing Laughing

dan, οχι αλλους ιππους ρε συ!!
giant_killer_AX_drag - Κυρ 03 Αύγ 2003, 10:15:43
Θέμα δημοσίευσης: Κλουβί ?
Φίλε DimiP είσαι σίγουρος οτι θες μόνο ένα κλούβι ? ? ? Μπορεί τουλάχιστον να είναι 600μέτρα μήκος και 30 πλάτος, για να το χρησιμοποιήσουμε σαν dragstrip!

see yaa....
Tony - Πεμ 07 Αύγ 2003, 20:20:41
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP opos ksereis eimai kavlomenos me to Turbo giati oti kai na kaneis panta kapios tha se pernaei. Ara ama thes kati grigoro kai kavlotiko tote TURBO.
Tora ego pou rotisa mou eipane 4000euro gia na kano to amaksi turbo me sfirilata pistonia kai ales mpieles. Strofalos den xriazete na to pirakso aplos tha exo ena provlima me tis megales thermokrasies. Malon gia psigio ladiou standar tha valoume kai tha doume ama mporesoume na kseperasoume to 0,8 xoris provlima.
Pros to paron den kanw tipota giati den pezoun polla lefta. Pantos tha sas grapso analitika poso stixizoun ola mazi kai posous ipous tha apodidei to amaksi.

0,7 exei vgalei eos 135hp
0,9 pistevoume giro sta 170hp to poly me alla emvola kai mpieles
(sto 0,9piesi eno ola tha pigenoun mia xara to provlima einai i thermokrasia giafto den ksero ama to kataferoume gia toso, aplos me pistonia kai mpieles tha eimai poly pio sigouros gia na min mou minei kanena moter sto xeri.)
mick206 - Πεμ 07 Αύγ 2003, 22:53:30
Θέμα δημοσίευσης:
Tony εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο να ρωτήσεις και το φίλο Nikel(δυστυχώς είναι φανταρος).Εχει κάνει μετατροπή σε turbo και σιγουρα όσα πει θα σου φανούν χρησιμότατα! Wink
Άμα κάνεις λίγο υπομονη! Smile Wink
DimiP - Παρ 08 Αύγ 2003, 17:50:01
Θέμα δημοσίευσης:
Tony έγραψε:
DimiP opos ksereis eimai kavlomenos me to Turbo giati oti kai na kaneis panta kapios tha se pernaei. Ara ama thes kati grigoro kai kavlotiko tote TURBO.
Tora ego pou rotisa mou eipane 4000euro gia na kano to amaksi turbo me sfirilata pistonia kai ales mpieles. Strofalos den xriazete na to pirakso aplos tha exo ena provlima me tis megales thermokrasies. Malon gia psigio ladiou standar tha valoume kai tha doume ama mporesoume na kseperasoume to 0,8 xoris provlima.
Pros to paron den kanw tipota giati den pezoun polla lefta. Pantos tha sas grapso analitika poso stixizoun ola mazi kai posous ipous tha apodidei to amaksi.

0,7 exei vgalei eos 135hp
0,9 pistevoume giro sta 170hp to poly me alla emvola kai mpieles
(sto 0,9piesi eno ola tha pigenoun mia xara to provlima einai i thermokrasia giafto den ksero ama to kataferoume gia toso, aplos me pistonia kai mpieles tha eimai poly pio sigouros gia na min mou minei kanena moter sto xeri.)

Ο,ΤΙ και να κανεις παντα καποιος θα σε περναει!οποτε .... μαλλον η λυση ειναι να μην κανεις τιποτα! πραγμα που δεν το αποδεχωμαστε!
ετσι διαβασε τα post του nikel για το turbocc του και μην περιμενεις να τελειωσει το φανταριλικι... παντως απο λεφτα του πηγε περι τα 4500Ε οποτε εσυ καλα εισαι!
ΝΙΚΟΣ - Δευ 11 Αύγ 2003, 01:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω θα ελεγα ΞΑΝΑ για τετραπεταλουδο.Το τουρμπο θα το παρεις στα χερια αργα ή γρηγορα.Ειδικα τωρα τελευταια που τετοιες μετατροπες ανθηζουν.Εδω στα μεροι μου καναν ενα CRX VTEC με 150 τουρμπο με σφυρηλατα κτλ κτλ.Το παιδι εδωσε ενα σκασμο λεφτα.Σε κοντρα απο δευτερες πηρε το EVO 7 2-3 καροτσες.Το παιδι τα αλλαξε ΟΛΑ.Απο μπιελες στροφαλους μεχρι πανακριβες τουρμπινες και ιντερκουλερ απο φορτηγα.Εεε.......μετα απο καιρο πηρε το μοτερ στα χερια.Για μενα αν θες να κανεις κατι καλο μην κοιτας μονο μοτερ.Παρε ΚΑΛΑ κοματια απο 206 CUP ή ακομα και SUPER 1600 αφου θες να δωσεις χρηματα και κανε ενα αμαξι που μπορει να μην παει σε απολυτη ευθεια ΤΟΣΟ γρηγορα αλλα απο σημειο σε σημειο να ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ Wink Δεν ειναι μονο το μοτερ τα Α και Ω. Wink
glf - Δευ 11 Αύγ 2003, 13:55:52
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά, χθες γύρισες, πότε στα πρόλαβαν τα νέα ? Smile
Pughell - Δευ 11 Αύγ 2003, 16:00:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε!!!
Αφηστε τα τετραπεταλουδα και τις π@π@ριες!!!
Εχετε δει ή οδηγησει τετραπεταλουδο;
Ειδατε τι προβληματα εχει;Μακαρι να μην μπλεξει κανεις σας...
Καταρχην οποιος ειπε οτι το τετραπεταλουδο ειναι αξιοπιστο ας αναθεωρησει γιατι δεν εχει ιδεα...
Οπως επισης οποιος πιστευει οτι το τετραπεταλουδο ειναι για στροφες,παλι ας αναθεωρησει γιατι το μοτερ κατω απο τις 5000 κυριολεκτικα σερνεται.
Γενικα εκτος αυτου δεν υπαρχει ακομα κανενας ικανος προγραμματιστης,στην Ελλαδα τουλαχιστον,για να ρυθμισει σωστα το προγραμμα.Ολα ειναι ευκολα οταν το αμαξι δουλευει πανω απο τις 5000,γιατι αυτο γινεται στους αγωνες,αλλα οταν εθει η στιγμη του βολταδικου τετραπεταλουδου να δουλεψει και στις 2500 και στις 3500 κ.ο.κ. τοτε να δειτε ποσο ευκολα τα φτυνει,αρχιζουν τα μπερδεματα και διαφορων λογης προβληματα...
Ολα,και το τονιζω ,ολα τα τετραπεταλουδα 106 της Θεσ/νικης εχουν προβληματα.Το ιδιο ισχυει και στην Αθηνα,μην κοιτατε που δεν μαθαινετε τιποτα...
Γενικα και εμενα μου αρεσει το τρελλο στροφαρισμα(ουτε στον υπνο σας για 9αρες) αλλα δυστυχως οι φθορες ειναι πολυ μεγαλες και για να δουλευεις τοοοσο ψηλα αναγκαστικα κατω απο τις 4000 θα σερνεσαι,οτι αμαξι και αν ειναι,αν εχεις λιγοτερα απο 3000 κυβικα.
Οσο για τις εμπειριες,ξερω τα 3 απο τα 4 τετραπεταλουδα της Θεσ/νικης και μιλαω με στοιχεια... Sad

Αναθεωρηστε γενικα και περιοριστειτε σε πιο απλα πραγματα σαν κανενα προγραμμα,κανενα εκκεντροφορο και πολλα ειναι...Οσοι εμπλεξαν βαθυτερα,ειναι με το χερι στην τσεπη απο τοτε... Sad
ΝΙΚΟΣ - Δευ 11 Αύγ 2003, 20:44:24
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο στα 106 πιστευω οτι ολοι που βαζουν τετραπεταλουδο ξεχνανε μια συμαντικη διαφορα.Εγω θα επερνα τον εγκεφαλο του 106 MAXI ο οποιος ειναι για να δουλευει τετραπεταλουδες εισαγωγες. Wink
Pughell - Δευ 11 Αύγ 2003, 21:19:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μια βασικη παρατηρηση που κανενας,μ*λ*κ*ς,ελληνας δεν λαμβανει υποψιν του...
Ολα τα kit car,maxi,wrc κ.ο.κ. καθε 50-80 ωρες λειτουργιας κανουν ολοκληρωτικο rebuild στον κινητηρα με καινουργια ελατηρια πιστονιων,κουζινετα κ.λ.π.
Ειστε προδιατεθειμενοι να δινετε τοσα χρηματα καθε εξαμηνο;

Νικολη ακομα και ο εγκεφαλος του maxi εχει ρελαντι στις 2500 σχεδον...Ασε που δεν ειναι για χρηση δρομου ουτε κατα διανοια...
Εγω ενα απλο προγραμματακι εχω βαλει και οταν αφηνω το γκαζι και βγαζω νεκρα οι στροφες πεφτουν στις 500 και μετα τις ξανανεβαζει στις 1200.Και ολα αυτα μονο με προγραμμα!!!Λετε με τους τρελλους εκκεντροφορους και τα 45αρια σωματα να δουλευει καλυτερα;;;

Αναρωτηθηκε ποτε κανεις σας για την διαμετρο των πεταλουδων;
Ολοι οσοι εβαλαν τετραπεταλουδο λενε οτι ειναι απο 40αρια σωματα και πανω...
Ροϊκα το ξερετε οτι ενα 1600αρι μοτερ βολτας,με 150-160 αλογα,δεν χρειαζεται πανω απο 34-36αρια σωματα;
Αναθεμα αν το αναρωτηθηκε ποτε κανενας αυτο...

Αφηστε τις υπερβολες ρε...Αν θελετε γκαζια,αξιοπιστια αλλα και ευκολη χρηση παρτε ενα 2λιτρο να ησυχαστε...Αν παλι δεν μπορειτε να παρτε 2λιτρο τοτε αρκεστειτε σε καμια 20αρια αλογα παραπανω για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο...
Για τα 14αρια αλλα και για τα 16αρια η καλυτερη συνταγη παντως ειναι μια Garett Τ2 με συμπιεση περιπου στο 9 και πιεση υπερπληρωσης κοντα στο 0,3-0,4 bar.Και χαμηλη πιεση,και γρηγορο στροφαρισμα,και αξιοπιστια,και χαμηλες θερμοκρασιες τουρμπινας και 100 αλογα για τα 14αρια(140 για τα 16αρια).
Θα μου πειτε θα δωσω 1μιση μυρριο για μονο 100 αλογα;
Ναι!!!Αν θελετε να βγαλετε 200.000 χλμ χωρις να σκεφτεστε ποτε θα χρειαστειτε ελατηρια πιστονιων και γυαλισμα μπλοκ με κουζινετα στροφαλου... Cool
kaisaras96 - Πεμ 14 Αύγ 2003, 11:13:42
Θέμα δημοσίευσης:
Στα παρανομα αθηναικα στεκια που εχω δει μερικα τετραπεταλουδα ολα απο λειτουργια ειναι χαλια.Καταρχην κανουν υπερβολικο θορυβο ακομα και στο ρελαντι,καλα για φουλ επιταχυνση δεν το συζηταω....τρομαζεις απο 1 χιλιομετρο μακρυα.Στροφες....ζορικο μου φαινεται....καταρχην τα εχω δει να κανουν κατι μπερδεματα απιστευτα....και μετα οταν ερθουν οι στροφες που αποδιδουν γινεται της τρελης.
Εγω πιστευω οτι αν θελει καποιος στροφες χρειαζεται πολυ γραμμικη αποδοση και τρομερη αξιοπιστια και λογικα αλογα για το πλαισιο.Την αξιοπιστια την θεωρω δεδομενη γιατι πως να πωρωθεις σε μια αναβαση αν λες κατσε μην ζεσταθει μην σπασει μην...τα ξεσπασματα καλα ειναι αρκει να μην σου ερθουν πανω σε στροφη(εχω δει Celika Τsport και μετα τις 6000 που επεμβαινει το vvtl κοβει κατι ευθειες....και αυτο με 100χλμ παρα)Ακομα τι να κανεις ενα αμαξι που σπινιαρει συνεχεια αφου η δυναμη του δεν αξιοποιειται.
Εμενα παντως το ταπεινο 1600αρη δυσκολα θα βρεις σροφη που να μην φτανει η υποδυναμη του για να το ζορισεις.Ο λογος που θελω να το πειραξω ειναι για να κυνηγαω κανα ραλλακι με αξιωσεις και να το κανω να τραβαει ψηλα για να μην ξενερωνω οποτε φτανω στον κοφτη.
Η ιδεεα του τρελου στροφαρισματος κι εμενα με τρελενει αλλα και οι 7600 που φτανει ο Κουζμαν καλες μου ακουγονται.Σε αλλη χωρα ισως να αξιζε η τοποθετηση τετραπεταλουδου εδω με τετοιους "εμπειρους" μηχανικους που εχουμε ασ'το καλυτερα,μια εξατμιση θες να βαλεις και τρεμεις για το αποτελεσμα και θα ζητησεις να σου κανουν κατι τοσο δυσκολο....στο powertechiniques που γραψαν για βελτιωσεις για τα ραλλακια κανεις βελτιωτης δεν εδινε σαφεις λεπτομεριες για το κοστος το αποτελεσμα και το χρονο που χρειαζεται μια τετοια μετατροπη,ενω για τα υπολοιπα σταδια ελεγαν τα παντα,λετε να ναι τυχαιο... Question
tirokomos - Σαβ 19 Νοέ 2005, 19:42:34
Θέμα δημοσίευσης: Tετραπετάλουδο.....
Πολυ θα ηθελα να το κανω και απο θεμα αποδοσης αλλα και οτι ο ηχος και το ανοιγμα του μου θυμιζει το αγαπημενο μου VTEC!!!! Twisted evil Στο δια ταυτα....γνωριζει κανεις ποσο παει το μαλλι?Ειναι πιο αξιοπιστο απο μια Turbo λυση?Απ'οσο ξερω ενα Light Turbo στο 0.5-0.6bar ειναι πιο αξιοπιστο σε φερνει πανω κατω στα ιδια αλογα αλλα με περισσοτερη ροπη αλλα και με σαφως περισσοτερα χρηματα....Ακουωωωωωω!!! Wink
brz20 - Σαβ 19 Νοέ 2005, 20:05:17
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να σου πω φιλε μου Χρηστο?Απο οτι ξερω ενα τετραπεταλουδο κανει πανω κατω 1200 ευρω.Πιστευω οτι απο το να το τουρμπισεις καλυτερα να βαλεις τετραπεταλουδο.Αν δεν ξερει αυτος που θα αναλαβει την μετατροπη πως να στο κανει 150 και να μοιαζει με εργοστασιακο δεν λεει να το τουρμπισεις.Πχ εγω θελω μετα απο μια μετετροπη turbo να παω καρφοτα στην εγνατιας απο Κατερινη μεχρι Θεσσαλονικη με 220 χιλιομετρα και 5000 στοφες(δηλαδη να δουλευεις υπερωριες το σαλιγκαρι)και να μην εχω το παραμικρο ανεβασμα στην θερμοκρασια.Με πιανεις?Ξερω καποιον που οσα εχει τουρμπισει πανε ετσι.Αλλα δεν μπορω να στο πω On Air!!!Το τετραπεταλουδο δεν θα εχει τετοια προβληματα πιστευω.
STELIOS - Σαβ 19 Νοέ 2005, 20:35:48
Θέμα δημοσίευσης:
To θεμα μεταφερθικε εδω.
Σας παρακαλω για μια ακομη φορα ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ TOPIC !!!
Ριξτε μια ματια και στις υπολιπες σελιδες πρωτα.... Εχουν συζητηθει παρα πολλα θεματα, σιγουρα θα βρειτε κατι αναλογο αν οχι το ιδιο....

STELIOS
Mod Team

Υ.Γ. Tirokomos, διαβασε τις προϊγουμενες 3 σελιδες να μην ξαναγραφουμε παλι τα ιδια απ΄την αρχη....
tsosmoulis - Κυρ 20 Νοέ 2005, 03:50:13
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι εχουμε και λεμε.ειχα βρει μια ακρη στην αθηνα περυσι τετοιο καιρο.δυστυχως την καρτα του την εχω στην ελλαδα,οπου ειχαν βαλει τετραπεταλουδο σε 1.4 8V.ειχα μιλησει στο τηλεφωνο με το παλικαρι και μιλησε για κανονικα ρελαντι,αυξημενη (φυσικα) καταναλωση αλλα γενικα ενα καλο συνολο γενικοτερα (τι αλλο θα ελεγε)
η τιμη ανερχοταν στα 1200 ευρω με τα περαστικα.καλη μοντιφα με εννοια την αποδοση.τωρα καποιος πιο ψαγμενος θα μιλησει για φθορες.
σιγουρα λιγοτερες απο αυτες του τουρμπο φανταζομαι.αλλα ας μην ξεχναμε οτι τα αλογα που σου δινουν τα κυβικα,κανενα τετραπεταλουδο ή τουρμπο δεν θα σου τα δωσει.
τι εννοω με αυτο?οτι απλα θα φτασεις τα 140 αλογα(πχ) ομως ενα 16αρι ή ακομα καλυτερα 2λιτρο θα σου κανει bye bye gti!

Edited by STELIOS
Mod Team
(Εσβισα τη πρωτη παραγραφο του κειμενου σου ωστε να υπαρχει μια πιο λογικη συνεχεια.)
Συνεχιζουμε με το 4-Πεταλουδο.

brz20 - Κυρ 20 Νοέ 2005, 13:14:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τα πολλα κυβικα σου δινουν και πολυ ροπη.Ετσι λενε τουλαχιστον και αυτο παρατηρω και εγω.Βεβαια οταν το αμαξι ειναι turbo ειναι πολυ διαφορετικο απο ενα ατμοσφαιρικο με τα ιδια αλογα.Ειναι πιο ροπατο και σε κολλαει κανονικα.
tsosmoulis - Κυρ 20 Νοέ 2005, 13:23:51
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Edited by STELIOS
Mod Team
(Εσβισα τη πρωτη παραγραφο του κειμενου σου ωστε να υπαρχει μια πιο λογικη συνεχεια.)
Συνεχιζουμε με το 4-Πεταλουδο.

Wink
dimitris7 - Δευ 04 Απρ 2016, 12:40:13
Θέμα δημοσίευσης:
κανενα τηλ. για να αγορασω τετραπεταλουδο καινουριο?
kpsig - Δευ 04 Απρ 2016, 23:00:54
Θέμα δημοσίευσης:
dimitris7 έγραψε:
κανενα τηλ. για να αγορασω τετραπεταλουδο καινουριο?

Σκοπεύεις απλά να το βάλεις ή να κάνεις και πρόγραμμα; Γιατί με τον ΜΑΡ θα έχεις προβλήματα.
dimitris7 - Τρι 05 Απρ 2016, 07:57:22
Θέμα δημοσίευσης:
ναι φιλε μου θα βαλω αγραφο απλα θελω ενα τηλ να αγορασω καινουριο
alfasud - Τρι 05 Απρ 2016, 08:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
Στείλε ένα μήνυμα στο μέλος Nos Kos, πρέπει να έχει ένα σετ μεταχειρισμένα Οικονόμου.
Τι άγραφο θα βάλεις και ποιος θα τον προγραμματίσει;
Tzive - Τρι 05 Απρ 2016, 13:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
Δήμητρη σου εχω στείλει pm.
kpsig - Τρι 05 Απρ 2016, 19:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
dimitris7 έγραψε:
ναι φιλε μου θα βαλω αγραφο απλα θελω ενα τηλ να αγορασω καινουριο

Αξίζει τον κόπο...
Κάθε μέρα χαίρομαι το 205 μου...
Tzive - Τρι 05 Απρ 2016, 20:42:37
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Στα παρανομα αθηναικα στεκια που εχω δει μερικα τετραπεταλουδα ολα απο λειτουργια ειναι χαλια.Καταρχην κανουν υπερβολικο θορυβο ακομα και στο ρελαντι,καλα για φουλ επιταχυνση δεν το συζηταω....τρομαζεις απο 1 χιλιομετρο μακρυα.
Εμένα πάντως το ΑΧ μου αν θέλω με 13mm@300° περίπου εκκετροφόρους το κάνω και κρατάει 800 στροφές ρελαντί και δεν το ακούς καθόλου... Εντάξει μετα το 50-60% πεταλούδα κάνει αρκετό θόρυβο
dimitris7 - Τρι 05 Απρ 2016, 20:58:20
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξερω ακομα τη αγραφο θα βαλω θελω να βρω ένα καλο προγραματιστη προτα και θα μου πει αυτος γιατι θα ψεκάζω και +100 αλογα. μηπωσ ξερετε ποσο παει η τοποθετηση του αγραφου και ο προγρματισμος περιπου?
Tzive - Τρι 05 Απρ 2016, 22:16:06
Θέμα δημοσίευσης:
Με τον μαμα εγκέφαλο μην το σκεφτείς κάν. με map δεν μπορούν να δουλέψουν τα 4πετάλουδα... πεταμένα λεφτά...
dimitris7 - Τρι 19 Απρ 2016, 10:40:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάχνω τετραπεταλουδο σε άριστη κατάσταση για καπάκι 206
volvos - Τρι 19 Απρ 2016, 19:49:41
Θέμα δημοσίευσης:
Για ποιο λογο να πας σε τετραπεταλουδο στο 206
εισαγωγη πεζο σπορτ κ c2 vts δε σου κανει;
dimitris7 - Τετ 20 Απρ 2016, 07:10:29
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω 106 φίλε μου με καπάκι 206 και θέλω να το κάνω τετραπεταλουδο.
volvos - Τετ 20 Απρ 2016, 10:00:09
Θέμα δημοσίευσης:
οκ πασο

απλα εχε υποψη σου οτι υπαρχουν ατομα που με την εισαγωγη c2 vts με πλακακι για 60αρα μηχανικη πεταλουδα και με μαμα εγκεφαλο, σχετικα ηπια εκκεντρα και αναλογο μαπ βγαλανε 180-190 για πλακα.
ο ενας δε περναγε μεχρι και ρυπους-θορυβο κλπ! και ολα αυτα σε 106.

οποτε πραγματικα δε ξερω αν εχει νοημα να μπλεξεις με αγραφο τετραπεταλουδα και ιστοριες για αγριους για +20 αλογα (οκ δεν εχεις οριο με το σεταπ που λες αλλα μιλαω για δρομισια προφιλ)
kpsig - Τετ 20 Απρ 2016, 10:43:07
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οκ πασο

απλα εχε υποψη σου οτι υπαρχουν ατομα που με την εισαγωγη c2 vts με πλακακι για 60αρα μηχανικη πεταλουδα και με μαμα εγκεφαλο, σχετικα ηπια εκκεντρα και αναλογο μαπ βγαλανε 180-190 για πλακα.
ο ενας δε περναγε μεχρι και ρυπους-θορυβο κλπ! και ολα αυτα σε 106.

οποτε πραγματικα δε ξερω αν εχει νοημα να μπλεξεις με αγραφο τετραπεταλουδα και ιστοριες για αγριους για +20 αλογα (οκ δεν εχεις οριο με το σεταπ που λες αλλα μιλαω για δρομισια προφιλ)

180 άλογα με ήπια έκκεντρα; μπορείς να πεις χαρακτηριστικά; πιστόνια;
Tzive - Τετ 20 Απρ 2016, 16:48:21
Θέμα δημοσίευσης:
kpsig έγραψε:
180 χωρις να κανει σαν groupA δεν γίνεται... εγώ 4πετάλουδο μπορείς να έχεις 190-200 με 800rpm ρελαντι...
kpsig - Τετ 20 Απρ 2016, 17:21:22
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
kpsig έγραψε:
180 χωρις να κανει σαν groupA δεν γίνεται... εγώ 4πετάλουδο μπορείς να έχεις 190-200 με 800rpm ρελαντι...

ΤΟ ξέρω, αν και εγώ λόγω μεγάλων μπεκ έχω 1000rpm ρελαντί.
Αλλά ρωτάω ποια είναι τα ήπια έκκεντρα με τα οποία πιάνεις 180 άλογα...
Tzive - Πεμ 21 Απρ 2016, 10:58:45
Θέμα δημοσίευσης:
kpsig έγραψε:
Tzive έγραψε:
kpsig έγραψε:

ΤΟ ξέρω, αν και εγώ λόγω μεγάλων μπεκ έχω 1000rpm ρελαντί.
Αλλά ρωτάω ποια είναι τα ήπια έκκεντρα με τα οποία πιάνεις 180 άλογα...
pt52+- και ισως το αντίστοιχο cat... (ε δεν τα λες και ηπια Razz )
Pughell - Κυρ 24 Απρ 2016, 22:00:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ολα σχετικα ειναι...

Οπως δεν βγαζεις 180 με ηπια εκκεντρα,δεν βγαζεις και 200 απλά βαζωντας πεταλουδες και 300αρηδες εκκεντροφορους.
Εκτος και αν η μετρηση γινεται εκει που τα φιλτρο-εξατμιση δειχνουν 140-145 αλογα οπότε ξεκιναει και η βελτιωση με γνωμονα την αισιοδοξια...
manosvit - Τετ 29 Ιούν 2016, 20:23:33
Θέμα δημοσίευσης:
208 αλογα εβγαλε σαξο φιλου με χταποδι ρεπλικα κιτ καρ ποπαυ, +1 εισ και εξαγ
βαλβιδες φερεα, πολυ δουλεια στην κεφαλη σε ροομετρο απο το πιο γνωστο μαγαζι στην αθηνα που αναλαμβανει τετοιες εργασιες, εμβολα ντι πι για 12 + συμπιεση αρκετα σφιχτο σκουις, σφυριλετες, νορμαλ μπιελες σε μηκος, και κοφτη 8,5Κ, απο εκκεντρα μηχανικο προφιλ μπουμπη με 12εισαγωγη και 11κατι εξ. βαλβτρειν κατ καμς εκτος απο ωστηρια τα οποια ειναι αροου, τα σωματα ειναι απο μοτοσυκλετα με διαμετρο 44χιλ(ειναι καπως μεγαλα ) με καστομ εισαγωγη ρελαντι εχει χωρις φασαριες μπερδεματα κλπ, γενικα η λειτουργια του ειναι υποδυγματικη και το μονο που κουραζει ειναι η φασαρια στο παραπανω απο μισο γκαζι μεσα στην καμπινα, στο στρωσιμο πλανταξαμε!

Υ.Γ διαχειρηση ΚΜΣ με πολλαπλασιαστη ΚΜΣ,ΑΕΜ γουαιντμπαντ. φλατσιφτ και λαουντς κοντρολ.
Μεταδοση προς το παρων ΜΑ που εχει αρχιση και κουδουναει Laughing και περιμενουμε να γεννηση

Κοστος αρκετα πανω απο 5.5κ με καποια απο τα περιφερειακα να αγοραστηκαν σε τιμες ευκαιριας. Για οποιον το σκεφτεται να ξερει πως δεν ειναι ευκολη η συμβιωση με ενα τετοιο αυτοκινητο για καθημερινη χρηση και στην πορεια της βελτιωσης ενδεχεται να προκειψουν πολλα ανυπολογιστα εξοδα,επισης μια τετοια βελτιωση ειναι ακραια για καθημερινη χρηση και μονο αν εισαι φουλ πορωμενος φαναρακιας γουσταρεις στον δρομο...επισης ενα τετοιο εγχειρημα που απαιτει τοσα χρηματα πρεπει να πραγματοποιηθει απο γνωστη καθως ειναι καπως ιδιαιτερη και αν δεν σεταριστει προσεκτικα το μοτερ δεν θα υπαρξουν τα επιθυμητα αποτελεσματα και τσαμπα τα λεφτα.
Tzive - Τετ 29 Ιούν 2016, 23:37:41
Θέμα δημοσίευσης:
manosvit έγραψε:
Υ.Γ διαχειρηση ΚΜΣ με πολλαπλασιαστη ΚΜΣ,ΑΕΜ γουαιντμπαντ. φλατσιφτ και λαουντς κοντρολ.
Μεταδοση προς το παρων ΜΑ που εχει αρχιση και κουδουναει Laughing και περιμενουμε να γεννηση
Ασχολίαστο...

Επίσης το 12 συμπίεση με 12/11 εκκετροφόρους μου ακούγεται light. Αθήνα βρίσκεσαι, τώρα τελειώνουμε ενα τέρμα υδραυλικό/4πεταλουδο και θα ήθελα να δω διαφορες... αν σε ψηνει
alfasud - Πεμ 30 Ιούν 2016, 09:37:16
Θέμα δημοσίευσης:
Για πες specs του τέρμα υδραυλικού (αν είναι ανακοινώσιμα βεβαια)!

Θεωρώ πως ένα υδραυλικό με πιστόνια(για να υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογής εκκεντροφόρων) και κεφαλή 206 θα έχει αρκετά καλά αποτελέσματα ( μελοντικό μου Project δηλαδή Laughing Cool Confused Shocked ).
Tzive - Πεμ 30 Ιούν 2016, 12:09:39
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
Για πες specs του τέρμα υδραυλικού (αν είναι ανακοινώσιμα βεβαια)!
Ειναι flat nose και τα έχει ο boubis. Αυτη την στιγμή δεν ξέρω νουμερα ακριβώς
manosvit - Πεμ 30 Ιούν 2016, 17:56:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ασχολίαστο όσον αφορα το σασμάν? 12+ συμπιεση συμφορουμιτη όχι 12.0. Δεν είναι φαναρακιας ο ιδιοκτητης αλλα αν δεν εχει πρόβλημα μετά την αναβάθμιση του σασμάν γτ όχι . Wink
Tzive - Πεμ 30 Ιούν 2016, 22:35:37
Θέμα δημοσίευσης:
manosvit έγραψε:
Ασχολίαστο όσον αφορα το σασμάν?
Εννοώ αν δεν εχεις ασυγχόνιστο σαζμαν δεν υπάρχει λόγος για flatshift
manosvit - Παρ 01 Ιούλ 2016, 17:27:12
Θέμα δημοσίευσης:
Το υποστηριζε ο εγκεφαλος και το χρησημοποιησε ο προγραμματιστης , το νορμαλ σασμαν δεν ανταποκρινεται παντως αλλα τα οικονομικα δεν επιτρεπουν προς το παρων σωστες λυσεις. Τι αποτελεσματα περιμενετε με το υδραυλικο προφιλ κ πεταλουδες θα ειναι στροκερ? κεφαλη jp ή rallye?
Tzive - Παρ 01 Ιούλ 2016, 17:46:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μεγάλο καπάκι με 80mm πιστόνια χωρίς στρόφαλο. 1620cc είναι. Αποτέλεσμα τι να σου πω... Τώρα τελειώνουν το στρώσιμο ωραίο δείχνει χαμηλο μεσαίες... Είδωμεν!
manosvit - Παρ 01 Ιούλ 2016, 18:48:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχομαι τα καλυτερα των αποτελεσματων ! Και αν συμφωνηθει να κανονισουμε ενα φιλικο για διαφορες θα εχει ενδιαφερον. Πως εξασφαλιζετε ομως οτι δεν θα εχεις προβληματα με τα υδραυλικα ? Ποσες στροφες θα παει?
Tzive - Παρ 01 Ιούλ 2016, 21:45:23
Θέμα δημοσίευσης:
Λίγες δυστυχώς. Max 8500 Crying or Very sad
kpsig - Παρ 01 Ιούλ 2016, 22:56:41
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
Λίγες δυστυχώς. Max 8500 Crying or Very sad

8500 με υδραυλικά;
Tzive - Παρ 01 Ιούλ 2016, 23:54:58
Θέμα δημοσίευσης:
Με καλα ελατήρια εύκολα...
Pughell - Σαβ 02 Ιούλ 2016, 00:00:19
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειναι τοσο τα υδραυλικα το προβλημα οσο η ραμπα του εκκεντροφορου.
Συν βεβαια και την αδυναμια των υδραυλικων που,κακα τα ψεματα,στις 8500 μετα απο 10 ανοιγματα αρχιζουν να ακουγονται σαν κλακέτες...
kpsig - Σαβ 02 Ιούλ 2016, 11:53:02
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
Με καλα ελατήρια εύκολα...

Όντως, αυτό το ξέχασα.
manosvit - Σαβ 02 Ιούλ 2016, 15:50:01
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Δεν ειναι τοσο τα υδραυλικα το προβλημα οσο η ραμπα του εκκεντροφορου.
Συν βεβαια και την αδυναμια των υδραυλικων που,κακα τα ψεματα,στις 8500 μετα απο 10 ανοιγματα αρχιζουν να ακουγονται σαν κλακέτες...

Ακριβως, και στο δυναμομετρο με πολυ πιεσμενο υδραυλικο προφιλ ειχε διαφορα αναμεσα στα πατηματα διαφορα πτωτικη και επισης χτυπαγαν γιατι
αφριζαν
Tzive - Σαβ 02 Ιούλ 2016, 20:02:45
Θέμα δημοσίευσης:
Πείραμα κάνουμε μωρέ, με flat nose και "ραμπες" version boubis 2016 spec 2μυρια 300 χιλιαδές 145 Razz Είδωμεν
manosvit - Πεμ 07 Ιούλ 2016, 08:47:30
Θέμα δημοσίευσης:
Eαν οι ραμπες ειναι ηπιες δεν θα αφριζουν τοσο ευκολα ψηλα αλλα πιστευω θυσιαζεις απο δυναμη ειδικα ψηλα.
Pughell - Πεμ 07 Ιούλ 2016, 14:16:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δυσκολο το κοβω...
Λογικα θα εχει πανω απο 2,5mm στο ΑΝΣ και σιγουρα 11αρι βυθισμα βαλβιδα.
Σε συνδυασμο με τουλαχιστον 280 μοιρες,χλωμο το κοβω να εχει αρκετη επαναληψιμοτητα χωρις προβληματα. Sad

Εδω με βολτισια προφιλ χωρις ουσιαστικο overlap(βλεπε πχ Cat 708/743) τα ωστηρια δεν αντεχουν για πολυ λογο της αποτομης ραμπας,σιγα και που θα αντεξουν σε αγριοτερα προφιλ.
vassat - Σαβ 24 Δεκ 2016, 12:00:05
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
...

Εδω με βολτισια προφιλ χωρις ουσιαστικο overlap(βλεπε πχ Cat 708/743) τα ωστηρια δεν αντεχουν για πολυ λογο της αποτομης ραμπας,σιγα και που θα αντεξουν σε αγριοτερα προφιλ.

..."Ξαναζωντανεύω" το νήμα, τι σημαίνει στη πράξη "δεν αντέχουν για πολύ τα ωστήρια";;;
- παίζει ρόλο πόσο συχνά στροφάρει 6Κ+ ή δεν έχει και τόσο σημασία;
- για πόσα χλμ "αντοχής" μιλάμε;
- πως γίνεται αντιληπτό ότι η αντοχή τους έφτασε στο τέλος;
- τα πρόσθετα λαδιού για τα υδραυλικά ωστήρια έχουν κάποια θετική επιδραση/παράταση ζωής τους ή τσάμπα ο κόπος;
- τα ίδια ωστήρια, επισκευάζονται ή απαιτείται αλλαγή;
/ Β
alfasud - Κυρ 25 Δεκ 2016, 20:44:46
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν αντέχουν σημαίνει αρχίζουν να κροταλίζουν, όταν ζεσταθεί ( ή υπερθερμανθεί έστω) το λάδι.
Δεν είναι θέμα αντοχής, είναι θέμα κατασκευαστικών ορίων τους, τα οποία όταν ξεπεραστούν εξαιτίας απότομης ράμπας, μεγάλου βυθίσματος κλπ, αρχίζουν τα προβλήματα ( λειτουργούν δηλαδή εκτός των ορίων τους).
Ακόμη και καινούρια δηλαδή να βάλει κάποιος, εάν το έχει παρακάνει στην επιλογή εκκεντροφόρων, δεν πρόκειται να γλιτώσει τις συνέπειες.
Το θέμα αντοχής, έρχεται στο προσκήνιο αν τα ωστήρια έχουν εμφανείς ( ή λιγότερο εμφανείς) φθορές κυρίως στο πάνω μέρος τους, εκεί που έρχονται σε επαφή με το έκκεντρο, αν για κάποιο λόγο δηλαδή έχουν... σκαφτεί, ή αν έχουν φθορές στα πλαινά τους, αν "άρπαξαν" δηλαδή λόγω ελλειπούς λίπανσης, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τους εκκεντροφόρους.

Ένα φρέσκο σετ ωστηρίων βέβαια ( ή ένα καλό καθάρισμά τους) καλό κάνει γενικά, με τη λογική ότι όταν φτιάχνει κάποιος ένα project προδιαγραφών και χαλάει κάποια χρήματα, είναι λάθος να αφήσει βρωμιάρικα ωστήρια στην κεφαλή...

Πρόσφατα μοντάρισα μοτέρ Jp4 με ελατήρια/ωστήρια J4 και εκκεντροφόρους Peugeot Sport (J4). Τα ωστήρια ήταν καθαρισμένα και δούλεψαν μετά το καθάρισμα για 5-6000 κμ μαξ. Δούλευαν στον J4 και δουλεύουν και τώρα στoν JP4 χωρίς παρατράγουδα, ακριβώς γιατί οι εκκεντροφόροι έχουν σωστές ( μελετημένες λογικά) ράμπες ώστε να μην φτάνουν τα ωστήρια εκτός ορίων, παρά τη μεγάλη ονομαστική διάρκεια.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες