PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 207 - car pc

brz20 - Σαβ 14 Ιούλ 2007, 13:50:06
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παιδια.Αυτο ειναι το Project του Ηρακλη.
Ειπα να παρω την πρωτοβουλια να παρουσια σω το project του γιατι εχει και αυτος Peugeot 207 και σιγουρα θα υπαρχουν ατομα εδω μεσα που θα θελουν να παρουν ιδεες για την κατασκευη κατι παρομοιου.
Θαυμαστε λοιπον το μερακι που μπορει να εχουν καποιοι ανθρωποι.
Πραγματικα πολυ καλη δουλεια.
Το post ειναι copy paste απο το forum του Carputermania οπου ειμαι Mod.

Παράθεση:
Γεια χαρά παιδιά, παρόλο που έχουν περάσει 2 εβδομάδες από το τελείωμα της εγκατάστασης στο 207, δεν είχα προλάβει να βγάλω φωτογραφίες λόγω φόρτου εργασίας, αλλά τώρα που έχω 7 μερούλες άδεια βρήκα την ευκαιρία να σας δείξω και εγώ το δικό μου carputer (βασισμένο σε laptop).
Πρώτα πρέπει να ευχαριστήσω τον Γιάννη και το Νίκο για την δημιουργία αυτού του project

Το αμάξι: Peugeot 207 1.6 SportPack

Το Carputer
Acer Travelmate 4500 Pentium M 1.6
Τροφοδοτικό Laptop 6A που τροφοδοτεί επίσης και την οθόνη 7’’ Xenarc με 12 V DC regulated χάρις σε 2 τρανζίστορς που είναι κολλημένα πίσω από το dash.
USB Hub 4-input
GPS Navilock Sirf III USB

Η κατασκευή που έγινε για να είναι ομοιόμορφο το laptop και παράλληλα να είναι εύκολο να το λύσω-ξανασυνδέσω.

Στις παρακάτω φωτό φαίνεται καλύτερα το «συστηματάκι» με τα δύο αυτάκια που στηρίζουν το laptop και δίνουν την ευκολία για το λύσε-δέσε. Η κατασκευή έχει γίνει από ξύλο και έχει δοθεί λεπτομέρια στις υποδοχές των καλωδίων. Πάνω αριστερά στο laptop είναι και η «πατέντα» για να μπορώ να ενεργοποιώ από την κονσόλα μπροστά το laptop χωρίς πρόβλημα (ουσιαστικά είναι η ένωση του powerbutton με την γνωστή «μούφα» που συνδέεται με καλώδιο RJ-11 ( καλώδιο ενισχυτή).

Εδώ είναι η τοποθέτηση του εργοστασιακού cd-player που δεν μπορώ να το αφαιρέσω γιατί έχει και λειτουργίες του αυτοκινήτου ( δεν με χαλάει κιόλας). Έχει βέβαια προστεθεί και το Aux Enabler που έχω συνδέσει την έξοδο από την κάρτα ήχου του laptop. Κάτω από το cd διακρίνεται λίγο και το hub (είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο πάντως και να μη του φαίνεται)

Τέλος κάποιες φωτογραφίες από το τελικό αποτέλεσμα με την οθόνη και το Centrafuse, το skin που ταιριάζει παρά πολύ πιστέω με το αμάξι. Εννοείται πως χάρη στο forum το centrafuse είναι 2007Q2 Greek Maps Compatible.

Και η οθόνη της επιφάνειας εργασίας

Το GPS είναι τοποθετημένο εξωτερικά μεν, εσωτερικά πάνω από το αριστερό μέρος του καπώ δε, και πιάνει 8-10 δορυφόρους, μέσα όταν το είχα δεν έπιανε τίποτα ( αθάνατα γαλλικά παμπρίζ)

MEMsound - Σαβ 14 Ιούλ 2007, 13:58:19
Θέμα δημοσίευσης:
πάρα πολύ καλό!!! Shocked Shocked Shocked
vinman - Σαβ 14 Ιούλ 2007, 14:56:35
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
πάρα πολύ καλό!!! Shocked Shocked Shocked

Shocked Shocked Όντως...εκπληκτική δουλειά...
kanelj - Δευ 03 Σεπ 2007, 11:59:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΠΑ ΟΠΑ!!!!
ΞΗΓΗΣΟΥΟΥΟΥΥ Exclamation Laughing Laughing Laughing
Το ιδιο πανω κατω εχω κανει και εγω αλλα κολλαω σε ενα πραγμα!

Το λαπτοπ για να κανει startup,πρεπει να το κανεις απο το κλασσικο κουμπι ή εχεις κανει καμια πατεντα και ανοιγει απο αλλου?!?!
Γιατι δεν ειναι οτι καλυτερο να ανοιγεις το λαπτοπ καθε φορα που μπαινεις στο αυτοκινητο...

EDIT:
Το κοιταξα καλυτερα και ειδα τι εχεις γραψει!Δεν το ειδα πριν πανω στην χαρα μου που το εχει κανει και αλλος! Cool
Αρα δεν υπαρχει αλλη λυση απο το ανοιγμα του λαπτοπ ε?
Σου παρουσιασε καποιο προβλημα το...ανοιγμα?!

Εγω ψαχνω απεγνωσμενα αυτο εδω αλλα δεν το βρισκω στο Ελλαδα! Crying or Very sad
http://www.welovemacs.com/usb-key-bt.html

Απ'οτι διαβασα σε ενα forum κανει και για PC
herosp77 - Δευ 03 Σεπ 2007, 13:09:57
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα επειδή το είχα ψάξει και ήταν ένα από τα θέματα που με απασχολούσαν γιατί είναι εκνευριστικό να ανοίγεις το πορτμπαγκαζ και να πατάς το κουμπάκι κατάληξα στο να κάνω την "επέμβαση" στο laptop. Για την ακρίβεια την κόλληση την έκανε φίλος μου ηλεκτρονικός-αστέρι στις κολλήσεις. Αν θες τον ρωτάω αν μπορεί να στο κάνει και πόσο να σου πάρει, μη νομίζεις τίποτα τρελλά λεφτά άντε 10 ευρώ το πολύ.
herosp77 - Δευ 03 Σεπ 2007, 13:15:52
Θέμα δημοσίευσης:
Όσο για το άνοιγμα του laptop που λες, δεν είχα κανένα πρόβλημα, το έχω λύσει πολλές φορές, στο δικό μου για παράδειγμα ξεβιδώνεις τα πάντα και έτσι έχεις πρόσβαση στο να αφαιρέσεις το πλαστικό που από κάτω βρίσκεται η πλακέτα με τα κουμπιά-λειτουργιών και το powerbutton. Πάνω κάτω όλα τα laptop έτσι είναι, εσύ ποιο μοντέλο έχεις έτσι εγκυκλοπαιδικά Laughing ?
herosp77 - Δευ 03 Σεπ 2007, 13:24:31
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και ζητάω μια ταπεινή συγνώμη που δεν έχω απαντήσει πιο πριν και ένα ευχαριστώ στον Κωνσταντίνο που έφτιαξε το thread για το carpc. Mετά από 2 μήνες χρήσης του capc στο αμάξι, ένα έχω να πω: Δεν συγκρίνεται με το απλό cdplayer. Οι δυνατότητες του είναι πάρα πολλές και μου έχει λύσει τα χέρια. Η πλοήγηση σε μεγάλη οθόνη σε σχέση με αυτή ενός pda ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας που το ήθελα αλλά και ότι δεν χρειάζομαι πια την τεράστια θήκη με τα "άπειρα" cd για να ακούω την μουσική μου. Άσε που η οθόνη δένει απόλυτα με την κονσόλα και όλο το παρουσιαστικό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζει Very happy .
Για αυτούς που το σκέφτονται σίγουρα είναι μια επένδυση που είναι λίγο ακριβή αλλά στο πέρασμα του χρόνου θα δείτε ότι αξίζει κάθε ευρώ που θα δαπανήσετε.
brz20 - Δευ 03 Σεπ 2007, 13:52:12
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ας κανει καποιος ενα edit στον τιτλο και ας τον γραψει ως εξης:
207 - Car PC.
Δεν μπορω να τα βλεπω ολα μικρα.
Στο θεμα μας τωρα.
Το CarPC ειναι μια δουλεια που θελει ψαξημο.
Μπορει να επενδυσεις πολλα λεφτα αλλα μπορει να την βγαλεις και με ελαχιστα.
Οσοι εχετε εναν παλιο laptop μπορειτε να παρετε μια οθονη touchscreeen και εισαστε οκ.
Αλλα και παλι μην νομιζετε οτι η συνθεση ενος υπολογιστη ειναι ακριβη δουλεια.
Ο ξαδερφος μου που φτιαξαμε το καλοκαιρι στο Civic πηρε εναν υπολογιστη με 150 ευρω καινουργιο.
Μητρικη με ολες τις καρτες onboard,1,6GHz επεξεργαστη,512 μνημη,80GB.Αυτα δεν χρειαζονται και παραπανω πραγματα.
Μετα το τροφοδοτικο ειναι ειδικο για αμαξι και λεγετε Μ2.
Κανει 90 ευρω και ειναι 160W.Υπεραρκετα.
Το καλο ειναι οτι εχει αυτοματο ανοιγμα και κλεισιμο του υπολογιστη με την μιζα,μετα απο καποια δευτερολεπτα κλεινει ολα τα ρευματα και αν ανιχνευσει οτι η μπαταρια εχει ταση κατω απο 11,5V τοτε κλεινει το PC ειτε ειναι ανοιχτο ειτε παει ελαχιστο ρευμα καπου.
Τα κανει ολα και συμφερει που λεμε.
Μετα θες και ενα GPS με 60 ευρω περνεις εναν δεκτη και θες και μια οθονη που εκει ειναι υποκειμενικο το ζητημα.
Ο ξαδερφος εχει 8" Touchscreen και την πηρε 290 ευρω εγω εχω 7" Touchscreen και την πηρα 350 ευρω.
Αναλογα την ποιοτητα.
Δηλαδη μια σουμα αν κανουμε παμε κοντα στα 600 για ενα συστημα σαν του ξαδερφου και 650 για ενα σαν το δικο μου.
Το φορας και πετας που λεμε.
brz20 - Δευ 03 Σεπ 2007, 14:13:37
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
ΟΠΑ ΟΠΑ!!!!
ΞΗΓΗΣΟΥΟΥΟΥΥ Exclamation Laughing Laughing Laughing
Το ιδιο πανω κατω εχω κανει και εγω αλλα κολλαω σε ενα πραγμα!

Το λαπτοπ για να κανει startup,πρεπει να το κανεις απο το κλασσικο κουμπι ή εχεις κανει καμια πατεντα και ανοιγει απο αλλου?!?!
Γιατι δεν ειναι οτι καλυτερο να ανοιγεις το λαπτοπ καθε φορα που μπαινεις στο αυτοκινητο...

EDIT:
Το κοιταξα καλυτερα και ειδα τι εχεις γραψει!Δεν το ειδα πριν πανω στην χαρα μου που το εχει κανει και αλλος! Cool
Αρα δεν υπαρχει αλλη λυση απο το ανοιγμα του λαπτοπ ε?
Σου παρουσιασε καποιο προβλημα το...ανοιγμα?!

