BLACK DREAM έγραψε: |
οι συγκεκριμμενοι τυποι απλως ηθελαν να μου δειξουν τη διαφορα Ε Π Ι Π Ε Δ Ο Υ....αναμεσα σε εναν απλο πολιτη και εναν αστυνομικο...μιας και το μονο που εκανα ηταν να το ανοιξω λιγο,πριν μπω στην πολη του λαυριου.το προβλημα τους ηταν οτι τους προσπερασα..αλλα τι να ελεγαν..ο διοικητης τους ομως ηδη ενημερωθηκε και απο μενα και απο κανα δυο αλλους μιας και ειναι και λαυριωτης..![]() παντως..ξερει κανεις το τι εχουμε δικαιωμα να κανουμε σε μια περιτωση που κατα τη γνωμη μας πιστευουμε οτι προσπαθουν να μας πιασουν μα@@κες;;; ![]() ![]() |
Lef205 έγραψε: | ||
οκ..το θεμα ειναι το κατα ποσο συμφαιρει κατι τετοιο.εννοω οτι τα 700 ευρω αν πληρωθουν σε δεκα μερες,γινονται 350..αν παω δικαστικα,μηπως χαλασω πιο πολλα σε δηκηγορο και στην τελικη βγουν και δικαιωμενοι αυτοι και πληρωνω και τιποτα προστιμα;; ![]() ![]() |
brz20 έγραψε: |
Ειμαι 1.93 υψος και 87 κιλα.Ασχολουμε πολλα χρονια με γυμναστικη γιατι απο μικρος την ειχα τρελα.
Ο Steve με εχει δει. |
Θελω να καταληξω στο οτι η στολη τους δεινει το θαρρος γιατι υπαρχει το "αντισταση κατα της αρχης". |
DIMCHRI έγραψε: |
ευτυχώς για μας υπάρχουν τα κινητά που τραβανε και βιντεο... ...το βαζεις στην τσεπη του πουκαμισου, εισαι ευγενικοτατος , και αρχιζεις και γραφεις....
Αν είσαι τυχερος και έχει καλι ποιοτητα εγγραφης τους πας και δικαστικος και αποδυκνυεις του λόγου το αληθες... Αλλά θα πρέπει να έχειες δίκιο... |
steve έγραψε: |
Μόλις σου ζητήσει τα χαρτιά, πριν του τα δώσεις, του ζητάς τον αριθμό του (του μητρώου εννοώ, αυτό που έχουν όλοι στους ώμους με μεταλλικές πλακέτες χαραγμένο), ονοματεπώνυμο, καθώς και να σου δείξει το χαρτί κίνησης ότι έχει βάρδυα στο συγκεκριμένο σημείο, την συγκεκριμένη ώρα, για τον συγκεκριμένο λόγο. Τα στοιχεία αυτά είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου να τα γνωρίζεις. Εκτός αυτού, πρέπει να ξέρεις και με ποιον μιλάς Smile Στο 95% των περιπτώσεων, υποκύπτουν, σου λένε καληνύχτα ή καλημέρα, και σε αφήνουν να φύγεις λέγοντας σου να ηρεμήσεις οδηγικά ή να προσέχεις παρακάτω... στο 5% που θέλουν να κάνουν τα πράγματα δύσκολα, το χοντραίνεις και αντί να τα σημειώσεις αυτά, παίρνεις τηλέφωνο (σε ένα φίλο, χωρίς να έχεις αναφέρει τί είναι) και βάζεις τον αστυνομικό να δώσει τα στοιχεία κατ' ευθείαν. Εκεί έχει πιο πολύ γέλιο, γιατί δεν ξέρει με ποιόν μιλάει |
Road_Runner έγραψε: |
Ωραιος... Αλλά είσαι σίγουρος ότι εχω το δικαιωμα να δω το χαρτι κινησεως? Στανταρ πρεπει να μου δειξει αυτο? Ρε συ ο αστυνομικός μαλ**ας ειναι και δεν θα ρωτήσει με ποιον μιλαει κλπ κλπ? |
StorM_GmA έγραψε: |
1 σκηνικό έχω ζήσει με τσαμπουκάδες αστυνομικούς...ήμουν 16-17 στο μηχανάκι ενός φίλου (ίδιας ηλικίας,χωρίς δίπλωμα το παιδί...οι γνωστές μαλ***ες...) και μας σταματάνε...δεν κάναμε τίποτα κακό απλά είχαν σταμπάρει το συγκεκριμένο μηχανάκι γιατί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πρέπει να ήταν λίγο τσόγλανος ![]() Μας σταματάνε και ζητήσανε και των 2 τα χαρτιά...με το γνωστό υφάκι εννοείται! δεν είχαμε τίποτα οπότε γυρίζει ο τύπος και λέει σε μια γυναίκα αστυνομικό "τι λες (είπε τον τίτλο της...δεν θυμάμαι ακριβως) να τους πάμε αυτόφορο?" με αστείο στυλ...τελικά μας άφησε και φύγαμε... |
Lef205 έγραψε: |
Υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος (ευτυχως).
Δωστε βαση στο σκηνικο που εγινε πριν απο ακριβως μιση ωρα: Γυρναω απο "προγαμιαιο παρτυ" φιλικου ζευγαριου, ειμαι με το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ το οποιο δεν εχει ΚΤΕΟ μπροστινη πινακιδα σημα τελων και δεν εχω και το ασφαλιστηριο μαζι μου (για καρτες καυσαεριων θορυβο κλπ δεν τα αναφερω καν) μπαινω απο το ποταμι εισοδο Αττικης Οδου, πληρωνω διοδια και "τσουπ" κανε στην ακρη. Βλεπω περιπολικα οκταβια αρα μιλαμε για τροχαια, οχι απλα αστυνομια. Κανω ακρη, "αδεια διπλωμα ασφαλεια" βγαζω αδεια βγαζω διπλωμα ασφαλεια γιοκ " θα τους τριπλαρω με την αγωνιστικη λισανς λεω" βγαζω και τη ΄λισανς και σκαω το παραμυθι."το αυτοκινητο ειναι αγωνιστικο,οριστε κ το αγωνιστικο διπλωμα μου, το πρωι μου χαλασε το βολτισιο παντρευεται στενοε φιλος το Σαββατο επρεπε να παω κλπ, το ασφαλισα το πρωι αλλα συμβολαιο ΔΕΝ ΕΧΩ μαζι μου." "Βγειτε εξω" μου λεει "παμε αυτοφορο" λεω απο μεσα μου, με βαζει κ κανω αλκοτεστ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΙΕΙ ΣΤΑΓΟΝΑ και φυσικα μενει εντυπωσιασμενος απο το αποτελεσμα της μετρησης στο μηχανημα! ![]() "εισασταν σε παρυ κ δεν ειχετε πιει σταγονα?!", "μα οδηγω!" λεω κορδωμενος, κοιταζει τον συναδελφο κ βαζει κατω τα νουμερα.ΚΤΕΟ ασφαλεια μπροστινη πινακιδα σημα = πανω απο 1000 ευρω, αν τα πληρωσεις σε 10 μερες ειναι τα μισα, κατι πανω απο 500 "πανε οι kosei που ζαχαρωνα" και εκει που ειμαι ετοιμος να κανω χρεη τρελλου σκαει ο τυπας την ερωτηση: Α/6 ή Ν/2 ειναι? Το πως ενιωσα περιγραφεται μονο ετσι: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Α/6 του λεω, και τι αγωνες τρεχεις?Ραλλυ Σπριντ κ Αναβασεις.Ειναι νομιμο Α ή μα'ι'μου?νομιμο.καλα ολοι ετσι λετε! Τον "ταδε" τον ξερεις?(ονομα αγωνιζομενου) ναι τον ξερω τρεχει στην ιδια κατηγορια με εμενα κλπ κλπ, ειμαστε κολλητοι μου λεει! Σωθηκαμεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!! (λεω απο μεσα μου) Εν κατακλειδει τι μου ειπε:" ειδα οτι δν εχεις πιει ουτε σταγονα,σε κουβεντιασα και δεν φαινεσαι για αλητης, για ολα τα υπολοιπα δε με νοιαζει θα με ενοιαζε αν εισουν πιωμενος, εκει δε θα σου χαριζομουν για τιποτα διοτι εισαι επικυνδινος για τους αλλους που δεν φταινε.Σε σταματησα και ολοι οι συναδελφοι ειδαν οτι κατι δεν παει καλα με το αυτοκινητο και πρεπει να σου κοψω κατι τυπικο, θα σου κοψω οτι δν ειχες μαζι το διπλωμα που ειναι 20 ευρω και αν το πληρωσεις σε 10 μερες ειναι 10 ευρω και φευγεις." Τσιμπησα το ροζ χαρτακι μπηκα στο αυτοκινητο καπνισα 3-4 τσιγαρα να συνελθω και εγινα καπνος! ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lef205 έγραψε: |
Υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος (ευτυχως).
Δωστε βαση στο σκηνικο που εγινε πριν απο ακριβως μιση ωρα: Γυρναω απο "προγαμιαιο παρτυ" φιλικου ζευγαριου, ειμαι με το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ το οποιο δεν εχει ΚΤΕΟ μπροστινη πινακιδα σημα τελων και δεν εχω και το ασφαλιστηριο μαζι μου (για καρτες καυσαεριων θορυβο κλπ δεν τα αναφερω καν) μπαινω απο το ποταμι εισοδο Αττικης Οδου, πληρωνω διοδια και "τσουπ" κανε στην ακρη. Βλεπω περιπολικα οκταβια αρα μιλαμε για τροχαια, οχι απλα αστυνομια. Κανω ακρη, "αδεια διπλωμα ασφαλεια" βγαζω αδεια βγαζω διπλωμα ασφαλεια γιοκ " θα τους τριπλαρω με την αγωνιστικη λισανς λεω" βγαζω και τη ΄λισανς και σκαω το παραμυθι."το αυτοκινητο ειναι αγωνιστικο,οριστε κ το αγωνιστικο διπλωμα μου, το πρωι μου χαλασε το βολτισιο παντρευεται στενοε φιλος το Σαββατο επρεπε να παω κλπ, το ασφαλισα το πρωι αλλα συμβολαιο ΔΕΝ ΕΧΩ μαζι μου." "Βγειτε εξω" μου λεει "παμε αυτοφορο" λεω απο μεσα μου, με βαζει κ κανω αλκοτεστ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΙΕΙ ΣΤΑΓΟΝΑ και φυσικα μενει εντυπωσιασμενος απο το αποτελεσμα της μετρησης στο μηχανημα! ![]() "εισασταν σε παρυ κ δεν ειχετε πιει σταγονα?!", "μα οδηγω!" λεω κορδωμενος, κοιταζει τον συναδελφο κ βαζει κατω τα νουμερα.ΚΤΕΟ ασφαλεια μπροστινη πινακιδα σημα = πανω απο 1000 ευρω, αν τα πληρωσεις σε 10 μερες ειναι τα μισα, κατι πανω απο 500 "πανε οι kosei που ζαχαρωνα" και εκει που ειμαι ετοιμος να κανω χρεη τρελλου σκαει ο τυπας την ερωτηση: Α/6 ή Ν/2 ειναι? Το πως ενιωσα περιγραφεται μονο ετσι: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Α/6 του λεω, και τι αγωνες τρεχεις?Ραλλυ Σπριντ κ Αναβασεις.Ειναι νομιμο Α ή μα'ι'μου?νομιμο.καλα ολοι ετσι λετε! Τον "ταδε" τον ξερεις?(ονομα αγωνιζομενου) ναι τον ξερω τρεχει στην ιδια κατηγορια με εμενα κλπ κλπ, ειμαστε κολλητοι μου λεει! Σωθηκαμεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!! (λεω απο μεσα μου) Εν κατακλειδει τι μου ειπε:" ειδα οτι δν εχεις πιει ουτε σταγονα,σε κουβεντιασα και δεν φαινεσαι για αλητης, για ολα τα υπολοιπα δε με νοιαζει θα με ενοιαζε αν εισουν πιωμενος, εκει δε θα σου χαριζομουν για τιποτα διοτι εισαι επικυνδινος για τους αλλους που δεν φταινε.Σε σταματησα και ολοι οι συναδελφοι ειδαν οτι κατι δεν παει καλα με το αυτοκινητο και πρεπει να σου κοψω κατι τυπικο, θα σου κοψω οτι δν ειχες μαζι το διπλωμα που ειναι 20 ευρω και αν το πληρωσεις σε 10 μερες ειναι 10 ευρω και φευγεις." Τσιμπησα το ροζ χαρτακι μπηκα στο αυτοκινητο καπνισα 3-4 τσιγαρα να συνελθω και εγινα καπνος! ![]() ![]() ![]() ![]() |
underage έγραψε: |
και εγώ έχω την εξής απορία: με 22 πόντους μείον αξίζει ο κόπος να πάει να βγάλει δίπλωμα ή θα του το πάρουνε με το που θα το βγάλει. ![]() |
BLACK DREAM έγραψε: | ||
φιλαρακι εχω την εντυπωση,πως οταν ξεπερασεις τους επιτρεπομενους ποντους και σου παρουν το διπλωμα,διαγραφονται και οι ποντοι και ξαναξεκινας απο την αρχη ![]() ![]() |
Πολυ κακως που οδηγουσε τοτε.
Και δεν κανω πλακα αλλα σε αυτα τα θεματα ειμαι τελειως καθετος και απολυτος. Εχουν δικαιο τα μπατσονια χωρις δευτερη κουβεντα. Απλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οι ποντοι. Απο που αφαιρεθηκαν εφοσον δεν υπηρχε κατι(ενα χαρτι)? Ειναι σαν να πανε να παρουν αποτυποματα απο μια ληστεια που εκανε ενα μικρο παιδι. Θα γραφτει καπου το αδικημα? |
MEMsound έγραψε: |
δεν ξέρω αν απλά εμείς ειμαστε πολύ πίσω...
ή αυτοί πολύ μπροστά... το σιγουρο ειναι οτι απέχουμε πάααααρα πολύυυ.... ![]() |
vinman έγραψε: | ||
...συνδυασμός και των δύο που αναφέρεις είναι Μάνθο.... Και είμαστε πολύ πίσω Και είναι πολύ μπροστά... |
shiba έγραψε: |
off topic τοτε.παρερμηνευσα τον τιτλο.ας διαγραφει ![]() ![]() |
Παράθεση: |
μια ειναι η λυση... αλλαξτε τις βιδες απο σταυρο σε αστερι... οποιος καταλαβαινει καταλαβαινει... μου το χε κανει μαστορας στο συνεργειο κ μου πε θα με θυμηθεις... κ οντως ημουν μια μερα στην Σαλαμινα... στο Μεγαρο μουσικης παρκαρα... γυρνωντας κ χωρις να το εχω παρει χαμπαρι εγω μου λενε τα αλλα παιδια που ειχα μαζι μου γιατι τα αλλα αυτοκινητα δεν ειχαν τις πινακιδες τους... βραδυ Σαββατου παρακαλω κ βγηκαν παγανια!εγω τις ειχα κανονικα τις πινακιδες... κ μαλιστα ουτε η κληση ελεγε να τις παραδωσω γιατι την χιλιοτσεκαρισα... κ με πιασανε τα γελια εκεινη την στιγμη αλλα μετα εβριζα τα παλιοστρουμφακια που Σαββατο βραδυ βγηκαν παγανια να εισπραξουν... την κληση την πληρωσα κανονικα αλλα ποτε μου δεν εδωσα πινακιδες! |
papadakn έγραψε: |
Να γράψω και εγώ τον πόνο μου.
[...] Ούφ, τα πα και ηρέμησα λίγο. |
Road_Runner έγραψε: |
Τρελαινομαι. κατευθειαν 3η και τοου κολλαω πινακιδα. Χωρις υπερβολες ομως. Ο τυπος αρχισε να ανοιγει κιαλλο.. Σε καποιο σημειο τον περασα και αρχισαμε τις σφηνες... μεχρι που φτασαμε εθνικη και πανω στην γεφυρα της εξοδου εκοψε. |
StorM_GmA έγραψε: | ||
πάντως, μια "ιδέα" που βρήκα είναι η εξής
|
Steve έγραψε: | ||
Έκανες παράβαση. Ποιός φταίει όμως? Ο Δήμος που δεν είχε κλαδέψει την νεραντζιά? Εσύ που δεν είδες το σήμα κρυμμένο πίσω από την νεραντζιά? Ο αστυνομικός που ήταν εκείνη την ώρα εκεί και σε έπιασε επ' αυτοφώρω? κλπ. κλπ. Αφού βρείς/βρούμε ποιός φταίει για την παράβαση, πάμε στα της ποινής. Φυσικά, ο καθένας αστυνομικός έχει την διακριτική ευχέρεια να σε γράψει για ότι θέλει, όσο θέλει και όπως θέλει. Όπως αναφέρθηκε το ΑΣ αλλά και το αντίσταση κατά της αρχής που υπάρχει, δυστυχώς είναι τα 2 μοναδικά όπλα των αστυνομικών τα οποία άπαξ και τα είπαν, ισχύουν κι ας έχεις 10 μάρτυρες να αποδεικνύουν το αντίθετο. Κλείνοντας, θα πρέπει να μελετήσεις με τον εαυτό σου αν είσαι σε θέση να βάλεις μυαλό στον κάθε αστυνόμο που κάνει κατάχρηση (με όποιο ψυχικό/οικονομικό/χρονικό κόστος κι αν είναι αυτό) και κατά πόσο αξίζει τον κόπο να το κάνεις, ή αν απλά πρέπει να κοιτάς λίγο πιο επίμονα την κάθε νεραντζιά. Δίκιο και εσύ για την μεταχείρηση, δίκιο και αυτός για την παράβαση. Ποιός όμως έχει παραπάνω δίκιο από τον άλλο? ![]() |
papadakn έγραψε: | ||||
Προφανώς και φταίω εγώ. Δεν ήλπιζα στο να μην με γράψει απλά περίμενα μια πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση απο μέρους του. Μιλούσα πάντα στον πληθυντικό σε όλη τη διάρκεια του συμβάντος (στο τέλος ειδικά κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια) και δυστυχώς αυτός ήταν αγενέστατος και ειρωνικός. Έπαθα πλάκα με το ύφος του όταν μου ανακοίνωσε ότι θα μου πάρει τις πινακίδες. Πρέπει να ένιωσε πολύ περήφανος με τον εαυτό του εκείνη τη στιγμή. Τέλος πάντων, τώρα ότι έγινε έγινε, απλά δεν μου είχε τύχει ποτέ ως τώρα να μην μπορώ να μιλήσω σε βάση κοινής λογικής με κάποιον άνθρωπο. |