Εγω ψαχνω απεγνωσμενα αυτο εδω αλλα δεν το βρισκω στο Ελλαδα! Crying or Very sad
http://www.welovemacs.com/usb-key-bt.html

Απ'οτι διαβασα σε ενα forum κανει και για PC

Επειδη ειδα μετα το ποστ σου σε αλλο θεμα θα παπαντησω εδω λιγο συνοπτικα.
Πρεπει να ψαξεις για StartUp/Shutdown Controler.
Μια ερευνα στο Google θα σε σωσει.
Το ζητημα ειναι οτι το συγκεκριμενο μηχανηματακι υπαρχει για κανονικο τροφοδοτικο.
Αλλιως δεν ξερω πως θα γινει.
Χριαζετε διακοπτομενο καλωδιο.
Γι'αυτο και ο controler τα καταφερνει γιατι περνει ενα κοκκινο ενα μαυρο(+ και - δηλαδη) και ενα ασπρο που ειναι το διακοπτομενο.
Αυτο περνει ρευμα οταν και μονο οταν ανοιγει η μπαταρια.
kanelj - Δευ 03 Σεπ 2007, 16:53:12
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks για τις απαντησεις! Wink
Εχω το λαπτοπ HP pavilion 5702!
Tελικα μονο με ανοιγμα του λαπτοπ γινεται μονο και ετσι θα το κανω!
Σε 2-3 μερες θα ειμαι οκ! Exclamation Twisted evil
brz20 - Δευ 03 Σεπ 2007, 16:58:40
Θέμα δημοσίευσης:
Τιποτα βρε.
Οτι θες εδω ειμαστε.
herosp77 - Δευ 03 Σεπ 2007, 18:02:21
Θέμα δημοσίευσης:
Καλή συνέχεια φίλε !
kanelj - Παρ 14 Σεπ 2007, 10:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
Aν και καθυστερησα λιγο το project λογω ενος τεχνικου προβληματος...τωρα ολα ειναι οκ!
Ερωτηση:
Για προγραμμα ειδα οτι κανουν δουλεια το Road runner αλλα και σε μια πιο απλη και πιο ελαφρια μορφη το Centrafuse!
Βασικα να ειμαι ειλικρινης με μπερδεχε λιγο το RR!
To Centrafuse παλι μου αρεσε γιατι παιζει κανονικα τους ελληνικους χαρτες με το destinator!
Το μονο κακο με αυτο ειναι οτι δεν το εχω full εκδοση!
Το εχει μηπως κανεις να το παρω?! Rolling eyes
Επισης κανενα αλλο που να κανει την ιδια δουλεια υπαρχει?!
Thanks!

Ρε brz20 σε ολα τα forum σε βρησκω πια!!! Laughing Laughing
brz20 - Παρ 14 Σεπ 2007, 23:48:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ειμαι μορφη γι'αυτο με πετυχαινεις.
Να σου πω αν θες δεωσε μου ενα MSN σου να τα πουμε καποια στιγμη απο εκει για να σου στειλω ενα αρχειο που θα σε κανει να μην ξαναδεις το Try Dialog του Centrafuse.
Μεχρι το 2100 ισχυει.Αν το θες για παραπανω τοτε εχουμε προβλημα.
Laughing Laughing
herosp77 - Σαβ 15 Σεπ 2007, 23:15:26
Θέμα δημοσίευσης:
Το νου σου.....
brz20 - Κυρ 16 Σεπ 2007, 00:42:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μην ανησυχεις Ηρακλη.
kanelj - Κυρ 16 Σεπ 2007, 13:06:46
Θέμα δημοσίευσης:
Question Rolling eyes
brz20 - Κυρ 16 Σεπ 2007, 14:52:43
Θέμα δημοσίευσης:
Τιποτα λεμε κατι δικα μας με τον Ηρακλη.
Laughing Laughing
herosp77 - Κυρ 16 Σεπ 2007, 16:33:03
Θέμα δημοσίευσης:
Με τα μάτια μιλάμε εμείς....
Smile Very happy
kanelj - Τετ 19 Σεπ 2007, 17:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΥΘΗΚΑΝ!
-Εφτιαξα βυσματακι εξωτερικο στο λαπτοπ για να τραβηξουμε ενα καλωδιο RCA για να εχω στην κονσολα μου το start button!To τελιως κουφο ειναι οτι με το που βαζαμε το καλωδιο με το αντιστοιχο βυσματακι (δηλαδη το αρσενικο rca στο θηλυκο) αναβε και εσβηνε το λαπτοπ σαν να το παταγες συνεχεια το κουμπι (εκανε hard shutdown)!
Το προβλημα λυθηκε με το να μην βαλουμε καθολου βυσμα!απλα ενωσαμε τα καλωδια με καποια αλλα και καναμε μια πατεντα με ανταπτορες για να μπορω να το βγαζω!

-Ειχα πολυυυυ φυσημα στον ηχο απο τα ρευματα!Εβαλα ενα φιλτρακι στα καλωδια του ηχου και ειναι ΟΚ!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΚΟΜΑ (ΒΟΗΘΕΙΑ PLEASE!)
-Εχω ακομα ενα μικρο φυσημα αλλα δεν ειναι ουτε απο το ρευμα (το βγαζω τελειως την τροφοδοσια και λειτουργει μονο με μπαταρια και συνεχιζει να το κανει) ουτε απο τα ηχεια αφου εβαλα φιλτρο!

-Η οθονη κανει ενα μικρο....παρασιτο-τρεμοπαιγμα οταν εχω την εισοδο στο laptop (αν αλλαξω την πηγη δεν εχει προβλημα,αρα καποιο καλωδιο-ρευμα απο το λαπτοπ θα ειναι...)!
Καμια ιδεα,τι μπορω να κανω?!

-Το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν μπορω να φορτωσω το προγραμμα του touchscreen..... Evil Confused
Κατι σκαλωσε το λαπτοπ...τους περασε τους drivers και το απαιτουμενο προγραμμα αλλα εκανε ενα error κατα την εγκατασταση και τωρα οταν παω να τους ξαναφορτωσω μου λεει οτι πρεπει να διαγραψω πρωτα το προηγουμενο setup που εχω κανει!
Ελα ομως που το εχω κανει uninstall!
Κοινως δεν μου το φορτωνει!

Αυτη την στιγμη κανω φορματ στο λαπτοπ (επρεπε να γινει ετσι κι αλλιως) κ ελπιζω να λειτουργησει...! Rolling eyes

ΑΥΤΑ! Cool [/img]
Giannis307 - Τετ 19 Σεπ 2007, 17:57:35
Θέμα δημοσίευσης:
Υπομονη...Θα βρεις την ακρη....
brz20 - Τετ 19 Σεπ 2007, 20:40:55
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:

Εχω ακομα ενα μικρο φυσημα αλλα δεν ειναι ουτε απο το ρευμα (το βγαζω τελειως την τροφοδοσια και λειτουργει μονο με μπαταρια και συνεχιζει να το κανει) ουτε απο τα ηχεια αφου εβαλα φιλτρο!

Φυσημα ειχα και εγω οταν ειχα το laptop.Ισως ειναι απο την προενυσχιση που ο laptop δεν εχει καθολου.Καρτα ηχου ισως.Κατι τετοιο παιζει μην την ψαχνεις.Θα το εχεις αυτο.

kanelj έγραψε:

-Η οθονη κανει ενα μικρο....παρασιτο-τρεμοπαιγμα οταν εχω την εισοδο στο laptop (αν αλλαξω την πηγη δεν εχει προβλημα,αρα καποιο καλωδιο-ρευμα απο το λαπτοπ θα ειναι...)!
Καμια ιδεα,τι μπορω να κανω?!

Αυτο το τρεμοπεσμα που κανει η οθονη ειναι απολυτως φυσιολογικο και με πειραζε και μενα πολυ οταν το εκανε.Αλλοτε θα το βλεπεις και αλλοτε οχι.
Παντως απο το μενου που εχει η οθονη υπαρχει μια επιλογη που λεει Phase και ενα νουμερο απο διπλα(κατι τετοιο τελος παντων).Αν αυτο ειναι μικρο νουμερο τοτε το βλεπεις εντονοτερα.Αν ειναι τερμα ψηλα τοτε δεν το βλεπεις σχεδον καθολου ή τελειως καθολου.
Μην μασας και γι'αυτο.Δεν εχεις παρει χαλασμενη οθονη.
Ισως ειναι και απο το ρευμα που στο αμαξι εχει καποια ασταθεια.

kanelj έγραψε:

-Το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν μπορω να φορτωσω το προγραμμα του touchscreen..... Evil Confused
Κατι σκαλωσε το λαπτοπ...τους περασε τους drivers και το απαιτουμενο προγραμμα αλλα εκανε ενα error κατα την εγκατασταση και τωρα οταν παω να τους ξαναφορτωσω μου λεει οτι πρεπει να διαγραψω πρωτα το προηγουμενο setup που εχω κανει!
Ελα ομως που το εχω κανει uninstall!
Κοινως δεν μου το φορτωνει!

Καταραμενα windows αγορι μου.Καταρεμενα.
Την register τι την θελουν?Μπορεις να μου απατησεις σε αυτο?
Αυτην τα κανει αυτα.
Ολο και κατι θα κρατησε και δεν μπορεις να κανει τιποτα τωρα.
Οπως και να εχει θα κανεις το εξης.
Πρωτα βαζεις τους drivers του touch και μετα συνδεεις το USB της οθονης.
Αλλιως θα σου πει το γνωστο "Found new hardware" θα κανεις επομενο-επομενο και δεν ξερεις τι ακριβως αρχεια θα παρει στην τελικη.
Ενω ετσι πως σου λεω θα ειναι σιγουρα οκ και οταν βαλεις το USB δεν θα κανει κιχ.
Αντε καλη τυχη
MEMsound - Πεμ 20 Σεπ 2007, 00:37:13
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
kanelj έγραψε:

Εχω ακομα ενα μικρο φυσημα αλλα δεν ειναι ουτε απο το ρευμα (το βγαζω τελειως την τροφοδοσια και λειτουργει μονο με μπαταρια και συνεχιζει να το κανει) ουτε απο τα ηχεια αφου εβαλα φιλτρο!

Φυσημα ειχα και εγω οταν ειχα το laptop.Ισως ειναι απο την προενυσχιση που ο laptop δεν εχει καθολου.Καρτα ηχου ισως.Κατι τετοιο παιζει μην την ψαχνεις.Θα το εχεις αυτο.

πολύ πιθανό να είναι από το βυσμα του καλωδίου (minijack)
αλλαξε καλώδιο και ξαναδοκίμασε Wink
brz20 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 01:32:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ενισχυτης+Laptop=Φυσημα.
Ειναι κανονας και αυτο γιατι η καρτες ηχου απο τους φορητους δεν ειναι οπως μια κανονικη καρτα.
Παντα φυσαει.
kanelj - Πεμ 20 Σεπ 2007, 11:59:37
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως εχω και μια εξωτερικη καρτα ηχουν SoundBlaster 5.1!
Λες να ειναι καλυτερα με αυτη?! Rolling eyes Rolling eyes
Steve - Πεμ 20 Σεπ 2007, 12:31:18
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Αυτην τα κανει αυτα.

Registry βρε μα***α, registry.

Την θέλουν διότι χωρίς αυτήν τα windows δεν θα ήξεραν που παν τα 4. Την θέλουν για να διορθώνεις εσύ τις μα***ίες που εσύ ο ίδιος κάνεις, ή οι μα***ίες που κάνεις εγκατάσταση στον υπολογιστή. Και για πολλούς άλλους λόγους που βαριέμαι να αναφέρω.

Γι' αυτό και θα μείνεις αιώνιος φοιτητής εκεί που είσαι. Κακώς ξενοίκιασες το διαμέρισμα.
kanelj έγραψε:
Παντως εχω και μια εξωτερικη καρτα ηχουν SoundBlaster 5.1!
Λες να ειναι καλυτερα με αυτη?! Rolling eyes Rolling eyes

Οτιδήποτε πέραν του onboard, πάντοτε είναι καλύτερο.
netblaster - Πεμ 20 Σεπ 2007, 13:52:58
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικα, οταn βγαζει σφαλματα κατα την εγκατασταση που οφειλονται στην "install shield", σβηνεις η μετονομαζεις το φακελο "Install shield"!!!

Βρισκεται στο φακελο Common files στα Προγραμματα (Program files)!!!

Αν δεν τον βλεπεις εκει μεσα, απλα κανε ενφανιση ολων των αρχειων...
brz20 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 14:48:03
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
brz20 έγραψε:
Αυτην τα κανει αυτα.

Registry βρε μα***α, registry.

Την θέλουν διότι χωρίς αυτήν τα windows δεν θα ήξεραν που παν τα 4. Την θέλουν για να διορθώνεις εσύ τις μα***ίες που εσύ ο ίδιος κάνεις, ή οι μα***ίες που κάνεις εγκατάσταση στον υπολογιστή. Και για πολλούς άλλους λόγους που βαριέμαι να αναφέρω.

Υπαρχουν και καλυτερα συστηματα βλακα Steve που δεν εχουν registry.
Επειδη εμαθες να λειτουργεις με την πα***ρα δεν σημαινει οτι ειναι και η καλυτερη.
Πηγαινε να διαβασεις ηλεκτρονικη και ασε τους υπολογιστες.
Steve - Πεμ 20 Σεπ 2007, 14:57:15
Θέμα δημοσίευσης:
Βάλε αυτά τα καλύτερα συστήματα να σου διαβάσουν τις ενδείξεις από την OBDII ή να σου λειτουργήσουν το GPS.

Όσο και να βρίζετε τα Windows, όλοι, μα όλοι, σε αυτά θα καταλήξετε, θέλετε δεν θέλετε Cool

Πάνε μια βόλτα, κάνε ένα ντους και ξαναέλα Laughing
brz20 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 16:08:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε μα***κα ξερεις τι λες τωρα?
Για κου λιγο το κεφαλι σου να δεις ακουγετε τιποτα.
Οταν ο Bill ηταν βιβλιοθηκαριος τα Unix βασιλευαν.
Οσο για το ODB2 ασχετε δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια σειριακη θηρα.
Αν δεν ξερεις ποια ειναι η σειριακη πες μου να σου μαθω.USB αν δεν ξερεις.
Το GPS παλι εχει και LinuxDrivers.
Οποτε αστα μην τα συζητας.
Οταν τα Vista εβγαλαν τα γραφικα το Compiz Fusion υπηρχε και μαλιστα γα***σε κιολας.
Τωρα τι σου λεω για Compiz.Εδω δεν ξερεις καλα καλα οτι υπαρχουν και συστηματα που δεν εχουν registry.Νομιζεις οτι ολα ειναι σαν τα Windows.
Και τελος δεν φταινε τα linux που δεν ειναι και τοσο εμπορικα και δεν βγαινουν παιχνιδια για παρτη τους.
Ετσι γιατι μονο σε αυτα δεν εχουν τοσο μεγαλη συμβατοτητα σε ολα τα αλλα δεν τα πιανεις.
Απευθυνονται σε σοβαρο κοινο και οχι στον καθε τυχαιο που το μονο που θελει ειναι να παιζει WOW και να ακουει μουσικη.
Steve - Πεμ 20 Σεπ 2007, 16:31:55
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Οταν ο Bill ηταν βιβλιοθηκαριος τα Unix βασιλευαν.

Τώρα ο Bill βασιλεύει και τα Unix είναι βιβλιοθηκάριοι Smile
brz20 έγραψε:
Εδω δεν ξερεις καλα καλα οτι υπαρχουν και συστηματα που δεν εχουν registry.Νομιζεις οτι ολα ειναι σαν τα Windows.

Χαίρομαι που γνωρίζεις το τί ξέρω και τί όχι Smile
brz20 έγραψε:
Και τελος δεν φταινε τα linux που δεν ειναι και τοσο εμπορικα και δεν βγαινουν παιχνιδια για παρτη τους.
Ετσι γιατι μονο σε αυτα δεν εχουν τοσο μεγαλη συμβατοτητα σε ολα τα αλλα δεν τα πιανεις.
Απευθυνονται σε σοβαρο κοινο και οχι στον καθε τυχαιο που το μονο που θελει ειναι να παιζει WOW και να ακουει μουσικη.

Ομίλησε ο χάκερ Cool
brz20 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 17:29:09
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν δινω συνεχεια γιατι δεν προκειτε να με καταλαβεις.
Αστο καλυτερα γιατι αρκετα μην χαλασουμε και το θεμα.
Το τι ξερω και τι δεν ξερω το κρινουν αλλοι και οχι εσυ.Προγραμματιζω απο τα 14 μου και ξερω πολλα περισσοτερα.
Δεν ειμαι απλος χρηστης ενος υπολογιστη.
Τελος παντων τι σου λεω τωρα.
Giannis307 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 17:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ειρηνη υμιν!!!!!!!!!!!
Ghost Dog - Πεμ 20 Σεπ 2007, 18:10:04
Θέμα δημοσίευσης:
-Aααλιλού'ι'αααα....!!
herosp77 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 19:00:06
Θέμα δημοσίευσης:
Όσο αφορά πάντως την έξοδο line out του laptop, στο δικό μου δεν έχω παρατηρήσει φύσημα στα ηχεία. Η σύνδεση είναι με έτοιμο καλώδιο stereo mini-jack σε rca. Αν έχεις USB Audigy δοκίμασε να τη βάλεις, λογικά θα σου λυθεί το πρόβλημα.
Giannis307 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 19:31:35
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι ομως να εχει τοσο φυσημα?Δλδ για παρασιταρει τοσο?
Πνατως οντως αμα εχεις εξωτερικη νομιζω το ελυσες το προβλημα!
kanelj - Παρ 21 Σεπ 2007, 11:07:35
Θέμα δημοσίευσης:
To μεγαλυτερο προβλημα παραμενει.... Crying or Very sad
Δεν μπορω να λειτουργησω την touchscreen....!
Δεν μου αναγνωριζουν τα Windows την συσκευη!
Εκει που θα επρεπε να βγαζει "New hardware device" ή οτι βγαζει κατω δεξια τελοσπαντων,τωρα μου βγαζε unknown devide και μετα "Device not Recognised" Exclamation Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Eχω περασει τους drivers (και οχι μονο μια εκδοση)!
Εχω διαβασει και ακολουθησει πιστα τις πληροφοριες για το πως να τους κανω εγκατασταση και δεν γινεται τιποτα.......
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
kanelj - Παρ 21 Σεπ 2007, 12:33:46
Θέμα δημοσίευσης:
Eπισης μηπως ξερει κανεις αν μπορω (ή αν γινεται) να φορτωσω drivers για τις θυρες USB (2.0 ή 1.0) μηπως και φταιει κατι τετοιο?!
Εκανα φορματ αλλα δεν ξερω αν περαστηκαν ολοι οι drivers μετα!
Παντως στο hardware device δεν μου εχει κανενα με προβλημα! Rolling eyes
Giannis307 - Παρ 21 Σεπ 2007, 12:38:53
Θέμα δημοσίευσης:
Η οθονη δεν ειναι Plug n play???
kanelj - Παρ 21 Σεπ 2007, 12:42:04
Θέμα δημοσίευσης:
H oθονη ναι!
Συνδεεται με VGA καλωδιο (ετσι δεν λεγεται?!)
Με την touchscreen εχω πρβλημα στο να την βρει το λαπτοπ!
Giannis307 - Παρ 21 Σεπ 2007, 13:16:35
Θέμα δημοσίευσης:
Μα για το touch σου μιλαω....Οταν πχ βαζουμε ενα ποντικη πανω στο συστημα δεν θελει drivers το βλεπει δουλευει και μετα αν θελουμε βαζουμε τα drivers....Τελος παντων δοκημασες να συνδεσεις το touch με ανταπτωρα στην ps/2 του ποντικιου....?
kanelj - Παρ 21 Σεπ 2007, 13:29:00
Θέμα δημοσίευσης:
.......................
Tσου!
Sidobre - Παρ 21 Σεπ 2007, 13:51:21
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν βάζεις ένα τέτοιο να βρεις την υγεία σου;;;;

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=13&category=69979616&product=976059

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

(πλάκα - πλάκα δεν είναι και τόσο άσχημο.... για τα λεφτά του!)
herosp77 - Παρ 21 Σεπ 2007, 15:29:05
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε kanelj δεν έχεις αναφέρει τα εξής:

α) Τι λειτουργικό έχεις βάλει (XP Home,XP Pro, SP1,SP2 ?)
b) Tι monitor έβαλες (δοκίμασες να πάρεις από το site του κατασκευαστή τους updated driver.
c) Eπίσης να γνωρίζεις ότι η διαδικάσια είναι πρώτα εγκατάσταση software-drivers και μετά hardware σύνδεση monitor με laptop.
d) Το touchscreen usb καλώδιο της οθόνης πέφτει κατευθείαν στο laptop?
Ή μήπως σε hub το οποίο τροφοδοτείται(ή δεν τροφοδοτείται?). Αν είναι σε hub τι έχεις αγοράσει? Να ξέρεις ότι τα usb hubs της Connect (Πλαίσιο) δεν δημιουργούν προβλήματα.
e) Aν στο ίδιο hub έχεις συνδέσει πολλές συσκευές σίγουρα θα έχεις προβλήματα
Steve - Παρ 21 Σεπ 2007, 15:38:33
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή λοιπόν δεν μας έχει πει όλα τα ανωτέρω ο Γιάννης, ας κάνει ένα format και ας τα περάσει όλα από την αρχή για να του λυθούν όλα τα προβλήματα Smile
Giannis307 - Παρ 21 Σεπ 2007, 16:34:07
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Επειδή λοιπόν δεν μας έχει πει όλα τα ανωτέρω ο Γιάννης, ας κάνει ένα format και ας τα περάσει όλα από την αρχή για να του λυθούν όλα τα προβλήματα Smile

+1!!
Laughing
herosp77 - Παρ 21 Σεπ 2007, 19:18:04
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστός Very happy αλλά αφού το κάνει ας μας τα πει κιόλας..
brz20 - Παρ 21 Σεπ 2007, 22:45:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ας απαντησει στις ερωτησεις μια προς μια για να δουμε τι βοηθεια μπορουμε να προσφερουμε.
kanelj - Σαβ 22 Σεπ 2007, 06:18:37
Θέμα δημοσίευσης:
herosp77 έγραψε:
Φίλε kanelj δεν έχεις αναφέρει τα εξής:

α) Τι λειτουργικό έχεις βάλει (XP Home,XP Pro, SP1,SP2 ?)
b) Tι monitor έβαλες (δοκίμασες να πάρεις από το site του κατασκευαστή τους updated driver.
c) Eπίσης να γνωρίζεις ότι η διαδικάσια είναι πρώτα εγκατάσταση software-drivers και μετά hardware σύνδεση monitor με laptop.
d) Το touchscreen usb καλώδιο της οθόνης πέφτει κατευθείαν στο laptop?
Ή μήπως σε hub το οποίο τροφοδοτείται(ή δεν τροφοδοτείται?). Αν είναι σε hub τι έχεις αγοράσει? Να ξέρεις ότι τα usb hubs της Connect (Πλαίσιο) δεν δημιουργούν προβλήματα.
e) Aν στο ίδιο hub έχεις συνδέσει πολλές συσκευές σίγουρα θα έχεις προβλήματα

Καταριν να πω οτι εκανα format και γι'αυτο ρωταω για τις θυρες USB αν θελουν κανενα driver...

a)Εχω Xp SP1

b)Εβαλα την CID650 που ειναι για carpc.Δεν ειναι δηλαδη dvd-tuner απο μονη της!

c) ετσι το εκανα,αν και πριν κανω φορματ το εκανα αναποδα και την αναγνωρισε την συσκευη...μετα ομως ειχα προβληματα με το λογισμικο... Rolling eyes
(αρα αποκλειω την περιπτωση να μην δουλευει σωστα η συσκευη)

d)Κατευθειαν παει στο λαπτοπ αλλα δοκιμασα να το βαλω και σε hub (σε ολες τις θυρες μια μια δοκιμασα) και δεν γινεται τιποτα!

e)Δεν εχω συνεσει τιποτα ακομα γιατι περιμενω να φτιαχτει αυτο πρωτα!

Ξαναρωταω αν χρειαζεται κατι με τις USB γιατι κατι παρομοιο διαβασα σε ενα ξενο site αλλα δεν εβγαλά και πολλα!
Κατι για drivers ελεγαν για 1.0 και 2.0!
Χρειαζονται drivers για να λειτουργησουν σωστα?!
Επισης παιζει να πρεπει να συνδεθει η συσκευη μονο σε 1.0 ή μονο σε 2.0?!
Εχω νευριασει με αυτη την παπαpια!Τα εχω ολα σχεδον ετοιμα και κολλαω σε αυτη την βλακεια.............. Confused Confused
Pug_306 - Σαβ 22 Σεπ 2007, 08:47:42
Θέμα δημοσίευσης:
Για να λειτουργησουν σωστα οι θυρες σαν 2.0 πρεπει να εχεις service pack 2. Με service pack 1 δεν τις βλεπει 2αρες.Αυτο δε ξερω κατα ποσον εχει σχεση με την οθονη αλλα υποθετω οσο γρηγοροτερα τοσο το καλλιτερο.
brz20 - Σαβ 22 Σεπ 2007, 09:28:53
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστο αυτο που λεει ο 306.
Η οθονη σου βγαζει δυο καλωδια.Ενα VGA για το σημα της οθονης και ενα USB για το touchscreen.
Εσυ πρεπει να κανεις εγκατασταση οταν εχεις και τα δυο τα καλωδια πανω στον φωρητο συνδεδεμενα.
Επισης δοκιμασε να βαλεις το USB και σε αλλη θυρα εκτος απο αυτην.
Μηπως και φταιει η θυρα.
Οπως επισης να προσεξεις οτι σε οποια θυρα το εχεις την ωρα της εγκαταστασης σε αυτην πρεπει να το βαζεις παντα για να λειτουργει αλλιως θελει παλι απο την αρχη.
Εγω ας πουμε που εχω 6 θυρες στην μητρικη του αμαξιου εχω σημιωσει σε ποια εχω κανει εγκατασταση του drivers της οθονης γιατι μια φορα την πατησα και εψαχνα να βρω τι φταει.
Βαλε SP2 και κανε την εγκατασταση των drivers παλι.
Giannis307 - Σαβ 22 Σεπ 2007, 10:41:13
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα ναι βαλε sp2 και κανε εγκατασταση με ολο το συστημα συνδεδεμενο και online
Steve - Σαβ 22 Σεπ 2007, 10:50:47
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Βασικα ναι βαλε sp2 και κανε εγκατασταση με ολο το συστημα συνδεδεμενο και online

Δώσε μου και το VNC σου Laughing
herosp77 - Σαβ 22 Σεπ 2007, 19:39:01
Θέμα δημοσίευσης:
@Steve
Δώσε μου και το VNC σου [Δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα στο πιο ασφαλές λειτουργικό όλων των εποχών,χεχε Very happy ]

@kanelj
Βγάλε όπως και δήποτε τα SP1 χρόνια πίσω γεμάτο προβλήματα. Βάλε το SP2 και κατέβασε ότι updated drivers έχει η HP για το μηχάνημά σου + USB 2.0 drivers. Αφού τελειώσεις, βάλε και το monitor, τους drivers για αυτό και μετά .....σταύρωσε τα χέρια σου στο επόμενο restart!!!
Καλή τύχη (δεν το λέω ειρωνικά)
kanelj - Σαβ 22 Σεπ 2007, 21:57:14
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΚΑTΑ!
δεν εγινε τιποτα!
Περασα τα SP2 αλλα παλι τα ιδια!
Για καποιον driver για USB2.0 δεν βρηκα κατι!Αν ξερει κανεις να βρει απο καπου κερναω καφε στην λεσχη μεχρι το 2009!
Το μοντελο μου ειναι ΗP pavilion 5702!
Tελευταια ευκαιρια μου ειναι αυτοι οι drivers που δεν βρισκω....! Rolling eyes
brz20 - Σαβ 22 Σεπ 2007, 22:10:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε τι γκαντεμια ειναι αυτη?
Μηπως δεν τα δεχετε ο φορητος σου?
Κανε μια δοκιμη με αλλο υπολογιστη για να διαπιστωσης τι συμβαινει.
kanelj - Κυρ 23 Σεπ 2007, 06:27:45
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομιζω....αφου οταν το ειχα πρωτοβαλει το ειχε βρει!Απλα τοτε δεν λειτουργουσαν οι drivers γιατι ηταν λαθος μαλλον!Παντως το ειχε αναγνωρισει!
Γι'αυτο επιμενω οτι μαλλον ειναι κατι με τους drivers των usb.... Confused
Steve - Κυρ 23 Σεπ 2007, 06:31:25
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Για καποιον driver για USB2.0 δεν βρηκα κατι!Αν ξερει κανεις να βρει απο καπου κερναω καφε στην λεσχη μεχρι το 2009!
Το μοντελο μου ειναι ΗP pavilion 5702!
Tελευταια ευκαιρια μου ειναι αυτοι οι drivers που δεν βρισκω....! Rolling eyes

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=us&dlc=en&product=427578
kanelj - Κυρ 23 Σεπ 2007, 06:44:47
Θέμα δημοσίευσης:
Σταυρο τα κατεβασα αυτα,αλλα οι drivers για USB δεν φανηκαν πουθενα!
Ξερεις ποιο απο αυτα τα αρχεια τους περιεχουν?Γιατι εγω δεν γνωριζω!
herosp77 - Κυρ 23 Σεπ 2007, 10:59:40
Θέμα δημοσίευσης:
Το laptop είναι παλιό και οι drivers επίσης, αν έβαλες το XP SP2 τότε έχεις τους USB 2.0 drivers των Windows οι οποίοι δεν δημιουργούν πρόβλημα γενικά. Κάτι φταίει με το monitor, δεν έχεις δυνατότητα να το δοκιμάσεις και σε ένα άλλο pc? Τι μάρκα είναι επιτέλους?
brz20 - Κυρ 23 Σεπ 2007, 11:18:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια οταν κατι δεν λειτουργει σωστα το δοκιμαζουμε και αλλου για να δουμε τι εχει προβλημα.
Η οθονη ή ο υπολογιστης.Βασικος κανονας.
Δοκιμασε το οπωσδηποτε σε αλλο μηχανημα.
antoni207cc - Δευ 24 Σεπ 2007, 15:18:55
Θέμα δημοσίευσης: apsogh douleia.!!!
paidia teleia douleia exei kanei o filos mas sto aytokinhto tou...
fovero to car pc..mprabo..

thelw kai egw na asxoleithw me to car pc kai to centrafuse..
alla kollhsa...

exei kaneis re paidia to licence kai to greek map ? tha toy hmoun idiaitera eygnwmwn...

epishs leei gia eparxia ?

brz20 : apo hrakleio krhths eisai ? (egw apo dw..) ti amaksi exeis ? isws se kserw..

Θα σε παρακαλουσα να γραφεις με Ελληνικα.
Εκ της mod-team
Ghost dog

brz20 - Δευ 24 Σεπ 2007, 15:41:45
Θέμα δημοσίευσης:
Απο Τρικαλα αλλα εχω ανοιξει επικοινωνια με Ηρακλειο λογο της γυναικας που εινα απο εδω.
Εχω ενα 307 με μαυρα led πισω φαναρια.Το μοναδικο στην Κρητη που ειναι ασημι με μαυρα πισω φαναρια.Το εχω ψαξει δεν ειναι λογια του αερα.
Μπορω να σε βοηθησω αλλα τωρα μονο απο αποσταση γιατι φευγω απο Ηρακλειο.
Τον Φεβρουαριο θα ερθω παλι.
Μια μικρη παρατηρηση θα σου κανω.Γραφε με ελληνικα και οχι greeklish.
Ειναι πιο ευαναγνωστο το κειμενο.
Αν ειναι στειλε μου πμ για να τα πουμε.Ισως σε βοηθησω σε πολλα περισσοτερα πραγματα.
Steve - Τρι 25 Σεπ 2007, 00:12:51
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Σταυρο τα κατεβασα αυτα,αλλα οι drivers για USB δεν φανηκαν πουθενα!
Ξερεις ποιο απο αυτα τα αρχεια τους περιεχουν?Γιατι εγω δεν γνωριζω!

Με μια προσεκτικότερη μελέτη, βλέπω πως ΔΕΝ υπάρχουν drivers για USB στο εν λόγω site. Δυστυχώς δεν μπορώ όμως να βρώ κάτι παραπάνω.

Δοκίμασε να βρεις ένα CD WinXP με περασμένο ήδη το SP2 (αν δεν έχεις σου στέλνω εγώ ένα). Όπως αναφέρθηκε, οι USB2.0 drivers θα περαστούν αυτόματα.

Ακόμα όμως και να είναι 2.0 η οθόνη, και 1.1 το Laptop, απλά θα δουλεύει σε μικρότερες ταχύτητες μεταφορα δεδομένων (αυτή είναι και η βασικότερη διαφορά των 2 πρωτοκόλλων, αλλά εφόσον το usb το θέλει μόνο για την κίνηση του κέρσορα... σιγά τα δεδομένα που μεταφέρονται Laughing )
kanelj - Τρι 25 Σεπ 2007, 09:48:42
Θέμα δημοσίευσης:
Bρηκα και τους drivers gia 2.0 αλλα δεν εγινε τιποτα.......... Evil
Παλι το ιδιο μου εβγαλε!
ΕΛΕΟΣ!
MEMsound - Τρι 25 Σεπ 2007, 10:02:39
Θέμα δημοσίευσης:
εχω εγω winxp sp2
Ρε συ Γιάννη κάντου ένα φορματ και πέρασε ξανά τα windows sp2 από την αρχή γιατί κάτι μου λέει ότι έχει γίνει λίγο μπάχαλο εκεί μέσα...

εκτός αν για κάποιον λόγο έχεi απλά χαλασει το touchpanel της οθόνης ή η θύρα usb του Pc σου ή πχ το καλώδιο

ο μόνος τρόπος να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και είναι πρόβλημα λογισμικό είναι:

1ον δοκιμάζεις την οθόνης σε άλλο Pc (ελα από το μαγζί να το συνδέσουμε στο laptop της αδελφής μου αν δεν έχεις εσύ άλλο πρόχειρο)

2ον δοκιμάζεις κάποια άλλη συσκευή usb στην θύρα του Pc σου

3ον δοκιμάζεις άλλο usb καλώδιο.

και μετά βλέπεις
kanelj - Τρι 25 Σεπ 2007, 11:24:19
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
εχω εγω winxp sp2
Ρε συ Γιάννη κάντου ένα φορματ και πέρασε ξανά τα windows sp2 από την αρχή γιατί κάτι μου λέει ότι έχει γίνει λίγο μπάχαλο εκεί μέσα...

εκτός αν για κάποιον λόγο έχεi απλά χαλασει το touchpanel της οθόνης ή η θύρα usb του Pc σου ή πχ το καλώδιο

ο μόνος τρόπος να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και είναι πρόβλημα λογισμικό είναι:

1ον δοκιμάζεις την οθόνης σε άλλο Pc (ελα από το μαγζί να το συνδέσουμε στο laptop της αδελφής μου αν δεν έχεις εσύ άλλο πρόχειρο)

2ον δοκιμάζεις κάποια άλλη συσκευή usb στην θύρα του Pc σου

3ον δοκιμάζεις άλλο usb καλώδιο.

και μετά βλέπεις

To 1o ακριβως αυτο ειναι το προβλημα!Δεν εχω αλλο να δοκιμασω!Να περασω αυριο το πρωι να το δουμε?

Το 2ο το εχω κανει πολλες φορες μηπως και αλλα δεν....!

Το 3ο δεν μπορω να το βγαλω ετσι ευκολα!Θελει 50 ξεβιδωματα για να το βγαλω πισω απο την οθονη!
Rolling eyes
MEMsound - Τρι 25 Σεπ 2007, 12:42:57
Θέμα δημοσίευσης:
πέρνα όποτε θες
κατα προτίμηση σήμερα...
brz20 - Τετ 26 Σεπ 2007, 15:53:43
Θέμα δημοσίευσης:
Του εδωσες πολλες μερες να αποφασησει ο ανθρωπος.
Laughing Laughing Laughing
Οπωσδηποτε σε αλλο μηχανημα.Αλλιως δεν κανουμε τιποτα.
Περιμενουμε νεοτερα.
geoptic - Δευ 01 Οκτ 2007, 22:40:35
Θέμα δημοσίευσης:
ολη τη διαδικασια, την εκανες μονος σου ή πηγες σε καποιο μαγαζι? ρωταω γιατι ενδιαφερομαι πολυ... για κατι τετοιο.
kanelj - Τρι 02 Οκτ 2007, 02:01:26
Θέμα δημοσίευσης:
Για ποιον ρωτας?Για μενα? Rolling eyes
brz20 - Τρι 02 Οκτ 2007, 16:58:11
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορω να απαντησω για τον εαυτο μου μονο.
Την εκανα μονος με την βοηθεια δυο φιλων.Του Κωστα και του Αντρεα απο το Ηρακλειο.
Να ναι καλα τα παιδια.
Ο Αντρεας για τον χρονο να κοψει το ξυλο για την κατασκευη του πλαισιου της οθονης και ο Κωστας γενικα για την συνθεση και την κατασκευη ολων των αλλων.
Το ατομο μιλαμε εφτανε σε σημειο να προσεχει πιο πολυ το αμαξι μου απ'οτι εγω.
Αφου καμια φορα του ελεγα "αστο ρε παιδι μου καλο ειναι και ετσι" αλλα αυτος εκει να κανει το κατι παραπανω.
geoptic - Τρι 02 Οκτ 2007, 23:05:23
Θέμα δημοσίευσης:
γνωριζετε αν το project του Ηρακλη πραγματοποιηθηκε απο καποιο μαγαζι? γιατι ειναι αρκετα ενδιαφερον.
MEMsound - Τρι 02 Οκτ 2007, 23:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
συνέχεια από εδω:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=223243#223243

geoptic έγραψε:
...Ωστοσο θελω να μεταφερω και το μαμα rcd στην κατω θεση ωστε να βαλω μια ανοιγομενη οθονη αφης επανω. γινεται ευκολα? και αυτο το ρημαδι εχει εξοδο προενισχυσης? αν οχι τι κανουμε?

και να μην έχει παίρνεις σήμα από τα ηχεία με μειωτήρα και γινεται δουλεια (με μια μικρή απώλεια στην ποιότητα, αλλα χέστηκες γι αυτό μιας και το rcd θα χρησιμοποιείται παρεπιπτόντως και όχι συστηματικά λόγω carpc)

αλλα νομίζω ότι έχει ούτος ή άλλος line out

αν βάλεις carpc το σήμα θα πάει από το line out της πηγής στο line in το car pc και από το pc στον εξωτερικό ενισχυτή... (που επίσης ούτως ή άλλως θα βάλεις... γι ευνόητους ηχοποιοτυικούς λόγους)

η μεταφορά από πάνω -> κάτω κατά 99% είναι απλούστατη (δεν έχει λόγο να μην είναι ετσι)
geoptic - Τετ 03 Οκτ 2007, 00:10:23
Θέμα δημοσίευσης:
ολα καλα λοιπον. μαλλον πρεπει να τα πουμε και απο κοντα. ισως να φερω και το αμαξι μαζι(αν δεν το χρειαζεται η αδερφη μου).Που καταντησαμε!!!!
Giannis307 - Τετ 03 Οκτ 2007, 00:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω θα σου προτεινα αφτερμαρκετ πηγη με aux και να δεχεται και interface για να δουλευει το χειρηστηριο στο τιμονι...
MEMsound - Τετ 03 Οκτ 2007, 00:21:29
Θέμα δημοσίευσης:
απλά αν βάλει carpc ειναι λίγο περιττα εξοδα η aftermarket πηγή
ιδίως μαζί με τον αντάπτορα για το εργοστασικό χειριστήριο (150πηγή+100αντάπτορα)

ελεγχο για τον ηχο θα εχει από το equalizer του pc που ειναι μια χαρα
ενίσχσηγ από εξωτερικο ενισχυτή
το εργοστασιακο rcd το θέλει για την ευκολία "ελα να ακούσουμε αυτό το cd που μόλις αγόρασα" χωρίς να πρέπει να κάνει βουτιά στον χώρο απόσκευών...

geoptic έγραψε:
ολα καλα λοιπον. μαλλον πρεπει να τα πουμε και απο κοντα. ισως να φερω και το αμαξι μαζι(αν δεν το χρειαζεται η αδερφη μου).Που καταντησαμε!!!!

ε ναι
δεν το παίρνεις απόφαση να ρθεις την κυριακή Γαλαξίδι...
kanelj - Τετ 03 Οκτ 2007, 00:23:35
Θέμα δημοσίευσης:
Eπιτελους σημερα το ολο Project ολοκληρωθηκε με επιτυχια!!! Cool
Με παιδεψε λιγο σε μερικα σημεια αλλα τωρα ολα ειναι καλα!
Ενα βυσματακι μονο να αλλαξω στα RCA γιατι κακοποιηθηκε βαναυσα,εμεινε!
Το αυτοκινητο μου,δεν ειχε που δεν ειχε καθολου χωρους,
τωρα δεν χωραει καρφιτσα!Βεβαια δεν φαινεται τιποτα,τα εκρυψα οσο γινοταν!
Μεχρι και DVD-R εξωτερικο εβαλα,πληκτρολογιο,GPSκτλ! Shocked
Βy the way,εγω να ευχαριστησω τα παιδια εδω που με βοηθησαν σε αποριες που ειχα και πρωτα απο ολους να ευχαριστησω τον Brz20 για τις αποριες που μου ελυσε αλλα και για το προγραμματακι! Wink
Τελικα για την touchscreen το προβλημα ηταν η προεκταση που ειχα βαλει στο USB καλωδιο!Οπως και με το hub USB που ειχα βαλει με τον ιδιο τροπο για να εχω περισσοτερο καλωδιο,δεν λειτουργουσε σωστα!
Με το που την εβγαλα ολα λειτουργουσαν αψογα!
Φωτο μεσα στην βδομαδα!
Το παλικαρι βεβαια που μου τα συνδεσε ολα αυτα και μου ελυσε τα προβληματα τροφοδοσιας,καλωδιωνπαραμορφοσεων κτλ δεν θα θελει να με ξαναδει!!! Laughing
Του εβγαλα το λαδι!Μονο εκτυπωτη δεν εβαλα στην τζιπαρα μου!!!!! Twisted evil

(λες?)
Giannis307 - Τετ 03 Οκτ 2007, 00:24:51
Θέμα δημοσίευσης:
Βασηκα δεν το λεω για τη ευκολια αλλα για την ποιτητα ηχου που θα εχει απο after market r/cd και το γεγονος οτι γλυτωνει το κοστος του ενησχυτη... Wink
MEMsound - Τετ 03 Οκτ 2007, 00:28:31
Θέμα δημοσίευσης:
ο ενισχυτης υπάρχει ηδη...
και δεν έχει και καμία σχέση ο ηχος από τον ενισχυτη σε σχέση με τον ηχο μια πηγης...
Wink
kanelj - Τετ 03 Οκτ 2007, 00:35:00
Θέμα δημοσίευσης:
Απ΄οτι καταλαβα μιλατε για carpc και με ενισχυτη?!
Τελικα απ'οτι φανηκε παντως,ειναι καλυτερο να φτιαξεις carpc χωρις ενισχυτη!
Eιναι ψιλομπερδεμα και δεν πολυχρειαζεται!Εγω επειδη τον ειχα ηδη στο αυτοκινητο τον εβαλα!
Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος!
Giannis307 - Τετ 03 Οκτ 2007, 00:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
Και παλι
Τον βολευει να οδηγησει ενησχυτη απο πηγη αλλη...
MEMsound - Τετ 03 Οκτ 2007, 01:07:30
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Eιναι ψιλομπερδεμα και δεν πολυχρειαζεται!Εγω επειδη τον ειχα ηδη στο αυτοκινητο τον εβαλα!

γιατί ψιλομπέρδεμα?

Giannis307 έγραψε:
Και παλι
Τον βολευει να οδηγησει ενησχυτη απο πηγη αλλη...

γιατί?
λόγο 4~5v εξοδο της aftermarket πηγής?
μα τότε μιλάμε για καλή πηγή όχι για μόνο 150ε...
brz20 - Τετ 03 Οκτ 2007, 01:13:15
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:

Βy the way,εγω να ευχαριστησω τα παιδια εδω που με βοηθησαν σε αποριες που ειχα και πρωτα απο ολους να ευχαριστησω τον Brz20 για τις αποριες που μου ελυσε αλλα και για το προγραμματακι! Wink

Θελω να δηλωσω κατι.Πρωτα απο ολα θελω να μην ευχαριστησω τον Brz20.

Ρε συ θες να μαλωσουμε?
Τι βοηθεια σου εδωσα που σε εβλεπα στο MSN και εβγαινα για να μην με δεις.
Πλακα κανω.Ε βοηθεισα λιγο αλλα περισσοτερο για το προγραμμα γαιτι στο αλλο οσο το ακουγα κοντεβα να σπασω εγω των δικο μου υπολογιστη και μετα θα πληρωνες κιολας.
Laughing Laughing

Πλακα πλακα(2 πλακες!!!)το προγραμμα θα στο εδεινα γιατι ειμαι υπερ της αποψης οτι η πληροφορια πρεπει να ειναι ελευθερη για ολους.
Καθαρα ιδεολογικα δηλαδη στο εδωσα μην νομιζεις οτι ειμαι και καλος ανθρωπος.
Παντως για ολα τα αλλα μην το συζητας(απο το PC τουλαχιστον)Αν θες το συζηταμε απο κοντα.Πολυ θα γουσταρα να τα πουμε καμια φορα απο κοντα.
Εχω αυτην την επιθυμια.
Γενικα να βρεθω με ατομα που μιλαμε χρονια απο εδω.
Αντε παιδια εριξα το μηνυμα.
Η επομενη εκδρομη θα ειναι στο Περτουλι.
Giannis307 - Τετ 03 Οκτ 2007, 07:06:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ε ναι....Για 4χ50 μιλαμε παντα και πραγματικα οχι μονο peak...
herosp77 - Τετ 03 Οκτ 2007, 20:01:06
Θέμα δημοσίευσης:
@Geoptic

Ναι φίλε την εγκατάσταση την έχω κάνει σε μαγαζί. Αν θες στείλε pm να σου γράψω που πήγα. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από το παλικάρι. Θα στον συνιστούσα ανεπιφύλακτα.
Steve - Πεμ 04 Οκτ 2007, 00:19:15
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Η επομενη εκδρομη θα ειναι στο Περτουλι.

Έχει γίνει ήδη Ελάτη... για ακόμα μια φορά, παραείσαι πίσω Sad

Και Λάρισα-Ελάτη 27 λεπτά Cool
kanelj - Κυρ 07 Οκτ 2007, 07:19:58
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
kanelj έγραψε:

γιατί ψιλομπέρδεμα?

Γιατι πεφτει πολυυυ φυσημα! Cool
Ασε που ακομα και τωρα καμια φορα χωρις λογο ακουω ενα ξαφνικο "παφ" και παιζει πολυ παρασιτο απο το δεξι και μονο ηχειο-αντι να ακουγεται ηχος!
Απ'οτι το ψαξαμε λιγο απο τον ενισχυτη πρεπει να ειναι αυτο!
Το κουφο ειναι τοτι το πρβλημα φτιαχνει ή μονο του μετα απο λιγο ή οταν σπρωχνω την κονσολα του αυτοκινητου προς τα μεσα ( Shocked Shocked Shocked Shocked ) αλλα και παλι οταν την αφηνω ξαναρχιζει!
(Γειωση???)

Αν εχει κανεις που ξερει απο ηλεκτρικα,καμια ιδεα ειναι καλοδεχουμενη! Wink

Επισης ξερει κανεις να χρησιμοποιει το Google earth σαν Νavigator?!
Μου εχει μουλαρωσει.....! Rolling eyes Confused
brz20 - Κυρ 07 Οκτ 2007, 21:26:59
Θέμα δημοσίευσης:
Το Google Earth σαν Navigation.
Πρωτον πρεπει να του πεις απο μια επιλογει που εχει να σηκωνει ενα αρχειο απο εναν Server.Μορφης kml το αρχειο ή gpx αν θυμαμαι καλα.
Το ζητημα ειναι πως περνας στον Server το στηγμα σου.
Αυτο το ξερω και το εχω αναλυσει αλλα δεν μπορω να σας το πω.
Υπαρχουν λογοι.
Μυστικες υπηρεσιες και τα σχετικα ξερετε.
Laughing Laughing
kanelj - Δευ 08 Οκτ 2007, 18:11:06
Θέμα δημοσίευσης:
Προβληματα μερος Β΄!
Χωρις λογο εδω και 2 μερες οταν βαζω μπροστα το αμαξι και λειτουργω το Carpc κανονικοτατα,μετα απο λιγο μου κλεινει ο ενισχυτης των ηχειων.... Shocked Shocked Shocked
Στην αρχη παρατηρησα οτι δεν ηταν καλα κουμπομενη η ασφαλειοθηκη της μπαταριας και εφτιαξα λιγο τα καλωδια!Και ολα ΟΚ!
Μετα την επομενη μερα μου το ξανακανε και την ψιλοπειραξα παλι την ασφαλεια!Παλι εφτιαξε!
Απο χτες το βραδυ μου το ξανακανει και αν και αναβει στην αρχη κανονικα μετα απο λιγα δευτερολεπτα μου σβηνει και αυτη τη φορα οσο και να πειραζω την ασφαλεια της μπαταριας δεν φτιαχνει!
Πριν απο λιγο εκανα μια δοκιμη και εβγαλα την τροφοδοσια του λαπτοπ και (δεν ξερω αν δουλευε ο ενισχυτης πριν την βγαλω,δεν ειμαι σιγουρος) και ηταν ολα οκ!Δουλευε μια χαρα!
Υπαρχει περιπτωση να μην ανταποκρινεται η μπαταρια του αυτοκινητου σωστα και να σβηνει ΜΟΝΟ την τροφοδοσια του ενισχυτη?!?!? Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Επισης να σημειωσω οτι ο ενισχυτης δεν σβηνει μια και καλη αλλα κανει σαν να πεφτει η ταση στο ρευμα σιγα σιγα...Παραμορφωνει δηλ λιγο ο ηχος και μετα ολο και πιο πολυ μεχρι που δεν παιζει καθολου!!!
ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ,ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ,ΓΝΩΣΤΕΣ Exclamation Exclamation Exclamation
Steve - Δευ 08 Οκτ 2007, 18:18:13
Θέμα δημοσίευσης:
Αναφέρεις την λέξη ενισχυτής καμιά 10αριά φορές, χωρίς να μας λές από που τραβάει ρεύμα...
Giannis307 - Δευ 08 Οκτ 2007, 18:24:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ποσα αμπερ μπαταρια εχεις?Και περαν αυτου εχεις τσεκαρει αμα ειναι προβληματικη η ασφαλεια που εχεις και μολις ζεσταθει χανει επαφη?
Μου εχει τυχει και μαλιστα με την ασφαλεια που οδηγει τον ενησχυτη τοy sub ( Laughing Laughing ) δοκιμασε να αλλαξεις ασφαλειες και βλεπεις...
kanelj - Δευ 08 Οκτ 2007, 18:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Ποσα αμπερ μπαταρια εχεις?Και περαν αυτου εχεις τσεκαρει αμα ειναι προβληματικη η ασφαλεια που εχεις και μολις ζεσταθει χανει επαφη?
Μου εχει τυχει και μαλιστα με την ασφαλεια που οδηγει τον ενησχυτη τοy sub ( Laughing Laughing ) δοκιμασε να αλλαξεις ασφαλειες και βλεπεις...

Δεν θυμαμαι ποσα αμπερ ειναι,παντως δεν εχω αλλαξει του εργοστασιου ειναι!
Επισης δεν προλαβαινει να ζεσταθει για να εχει προβλημα...Απλα σταματαει να δινει.....
Οταν λεω ασφαλεια,εννοω παντα την ασφαλειοθηκη του ενισχυτη που ειναι στην μπαταρια και οχι τις ασφαλειες του αυτοκινητου!

Σαν και αυτη!
Giannis307 - Δευ 08 Οκτ 2007, 18:45:04
Θέμα δημοσίευσης:
Και γω γιαυτη σου μιλαω...
Α και κατι αλλο που σκεφτηκα η τροφοδοσια του Laptop παιρνει απο την γραμμη του ενισχυτη η απο αλλου>?
kanelj - Δευ 08 Οκτ 2007, 18:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
Παιρνει απο την μπαταρια μεσω ενος μετασχηματιστη που ειναι για αυτον τον λογο! Wink
Giannis307 - Δευ 08 Οκτ 2007, 18:51:41
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως ο μετασχηματιστης στα κρεμαει ολα?
brz20 - Τρι 09 Οκτ 2007, 12:22:03
Θέμα δημοσίευσης:
Απο την μπαταρια σιγουρα αλλα παντα υπαρχει και ενα διακοπτομενο καλωδιο για να μην μενει συνεχεια ανοιχτος ακομα και οταν το αμαξι κλεινει.
Γιατι αν βαλεις οτιδηποτε στο + και στο - της μπαταριας θα λειτουργισει ανεξαρτητου αν εχουμε βαλει μπροστα η οχι.
Το ξεκαθαριζουμε αυτο και παμε παρακατω.

Εμενα γιατι μου φενετε οτι η συνδεση μπαταριας με ενισχυτη και μπαταριας με laptop ειναι λιγο λαθος.
Αν ολα περνουν το θετικο απο την μπαταρια τοτε συμενει οτι εχουμε μια παραλληλη συνδεση συσκευων η οποια κραταει μεν σταθερα τα Volts(12 για να μην ξεχνιομαστε)αλλα τα Amper τα γα*** την μανα γιατι τα ριχνει υπερβολικα.
Νομιζω οτι πρεπει να παει ως εξης:
Απο + και - της μπαταριας τροφοδοτησει του ενισχυτη και απο τα + και - του ενισχυτη τροφοδοτησει του μετασχηματιστη.
Ετσι θα εχουμε παντου το ιδιο ρευμα αλλα διαφορετικη ταση.
Ο μετασχηματιστης ομως εχει μια ανοχη σε αυτο το θεμα.
Νομιζω οτι ετσι θα λειτουργει σωστα.Μια δοκινη θα σε πεισει.
Ετσι το εχει ο ξαδερφος στο Honda και παει ρολοι.Νομιζω να σε βοηθεισα.
kanelj - Τετ 10 Οκτ 2007, 01:13:01
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

...Ετσι θα εχουμε παντου το ιδιο ρευμα αλλα διαφορετικη ταση.
Ο μετασχηματιστης ομως εχει μια ανοχη σε αυτο το θεμα.

Αυτο το τελευται με μπερδεψε λιγακι!
Ιδιο ρευμα-διαφορετικη ταση?!
Μα τα Volt δεν πρεπει να ειναι σταθερα?Αυτο δεν προσπαθουμε?
Δεν εχω μυαλο τωρα να το σκεφτω!
Αυριο θα το σκεφτω καλυτερα!
Thanks και θα ενημερωσω! Wink
brz20 - Τετ 10 Οκτ 2007, 08:00:04
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιταξε να δεις
Παραπανω το εχω γραψει λιγο λαθος και συγνωμη.
Εξηγω και παλι.
Το + της μπαταριας θα παει στο + του ενισχυτη.
Τωρα για να πουμε οτι εχουμε συνδεση σε σειρα πρεπει το - του ενισχυτη να παει στο + του υπολογιστη και το - του υπολογιστη στο - της μπαταριας.
Ετσι εχουμε παντου τα ιδια amper αλλα διαφορετικα volt.
Γιατι το λεω αυτο.
Γιατι νομιζω οτι το φαινομενο που περιγραφεις γινετε απο την εληψη εντασης ρευματος.Βασικα ειναι σαν να διαβαζω φαινομενο εκφωρτησης πυκνωτη.
Με καθε επιφυλαξη τα λεω τα παραπανω.Ετσι τα θυμαμαι και μπορει να κανω και λαθος.
Παντως αν κανεις μια σειριακη συνδεση και καει για παραδειγμα ο ενισχυτης τοτε δεν θα δουλευει ουτε το PC.
Κοιτα πρωτα να αλλαξεις ασφαλεια.Μετα ολα τα αλλα.
kanelj - Τρι 23 Οκτ 2007, 03:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
Brz20 απ'οτι διαβασα εχεις καλωδιο OBDII στο αμαξι με USB ε?
Ποσο το πηρες?!
Επισης ξερεις που μπορω να βρω hub με παραπανω απο 4 usb?!?!
Δεν θελω γελια!!!Δεν βρισκω!!!
Επισης το αλλο που δεν βρισκω με τιποτα ειναι ο ανταπτορας που χρησιμοποιουν περισσοτερο στους εξωτερικους σκληρους δισκους,που τα 2 USB (το κανονικο και της τροφοδοσιας) ενωνονται και βγαινει σε 1 USB!
Aν ξερει κανεις που να βρω ή αν εχει κανενας καποιο......... Rolling eyes

ΥΓ:Και ενα κουλο που το παρατηρησα σημερα!
Το hub που εχω συνδεεται με το κανονικο USB και του εχω δωσει τροφοσια απο μπαταρια κτλ!
Σημερα εβγαλα καταλαθος την τροφοδοσια του και λειτουργει κανονικα!!!! Shocked
Δεν χρειαζεται η τροφοδοσια του?!?! Rolling eyes Rolling eyes
brz20 - Τρι 23 Οκτ 2007, 08:57:49
Θέμα δημοσίευσης:
Πολλες ερωτησεις επεσαν και ας τις παρουμε λιγο απο την αρχη με ηρεμια.
Λοιπον παμε λιγο ηρεμα.

Παράθεση:
Brz20 απ'οτι διαβασα εχεις καλωδιο OBDII στο αμαξι με USB ε?
Ποσο το πηρες?!

Δεν εχω OBDII στο αμαξι αλλα θελω να παρω ενα.
Εχω βρει στο www.odb2.gr κατι ωραια πραγματακια.Ειναι απο Ελλαδα και οι τιμες παιζουν απο 80 εως και 150 ευρω.Θεμα στο πρωτοκολλο δεν παιζει γιατι το εχω καρατσεκαρει οτι λειτουργει με τα δικα μας.
Εχει ακομα και ODB2 Bluetooth για ασυρματη συνδεση.

Παράθεση:
Επισης ξερεις που μπορω να βρω hub με παραπανω απο 4 usb?!?!
Δεν θελω γελια!!!Δεν βρισκω!!!

Στο E-Shop κοιταξες?
USB Hubs θα πας που ειναι στην κατηγορια των δικτυακων.

Παράθεση:
Επισης το αλλο που δεν βρισκω με τιποτα ειναι ο ανταπτορας που χρησιμοποιουν περισσοτερο στους εξωτερικους σκληρους δισκους,που τα 2 USB (το κανονικο και της τροφοδοσιας) ενωνονται και βγαινει σε 1 USB!
Aν ξερει κανεις που να βρω ή αν εχει κανενας καποιο......... Rolling eyes

Εδω θα σε παραπεμψω στο www.carputermania.gr/store
Βασικα ειναι υποκατασκευη η σελιδα αλλα σε λιγες μερες θα ειναι πανω.
Εκει εχει ενα κουτακι που απο την εσωτερικη την μερια οπου μπαινει ο δισκος εχει ενα καλωδιο IDE και ενα ρευματος και απο την απεξω βγαζει μονο ενα USB.
Ετσι το θυμαμαι να ειναι,δεν νομιζω να κανω λαθος.
Θα ρωτησω και τον Κωστα με τον οποιο ειμαστε καλοι φιλοι και εχει το μαγαζι.
Θα βοηθησω οσο μπορω.

Παράθεση:
Και ενα κουλο που το παρατηρησα σημερα!
Το hub που εχω συνδεεται με το κανονικο USB και του εχω δωσει τροφοσια απο μπαταρια κτλ!
Σημερα εβγαλα καταλαθος την τροφοδοσια του και λειτουργει κανονικα!!!! Shocked
Δεν χρειαζεται η τροφοδοσια του?!?! Rolling eyes Rolling eyes

Το Hub δεν ειναι απαραιτητο να συνδεθει με τροφοδοσια.
Εμενα πχ συνδεετε με την USB και περνει ρευμα απο εκει.Βεβαια δεν ειχε και καλωδιο για τροφοδοσια.
Συνηθως αυτα που εχουν τροφοδοσια ειναι αυτα που εχουν και πολλες θυρες.
Εγω πχ δεν μπορω να βαλω πολλα Hub σαν και αυτο που εχω τωρα.
Ειναι καλυτερα αν καταφερες να το τροφοδοτησεις απο την μπαταρια να το αφησεις ετσι γιατι περνει ανεξαρτητο ρευμα.Οποτε δεν θα σου κανει και κανενα κολλημα το PC σου.
Αυτα τα λιγα ειχα να σου πω.
Για οτι αλλο θες ξαναρωτας.
kanelj - Τρι 23 Οκτ 2007, 17:14:39
Θέμα δημοσίευσης:
Mε καλυψες!! Cool
Thanks! Wink
kanelj - Τετ 31 Οκτ 2007, 23:36:34
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον το ολο Project ολοκληρωθηκε,αν και υπηρχαν μερικα προβληματακια που στην πορεια λυθηκαν!
Τα πιο πολλα βεβαια ειχαν να κανουν με τους χωρους το αυτοκινητου,μιας και απ'οτι γνωριζετε μερικοι (!!!) δεν εχει και πολλους το Jimny!
Αρα προσπαθησαμε να τα στριμωξουμε ολα στο αυτοκινητο με τροπο ωστε 1)να μην φαινονται καλωδια κτλ και 2)να ειναι ευκολοχρηστα και λειτουργικα ολα!

Πιο συγκεκριμενα:

H οθονη μετα απο αρκετο παιδεμα,μπηκε στην κονσολα,με την βοηθεια της προσθηκης απο Ιgnis (1din) και στην συνεχεια την κοψαμε (κατακρεουργησαμε βασικα! ) ετσι ωστε να πιασει το πλαισιο της οθονης και να μην φαινεται κενο!

To touchscreen θελει λιγο συνηθεια,αλλα οταν το συνηθησεις μετα δεν εχεις προβλημα!

Στην συνεχεια,το προβλημα που υπηρχε ηταν η παραμορφωση απο τα ρευματα-καλωδια κτλ που περνουσαν απο δω και απο κει!
Γι'αυτο τον λογο περασαμε ξεχωριστα τα καλωδια ρευματος με αυτα του ηχου και ετσι η παραμορφωση στον ηχο μειωθηκε αισθητα!
Ο ενισχυτης κατω απο το καθισμα του οδηγου δεν φαινεται και δεν ενοχλει καθολου!

Το λαπτοπ ειναι κρυμμενο και πιασμενο με ιμαντα,κατω απο το καθισμα του συνοδηγου που αν και εχει αρκετα καλωδια,δεν φαινεται τιποτα αν δεν σκυψεις κατω απο το καθισμα!Αν τραβηξεις μεχρι τελος το καθισμα τοτε μονο βλεπεις καποια,αλλα γενικα δεν φαινονται και δεν ενοχλουν!

Επισης για να μην χρειαζεται να ανοιγω καθε φορα το λαπτοπ απο το start up που εχει (μαλλον δεν θα ηταν οτι πιο ευχρηστο!) τοποθετηθηκε κουμπακι για το startup και το shutdown του pc (το κοκκινο στα αριστερα),κατω απο την κονσολα!
Επισης ενα Hub για πολλαπλες συνδεσεις USB μπηκε και αυτο κατω απο την κονσολα,αφου δεν εφταναν (???) οι USB θυρες του laptop!

Τελος στο ντουλαπακι (αυτο το τεραααστιο που εχω!!) χωρεσε ακριβως ενα πληκτρολογιο για τις...δυσκολες ωρες και για εργονομια!
Κατω απο αυτο υπαρχει ενα προσθετο DVD-RW για ευκολες κοπιες!
Επισης αριστερα φαινεται το GPS bluetooth για την πλοηγηση και το χεριστηριο-καρτα της οθονης!

Εδω και μια φωτο απο το....Virtual Alpine για την καθημερινη μουσικουλα!

ΑΥΤΑ!

Να ξανατονισω οτι ηταν αρκετα δυσκολο να τα κρυψω ολα σε ενα αυτοκινητο σαν το Jimny αλλα τελικα με τα καταλληλα χερια και αρκετες εργατοωρες το πετυχαμε!
Επισης οποια προταση εχετε για το σε ποιο σημειο θα ηταν καλυτερα να βαλουμε καποιο καλωδιο/συσκευη στο αυτοκινητο απ'οτι ειναι τωρα ειναι καλοδεχουμενη!

Αντε να δουμε που θα βαλουμε το δορυφορικο πιατο τωρα!
Παω να το πλυνω επιτελους τωρα.......!!!! Laughing Laughing Twisted evil
herosp77 - Πεμ 01 Νοέ 2007, 10:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
Άψογος!
Μεγειές και καλή διασκέδαση Laughing
Steve - Πεμ 01 Νοέ 2007, 10:30:39
Θέμα δημοσίευσης:
Με γειά ρε τραίνο! Very happy
kovac - Πεμ 01 Νοέ 2007, 18:41:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μεγειές! Wink
Ωραίο τραγουδάκι έπαιζε.. Wink Wink Wink Wink Wink
MEMsound - Πεμ 01 Νοέ 2007, 18:56:16
Θέμα δημοσίευσης:
πολύ καλό!
να αλλάξεις skin στο winamp και να βάλεις το αντίστοιχο της pioneer!

Tease Dizzy2 Rotfl Lol Lol Lol
kanelj - Πεμ 01 Νοέ 2007, 19:04:52
Θέμα δημοσίευσης:
To εβαλα αλλα δεν βολευει! Razz

brz20 - Πεμ 01 Νοέ 2007, 19:06:29
Θέμα δημοσίευσης:
Μεγεια.
MEMsound - Πεμ 01 Νοέ 2007, 20:08:35
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
To εβαλα αλλα δεν βολευει! Razz

το ειχα ψιλιαστεί λόγω περιστροφικών χεριστηρίων...

Γενικώς ενδιαφέροντα skin γι αυτή την δουλεια ειναι τα παρακάτω:

http://www.winamp.com/skins/details/147431 Alpine9243Ramp - new version to replace old...
http://www.winamp.com/skins/details/147221 Alpine9243R - update wal file for bug
http://www.winamp.com/skins/details/132709 ALPINE CDA-W551mp - Enjoy the 4th VERSION of...

http://www.winamp.com/skins/details/134295 Kenwood eXcelon KDC-x959 - a real deep look on..

http://www.winamp.com/skins/details/142382 Pionner3 - Car Hi-Fi skin = Pionner!...
http://www.winamp.com/skins/details/124648 Pionner_AMP2 - updated - The definitive car stereo skin!

http://www.winamp.com/skins/details/133443 SONYPMC-301re - For2.9
http://www.winamp.com/skins/details/146057 FlipClock - its nice
http://www.winamp.com/skins/details/133958 SANYO - For winamo 2.91

http://www.winamp.com/skins/details/142664 Pioneer v2-2 Ultime - a Home Cinema skin
http://www.winamp.com/skins/details/12625 Marantz AMP - Based on the excelent Marantz...
http://www.winamp.com/skins/details/133255 Pro Stak 1A - Feature Skin, May 22, 2003.
http://www.winamp.com/skins/details/143759 EPS_High-End_System_v1_test - High-End Realistic skinhttp://www.winamp.com/skins/details/143737 Technics_SA_-_712_X

http://www.winamp.com/skins/details/17250 Aiwa ET 2 - Very Smooth
http://www.winamp.com/skins/details/146287 noname is such a cool skin
http://www.winamp.com/skins/details/138734 Sony MPFX3-WA5x - A retro, Sony-amplifier-based...
http://www.winamp.com/skins/details/143458 My_First_Sony_2

αυτό που με "χαλάει" στο winamp ειναι οτι (στο πρωην pc του σπιτιού μου τουλάχιστον όπου το ειχα) το equalizer αργεί / "lag-αρει" λίγο στις μεταβολές και σου σπάει τα νέυρα
δουλευει μέν αλλά αργεί.
ισως βεβαια να εφταιγε και κάτι στο pc μου
πάντως του equalizer του windows media player δουλευε αμεσα

καμια ιδέα κανείς? Confused Question
herosp77 - Κυρ 16 Δεκ 2007, 03:03:19
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ο φίλος με το λευκό 207 GT είναι μέλος του forum που έχει κάνει
εγκατάσταση το Infill G4 (σε μαγαζί στο Γουδί) και διαβάζει το thread παρακαλώ να μου απαντήσει στην εξής απλή ερώτηση.
Απέχει πάρα πολύ αισθητικά το πλαίσιο του Infill γιατί από την φωτογραφία δεν φαίνεται καλά και αν η ποιότητα της οθόνης είναι ικανοποιητική τα πρωινά με πολύ ήλιο.
Όχι τίποτα άλλο αλλά σκέφτομαι να μου το κάνω "δώρο" για τα Χριστούγεννα και όποιος φίλος ενδιαφέρεται σε περίπτωση που γίνει αγορά θα του δώσω το hardware σε καλή τιμή.
MEMsound - Τετ 09 Ιαν 2008, 11:31:23
Θέμα δημοσίευσης:
δεν αφορά 207 αλλά ριξτε μια ματια
http://www.mp3car.com/vbulletin/worklogs/52940-2001-pontiac-sunfire.html
http://www.mp3car.com/vbulletin/show-off-your-project/55947-2005-volvo-s60-1-3-ghz-120-kw.html
Anonymous - Πεμ 10 Ιαν 2008, 01:15:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως λίγο άτοπη ή άσχετη η ερώτησή μου. Μου άρεσε πολύ η touchscreen αλλά δεν με ενδιαφέρει η λύση του carpc που είδα εδώ. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν γίνεται να συνδέσω το gps-pda που έχω (Mio 350) σε μια τέτοια οθόνη.
fynos - Πεμ 10 Ιαν 2008, 06:51:10
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω πως όχι !
Η Alpine δουλεύει με το donkey station και το Blukberd, και κάνει αυτό που λες . . . . αλλά είναι πακετάκι και αρκετά ακριβό !
brz20 - Πεμ 10 Ιαν 2008, 09:15:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εκτος του οτι ειναι ακριβο το ολο πακετακι δεν εχει και τοσο καλη καλυψη για την Ελλαδα.
Νομιζω οτι το ειχα δει εγκατεστημενο σε μια Mercedes την μερα που περνουσα την καμερα στο δικο μου.

Ο τυπος στο τελος της συζητησης που ειχαμε εδειχνε σαν να το ειχε μετανιωσει και κοιτουσε το συστημα μου λες και ειχε ερθει απο τον Αρη.
Απλα και εγω σε καποια φαση κοιτουσα το δικο του οταν ειδα ποσο καλα επιανε τα τηλεοπτικα καναλια και οτι δεν ειχε κανενα προβλημα με την συνδεση του Bluetooth με το κινητο του.
Το δευτερο μπορω να το κανω και στο δικο μου αλλα θελει αρκετο ψαξιμο.

Συμπερασμα ομως ειναι οτι αυτες η συσκευες αξιζει να τις πληρωσει κανεις απο την ωρα που η χαρτογραφηση για την χωρα μας θα καλυπτει ενα μεγαλο ποσοστο.

Τωρα για να συνδεσεις το Mio σε μια τετοια οθονη φανταζει λιγο δυσκολο αφου η συσκευη δεν εχει καποια θυρα εξοδου.
Anonymous - Πεμ 10 Ιαν 2008, 09:39:38
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

Τωρα για να συνδεσεις το Mio σε μια τετοια οθονη φανταζει λιγο δυσκολο αφου η συσκευη δεν εχει καποια θυρα εξοδου.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Φαντάζομαι ούτε απευθείας με το mp3 player που έχει το 207 θα συνδέεται ε;

Να δω το παλιό μου ACER; Rolling eyes
Steve - Πεμ 10 Ιαν 2008, 09:57:08
Θέμα δημοσίευσης:
Dr_Michael έγραψε:
Φαντάζομαι ούτε απευθείας με το mp3 player που έχει το 207 θα συνδέεται ε;

Να συνδεθεί το PDA στο mp3 player?
Anonymous - Πεμ 10 Ιαν 2008, 12:17:58
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Dr_Michael έγραψε:
Φαντάζομαι ούτε απευθείας με το mp3 player που έχει το 207 θα συνδέεται ε;

Να συνδεθεί το PDA στο mp3 player?

Όχι, όχι, η touchscreen με το mp3 player.
Steve - Πεμ 10 Ιαν 2008, 13:36:14
Θέμα δημοσίευσης:
Να συνδεθεί η touchscreen με το mp3 player του αυτοκινήτου... γιατί? Confused
Anonymous - Πεμ 10 Ιαν 2008, 14:12:29
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Να συνδεθεί η touchscreen με το mp3 player του αυτοκινήτου... γιατί? Confused

Για να επιλέγω τραγούδια από εκεί. Ποιος ο λόγος ύπαρξης της οθόνης αφής εξάλλου;
Steve - Πεμ 10 Ιαν 2008, 14:46:57
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς το mp3 player δεν έχει έξοδο Video. Λυπάμαι που σε στεναχωρώ αλλά θα πρέπει να επιλέγεις τα τραγούδια από το joystick του τιμονιού Sad
Anonymous - Πεμ 10 Ιαν 2008, 15:09:44
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Δυστυχώς το mp3 player δεν έχει έξοδο Video. Λυπάμαι που σε στεναχωρώ αλλά θα πρέπει να επιλέγεις τα τραγούδια από το joystick του τιμονιού Sad

Έχω κολλήσει με την οθόνη, αισθητικά ταιριάζει πολύ ωραία στο εσωτερικό. Οπότε θα κοιτάξω τη λύση που προτείνεται στο παρόν thread. Υπάρχει κάτι έτοιμο, δηλαδή αν έχω ένα παλιό laptop μπορώ να πάω σε κάποιο κατάστημα να μου φτιάξει κάτι τέτοιο;
MEMsound - Πεμ 10 Ιαν 2008, 16:10:36
Θέμα δημοσίευσης:
αν εχεις λαπτοπ που να μπορείς να το έχεις μέσα στο αμάξι τότε μπορείς να κάνεις οτι σου ρθει (αρκεί να το αντέχει το λαπτοπ...η σε αυτό το τοπικ η σε άλλο αντίστοιχο εχει γράψει ο kanelj τι αντίστοιχο εχει κάνει στο δικό του...

συνενοειθείτε
Wink
kos_argyris - Πεμ 16 Οκτ 2008, 15:16:01
Θέμα δημοσίευσης:
Αργύρη, καλησπέρα. Ξέρεις αν η οθόνη του RT3 μαζί με το πλαστικό κάλυμμα που έχει από πάνω πωλείται ξεχωριστά και τι τιμή έχουν περίπου? Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε car pc? Και αν ναι, η οθόνη του RD4 νομίζεις ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί κάτω από το απλό rcd? Τhanks!
Touristas - Πεμ 16 Οκτ 2008, 22:13:19
Θέμα δημοσίευσης:
Το κάλυμμα τις οθόνης είναι μαζί με τους αεραγωγούς και φυσικά πωλείται χώρια δεν έχει να κάνει με την οθόνη.
Υπάρχουν δύο είδη που ένα με 75ευρώ και ένα με 95.50ευρώ τώρα ποια ακριβώς διαφορά έχουν δεν ξέρω.
Για να την χρησιμοποιήσεις σαν απλό monitor θα πρέπει να ξεκλειδωθεί ώστε να λειτουργεί και πάνω από τα 30χλμ. Αυτό γίνεται μέσω του διαγνωστικού αλλά δεν υπάρχει αυτή η επιλογή λόγο νομοθεσίας να μην λειτουργεί δηλαδή πάνω από τα 30χλμ το έχω ψάξει για το δικό μου.
Βασικά υπάρχει τρόπος να γίνει αλλά είναι λίγο επίφοβο μιας και θέλει άνοιγμα η οθόνη.
Όσο για την μεταφορά το πρόβλημα είναι τα καλώδια της οθόνης και περισσότερο οι οπτικές ίνες. Επίσης τα χειριστήρια του καλοριφέρ τι θα γίνουν?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες