PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - Μοντελισμός

Road_Runner - Τετ 20 Ιούν 2007, 19:05:39
Θέμα δημοσίευσης: Μοντελισμός
Απ'ότι έχω δει, ασχολούνται κάποια ατομα απο το κλαμπ με τον μοντελισμό.
Τουλάχιστον με τον τηλεκατευθυνόμενο...
Κανέις με τον στατικό μοντελισμό?

Επίσης θα ήθελα από εσάς που έχετε τηλεκατευθυνόμενα να μου πείτε κανένα καλό μαγαζάκι γιατι αποφάσισα να κάνω rebuilt στο τηλεκατευθυνόμενό μου και δν θέλω να παω στον αγιογδύτη καλφάκη που πήγαινα πιο παλια....
Θελω speed control. Εχετε τιποτα υπ'όψη?
plaketokofths - Τετ 20 Ιούν 2007, 19:12:16
Θέμα δημοσίευσης:
Arrow καλφάκης?
το speed control (νομίζω στα ελληνικά λέγεται μειωτήρας) το θες για ηλεκτρικό αυτοκινητο?

Arrow εγω τις δουλειές αυτές τις εκανα στο modelmania (στην Καλλιρόης),
δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλο ή κακό μαγαζί πάντως εγω ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος...
Road_Runner - Τετ 20 Ιούν 2007, 19:23:28
Θέμα δημοσίευσης:
Καλφακης ειναι ο ελληνας εισαγωγεας-αντιπροσωπος της tamyia.
Στην ιπποκρατους....
Ναι για ηλεκτροκινητο το θελω...

Και αυτο στην καλλιροης το ξερω. Είχα παει 1-2 φορες. Αλλά έχω την εντύπωση ότι έχει κλείσει...
plaketokofths - Τετ 20 Ιούν 2007, 19:38:48
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Καλφακης ειναι ο ελληνας εισαγωγεας-αντιπροσωπος της tamyia.
Στην ιπποκρατους....
Ναι για ηλεκτροκινητο το θελω...

Και αυτο στην καλλιροης το ξερω. Είχα παει 1-2 φορες. Αλλά έχω την εντύπωση ότι έχει κλείσει...

ξέρω καλα Νικόλα τι εστι Καλφάκης.... Razz Razz
σου γραψα και στο πμ για το speed control

to modelmania δεν νομίζω να εχει κλείσει
Arrow Email: modelmania@ath.forthnet.gr
Μπότσαρη 55 & Καλλιρρόης. Νέος Κόσμος, Αθήνα. Τηλ. (+30)210-9236824

Μαγαζάκια αρκετά αρκετά θα βρεις εδώ για μειωτήρες
Arrow http://www.aeromodelling.gr/agrishop.html

Εγώ προσωπικά αρκετά μικρος με στατικό πάλευα κατι μαχητικά αεροσκάφη
Μετά το γύρισα σε θερμικο αυτοκινητάκι
πρόσφατα εκανα σκέψεις και ασχολήθηκα με αερομοντελισμό αλλα δεν παίζουν λευτά τον καιρό αυτό όποτε εφαγε... ground για την ώρα.

Πάντως αν εχεις χρόνο και χρήμα να διαθέσεις είναι παρα πολύ ωραίο χόμπυ, ειδικά ο αερομοντελισμός που εκει εχεις 3 αξονες κινησεις κι οχι 2.

1ος αριστερα δεξια
2ος μπρος πισω(?)
3ος πανω κάτω
drdino - Τετ 20 Ιούν 2007, 21:01:00
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ και με στατικό ασχολούμαι!! Laughing Laughing Laughing

Τους τελευταίους 2 μήνες κάνω ένα F-14 Τοmcat...

kanelj - Τετ 20 Ιούν 2007, 21:09:43
Θέμα δημοσίευσης:
Nικο τι μοντελακι εχεις?!
Παντως ειναι καλος αυτος στην Καλιροης!
Και αλλος ενας που ξερω ειναι πολυ καλος αλλα ειναι λιγο μακρυα!
Στην Βουλιαγμενης κοντα στον Αλιμο! Rolling eyes
plaketokofths - Τετ 20 Ιούν 2007, 22:09:05
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:

Βασικά είναι η Χριστίνα... βέβαια απ όσο θυμάμαι τον τελευταίο καιρό που πηγαινα ηταν και ο συζυγος της Wink
micra_iro - Τετ 20 Ιούν 2007, 22:32:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι ενα μαγαζι στη Νεα Φιλαδελφεια στην οδο Βρυουλων κοντα στον Ιωνικο εχει και στατικα μοντελα αλλα και ηλεκτροκινητα
Road_Runner - Τετ 20 Ιούν 2007, 22:51:39
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτος που λες Ηρώ είναι ο Ζωτιαδης. Παλίος αγωνιζόμενος. Την τελευταία φορά που είχα πάει δεν ήταν και τοσο "επαγγελματιας" (οχι αυτος αλλά υπάλληλός του) οπότε δν ξαναπήγα....
Road_Runner - Τετ 20 Ιούν 2007, 22:56:13
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Nικο τι μοντελακι εχεις?!
Και αλλος ενας που ξερω ειναι πολυ καλος αλλα ειναι λιγο μακρυα!
Στην Βουλιαγμενης κοντα στον Αλιμο! Rolling eyes

Ενα ηλεκτροκίνητο αυτοκινητάκι της ταμιγια. Παλια πριν παρω το αμαξι που δεν ειχα που να ξοδευω τα πααααρα πααααρα πολλά λεφτά μου Laughing Laughing του είχα κανει καποιες καγκουρομετατροπες (μοτερ, λαστιχα, γραναζια κλπ)
Road_Runner - Τετ 20 Ιούν 2007, 23:08:38
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Εγώ και με στατικό ασχολούμαι!! Laughing Laughing Laughing

Τους τελευταίους 2 μήνες κάνω ένα F-14 Τοmcat...

Πολύ ωραίο.... Πραγματιοκα πολύ καλή δουλειά....

Να και 2 πολυ προχειρες απο τα δικά μου...

http://i24.photobucket.com/albums/c3/nikosrs/DSC00003.jpg
http://i24.photobucket.com/albums/c3/nikosrs/DSC00002.jpg
STELIOS - Πεμ 21 Ιούν 2007, 12:00:05
Θέμα δημοσίευσης:
Speed control πρεπει να εχω εγω Νικο. Ενα της Teken και ενα αλλο δεν θυμαμαι τι. Εχω πολλα χρονια να ασχοληθω, καπου τα εχω και μαζευουν σκονη. Αν τα βρω ειναι δικα σου.
Road_Runner - Πεμ 21 Ιούν 2007, 13:09:54
Θέμα δημοσίευσης:
Wink thanks!!
ΝΙΚΟΣ - Δευ 25 Ιούν 2007, 23:56:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιο θεμα ανοιξατε.Εγω ασχολουμε απο παλια αλλα τον τελευταιο χρονο εχω οργανωθει καλα.Εχω ενα Cessna 182 με 70 OS SURPASS ULTIMATE τετραχρονη...ενα Extra 300s patty wagstaff με 90 os fx και πολυ προσφατα πηρα και ενα ελικοπτερο Helimax Kinetic 50 θερμικο με 1.5 μετρο στροφειο.

Κοιταξτε εδω

www.towerhobbies.com.

Εχει τα παντα και συμφαιρει.Το 85% μεχρι τωρα τα εχω ψωνισει απο εκει.Προσοχη με τις παραγγελειες να ειναι μικρα τα δεματα πχ αν θελει καποιος να αγορασει εναν κινητηρα και ελικες καλο ειναι να παρει τον κινητηρα σκετο και τις ελικες μετα απο δυο μερες ξεχωριστα ουτοσοστε να μην πληρωσει τελωνειο.Και παντα με το ταχυδρομιο και οχι UPS γιατι η UPS τα περναει απο τελωνειο και σε ερχετε ο κουκος αιδονι.Απο ελλαδα συμφαιρει μονο τα αεροπλανα γιατι ειναι μεγαλα τα δεματα και πληρονοντας και το τελωνειο εχεις ξεπερασει σε τιμη απο οτι θα το επαιρνες απο εδω.Κατα τα αλλα πχ μια 70αρα Ultimate εχει διαφορα σε τιμη απο οτι θα την παρεις απο ελλαδα μαζι με τα μεταφορικα απο αμερικη ολα μεσα γυρο στα 100 ευρο ποιο ακριβα απο Ελλαδα.Με λιγα λογια συμφαιρει απο Αμερικη η γενικοτερα απο εξωτερικο.Η tower ειναι απο τις μεγαλυτερες αποθηκες και εταιρια σε ολο τον κοσμο.Προμηθευει σχεδον σε ολη την υφηλιο και ειναι 100% εμπιστευσιμη.
STELIOS - Τρι 26 Ιούν 2007, 11:44:45
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Speed control πρεπει να εχω εγω Νικο. Ενα της Teken και ενα αλλο δεν θυμαμαι τι. Εχω πολλα χρονια να ασχοληθω, καπου τα εχω και μαζευουν σκονη. Αν τα βρω ειναι δικα σου.

Νικο, τα κοιταξα.
Λοιπον το ενα ειναι πανω στο αμαξι και για να σου πω την αληθεια, τωρα που το ξεθαψα, κατι με τρωει να του παρω μια καινουρια μπαταρια, καρβουνακια και ελατηρια για το μοτερ και να "παιξω" λιγο. Laughing (sorry)
Βρηκα και το Teken αλλα υποψιαζομαι οτι ΙΣΩΣ εχει προβλημα (δεν θυμαμαι γιατι το ειχα αλλαξει). Αν θες στο δινω και το δοκιμαζεις.
Road_Runner - Τρι 26 Ιούν 2007, 13:03:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ψησου... φτιαξτο και παμε σε καμια αλανα....
Giannis307 - Τρι 26 Ιούν 2007, 22:06:47
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικα ηλεκτρικα η θερμικα?
Τι λετε?
ΝΙΚΟΣ - Τρι 26 Ιούν 2007, 23:12:12
Θέμα δημοσίευσης:
Για μενα τα θερμικα.

Τα ηλεκτρικα ειναι κατι σαν γαμος χωρις οργανα Laughing
kanelj - Τρι 26 Ιούν 2007, 23:21:47
Θέμα δημοσίευσης:
Nα και το δικο μου!

KAI EΔΩ ΠΡΙΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΨΑΛΙΔΙ!!!! Laughing Laughing Laughing

plaketokofths - Τρι 26 Ιούν 2007, 23:31:29
Θέμα δημοσίευσης:
Συγχαρητήρια για την φωτογραφία πάντως αν την τράβηξες εσυ κι αν ειναι οντως δικό σου.

Όσο για τα ψαλίδια... θα σας πω σκηνικό πριν 6-7 χρόνια.
Εχω πάει στο Παναθηναικό στάδιο να τρέξω το "πιστόλι" κάνει και τρελλη ηχό (το εβαζα στο ταρταν του στίβου μεχρι να με μαζεψει ο φυλακας) εκει μεσα και πορώνεσαι. Με τα πολλά ηταν ενα ακομα αμαξακι κι οπως ετοιμαζομαστε να παρουμε την στροφη κολλάει εμενα η τηλεκατ και σκαει με καμια 60αρα και βαλε πανω στα καγκελα. Crying or Very sad
Απλα δεν εμεινε τπτ ορθιο.... ρουα ματ... το ματ του Λεγκαλ ηταν αυτό.

Εγω μια τακτική βλάβη που είχα ηταν σπασμένο γρανάζι δευτερας. Εχει το σασί μια εγκοπη απο κατω και ολο καποιο πετραδακι πηγαινε και φευγαν τα δοντακια ενα ενα σιγα σιγα. Ειχα παει στη σχολή να φτιαξω σε cnc τορνο μεταλικό αλλα ναυάγησε οταν κατάλαβα πως αν δεν εσπαγε το γρανάζι θα εψαχνα τον στρόφαλο... αρα πλαστικο Vs μεταλικό γραψατε ασσο... ωραιές μέρες. Cool
Giannis307 - Τετ 27 Ιούν 2007, 06:22:42
Θέμα δημοσίευσης:
Τα ηλεκτρικα ομως εχουν τρελλη ροπη και επιταχυνση καλλητερη απο τα θερμικα....
ΝΙΚΟΣ - Τετ 27 Ιούν 2007, 14:38:00
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:

Και κρατανε πολυ μα πολυ λιγοτερο και εχουν περιορισμενες δυνατοτητες ταχυτητας.Απο αυτοκινητα μεχρι αεροπλανα και ελικοπτερα.Εχω πεταξει τα παντα.Απλα το ηλεκτρικο δεν εχεις να ρυθμισεις κινητηρα και δευτερη βελονα.Πατας το γκαζι και εφυγες.Δεν σβηνει στον αερα αλλα αν τελειωσει η μπαταρια χανεις ολα τα στικ απο τον ελενχο.
Ronin - Τετ 27 Ιούν 2007, 15:10:58
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Giannis307 έγραψε:

Και κρατανε πολυ μα πολυ λιγοτερο και εχουν περιορισμενες δυνατοτητες ταχυτητας.Απο αυτοκινητα μεχρι αεροπλανα και ελικοπτερα.Εχω πεταξει τα παντα.Απλα το ηλεκτρικο δεν εχεις να ρυθμισεις κινητηρα και δευτερη βελονα.Πατας το γκαζι και εφυγες.Δεν σβηνει στον αερα αλλα αν τελειωσει η μπαταρια χανεις ολα τα στικ απο τον ελενχο.

Που χάθηκες εσύ ρε κουλομαρία??!!!!!!!!!!!!!!!! Laughing Laughing
melpas1013 - Τετ 27 Ιούν 2007, 20:15:07
Θέμα δημοσίευσης:
Στατικομοντελιστής και εγώ(με τον drdino τα λέμε στο modelclub.gr). Τις δουλειές μου τις παραθέτω με Link, γιατί είναι πολλές οι φωτογραφίες...

1/35 Leopard 1A5 HA Revell
1/35 M-109A2 HA Italeri
1/35 Leopard 1A4 HA Tamiya
1/35 Leopard 1V HA Revell
1/48 EF-2000 HAF Italeri
1/48 Mirage 2000 BGM HAF Heller
1/48 G-91R4 "Gina" HAF Heller
1/48 F-104G Olympus HAF Hasegawa
1/48 F-4E Phantom II SRA Hill Gray II HAF Hasegawa
drdino - Τετ 27 Ιούν 2007, 21:09:34
Θέμα δημοσίευσης:
melpas1013 έγραψε:
Στατικομοντελιστής και εγώ(με τον drdino τα λέμε στο modelclub.gr). Τις δουλειές μου τις παραθέτω με Link, γιατί είναι πολλές οι φωτογραφίες...

1/35 Leopard 1A5 HA Revell
1/35 M-109A2 HA Italeri
1/35 Leopard 1A4 HA Tamiya
1/35 Leopard 1V HA Revell
1/48 EF-2000 HAF Italeri
1/48 Mirage 2000 BGM HAF Heller
1/48 G-91R4 "Gina" HAF Heller
1/48 F-104G Olympus HAF Hasegawa
1/48 F-4E Phantom II SRA Hill Gray II HAF Hasegawa

Σε άλλη κλάση εσύ βέβαια, αλλά οκ... Laughing

Α, να σου πω και μεγειά για το 207 ε; Cool Cool Cool
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 28 Ιούν 2007, 14:33:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ronin έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Giannis307 έγραψε:

Αρραβωνιαστικα. Razz Το κινητο σου ισχυει ακομα?
Ronin - Πεμ 28 Ιούν 2007, 14:49:06
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Ronin έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Giannis307 έγραψε:

Αρραβωνιαστικα. Razz Το κινητο σου ισχυει ακομα?

Πλάκα κάνεις...Ο Γκάλφας το ξέρει? Laughing

Φυσικά και ισχύει ρε... Exclamation
MEMsound - Πεμ 28 Ιούν 2007, 16:25:09
Θέμα δημοσίευσης:
χθες επεσε στα χερια μου ένα καινούργιο παιχνίδι...
θα ενημερώσω μόλις του βάλω μπαταρίες...
Rolling eyes Laughing Rolling eyes Laughing Laughing Laughing .......

φερει και λιονταράκι στο καπό...
drdino - Πεμ 28 Ιούν 2007, 17:03:11
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
χθες επεσε στα χερια μου ένα καινούργιο παιχνίδι...
θα ενημερώσω μόλις του βάλω μπαταρίες...
Rolling eyes Laughing Rolling eyes Laughing Laughing Laughing .......

φερει και λιονταράκι στο καπό...

Νικko Question Question
MEMsound - Πεμ 28 Ιούν 2007, 17:43:33
Θέμα δημοσίευσης:
ναι από Ηλία.
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
814truck - Δευ 01 Ιούν 2009, 14:04:14
Θέμα δημοσίευσης:
Oποιος ασχολειται με στατικο ας δει εδω......

www.wizardcustomz.com
RoadRunner122 - Τρι 03 Νοέ 2009, 12:10:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως το πιό ποιοτικό R/C buggy που έχει βγει σε παραγωγή μέχρι στιγμής...

http://www.oople.com/rc/photos/reviewdurangodex410/index.html
Fotigos - Τρι 03 Νοέ 2009, 13:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Ίσως το πιό ποιοτικό R/C buggy που έχει βγει σε παραγωγή μέχρι στιγμής...

http://www.oople.com/rc/photos/reviewdurangodex410/index.html

Καλό φένετε όντως θυμίζει ό πίσω πύργος παλιές εποχές serpent φορμουλα,,αλλα είναι ηλεκτρικό (μπλιάχ),τα θερμικά είναι σκέτη κ@βλ@ Wink
RoadRunner122 - Τρι 03 Νοέ 2009, 13:09:52
Θέμα δημοσίευσης:
Πιάσε τις στροφές του ηλεκτρικού κι έλα και πες μου ποιό είναι κ@υλα Wink

Παρόλαυτά η μυρωδιά του καστορέλαιου είναι άκρως εθιστική Cool
Fotigos - Τρι 03 Νοέ 2009, 13:21:32
Θέμα δημοσίευσης:
Γούστα είναι μωρέ,
εμένα πάντα μου άρεσε το θερμικό γιατί με μάγευε η παρουσία του κινητήρα (μπιστόνι,λαδίλα,εξάτμιση,φιλτο αέρα κτλ) αλλά εκτός αυτού νομίζω στα 1/8 buggy είναι όλα τα λεφτά και εκεί δεν ξέρω βγάζουν ηλεκτρικά?
Είχα ασχοληθεί πρίν 6-7 χρόνια,μου ξυπνάς παλιές ωραίες εποχές αλλά και πανάκριβες.
Αυτο που σήκωσες 10αράκι δεν είναι?
RoadRunner122 - Τρι 03 Νοέ 2009, 13:53:50
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι 1/10 είναι.

Κι εγώ πριν καμιά 10ριά χρόνια έτρεχα σχεδόν καθημερινά είτε με θερμικά είτε με ηλεκτρικά. Αλλά συμφωνώ απόλυτα σ'αυτό που λες μιας και αυτό που μου έχει δώσει τις ωραιώτερες συγκινήσεις είναι το inferno 4wd (της Kyosho, το 1ο inferno που βγήκε, μπλε-άσπρο αν θυμάσαι).
Μου πήρα δώρο τα χριστούγενα ένα ηλεκτρικό σαν δώρο (Associated RC10B44) με brushless LRP μοτέρ που ανεβάζει μέχρι 56.160RPM στα 7.2Volt και πραγματικά δεν οδηγιέται. Πάρα πολύ γρήγορο. Γρηγορότερο κι από serpent 1/10 κι ας έχει χωμάτινο βήμα. Αλλά είπαμε, το θερμικό έχει άλλη γλύκα, απλά έχει και τη βαβούρα και τη βρώμα της διχρονολαδοκαπνίλας Laughing
Fotigos - Τρι 03 Νοέ 2009, 14:15:33
Θέμα δημοσίευσης:
Αρε Γιάννη μου άναψες τα αίμματα είπες την μαγική λέξη,
λοιπόν σήκωσα να δείς με τί έτρεχα στην Σταμάτα μέχρι που έμπλεξα με το αντίθετο φύλλο.
Έτσι για να γουστάρουν οι μοντελιστές πάρτε 2 εργαλεία που είχα kanaiIII με novarossi P5 moter και ψηφιακά servo,φόρμουλα 1/8 mugen mrx5 με rex moter ψηφιακά servo futaba κτλ..μετά χρεωκόπησα χαχαχαχα

RoadRunner122 - Τρι 03 Νοέ 2009, 14:47:42
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικά πρέπει να ήμουν 1-2 κλικ πριν από σένα στο παιχνίδι. Οptima, Ultima, Lazer ZX-R τα πρόλαβες? Πίστα γλυφάδα στάνταρ φαντάζομαι! Ωραίες εποχές!

Το novarossi ξυρίζει!!! Λογικά η P5 ήταν η 5θυρη-χωμάτινη έκδοση. Θυμάμαι την ασφάλτινη (7θυρη αν δεν κάνω λάθος) έκδοση πάνω σε bmt να ουρλιάζει κυριολεκτικά. Eγώ στο inferno είχα το κλασικό OSmax .21RX-B. Έχω ένα novarossi CX15 που ζήτημα να έχει δουλέψει μισή ώρα. Θέλω κάααποια στιγμή να πάρω κάποιο αξιόλογο σασί 1/10 για να μπει πάνω...

Προς το παρόν τα έχω όλα αραχτά στα ραφάκια τους, με αποστάτες για να μην φορτίζονται λάστιχα και ελατήρια και με μπόλικο after-run στα θερμικά. Σκέφτομαι πολλές φορές να βγάλω κάποιο να το τρέξω αλλά ο φόβος να σπάσει πχ ένα ψαλίδι, με αποτρέπει. Rolling eyes
iceage - Τρι 03 Νοέ 2009, 15:21:39
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Θέλω κάααποια στιγμή να πάρω κάποιο αξιόλογο σασί 1/10 για να μπει πάνω...
Σου βρήκα εθελοντή Multi color Multi color Multi color
RoadRunner122 - Τρι 03 Νοέ 2009, 15:51:54
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:

Δεν θέλω rallycross, θέλω καθαρό πίστας με ιμάντες Wink
iceage - Τρι 03 Νοέ 2009, 16:56:14
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
iceage έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:

Δεν θέλω rallycross, θέλω καθαρό πίστας με ιμάντες Wink

Και εγώ ρε παλουκάρι τι ΕΧΩ!!!!!
RoadRunner122 - Τρι 03 Νοέ 2009, 18:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε μάστορα μιλάμε για ΚΑΘΑΡΟ ασφάλτινο φορμουλίδι πίστας με καπάκι λόλα.

Και το δικό σου ασφάλτινο είναι αλλά είναι για πιό overall χρήση. Τα ασφάλτινα πίστας έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στησίματος. Τα εμπρος αμορτισέρ είναι ξάπλα, εσένα είναι όρθια σε πύργους.

Γενικά μιλάω για κάτι τέτοιο, σε 1/10 όμως:

και πιό συγκεκριμένα, αυτό: http://www.serpent.com/product/808075

Πάρε κι ένα βίδεο: http://www.youtube.com/watch?v=KX8leKHUG2g&feature=PlayList&p=8C9B5183C3188C73&playnext=1&playnext_from=PL&index=35
Fotigos - Τρι 03 Νοέ 2009, 19:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
Αν πάντως σκευτείς να ασχοληθείς με formula θερμικό πρέπει να υπολογίσεις σοβαρά το κόστος γιατί θυμάμαι εγώ για μία προπόνηση το μήνα συνολικά ήθελα κάπου 100 ευρώ (1/8 κατηγορία) καύσιμο,λάστιχα,βενζίνες από και πρός την πίστα,φθορές κινητήρα,καπάκι λόλα (δεν είναι για μια ζωή) και δεν βάζουμε την προίκα της formula,τόρνο για λάστιχα εργαλεία.... ξεδιπλώνετε ένα κόστος που θα έλεγα είναι ένα hobby για προνομιούχους,πολλά και τρελά λεφτά.
Τα allterain όπως δείχνει ο φίλος τα βγάζεις και μία βόλτα σε αλάνα με χωμάτινα λάστιχα αλλά δεν ξέρω αν το μοτέρ σου δουλεύει μόνο ψηλά οπότε και ξεχνας το allterain.
Για το μόνο που έχω μετανιώσει εγώ είναι που πούλησα ένα allterain 4wd μιάς και ήταν το μόνο που μπορούσα να παίξω παντού χωρίς πολλά-πολλά,ακόμα και το buggy δεν παιζότανε εκτός πίστας όλο ξάπλα ήταν.
RoadRunner122 - Τετ 04 Νοέ 2009, 11:47:55
Θέμα δημοσίευσης:
Όντως οι πιό "εύκολες" κατηγορίες όσον αφορά τη συντήρηση αλλά και το να βρεις εύκολα μέρος να τρέξεις είναι οι allterain καθως και τα truggy.

Αλλά αν πας σε μιά αλάνα και τρέχεις πάνω κάτω, εμένα τουλάχιστον, δε μου λέει κάτι. Οκ θα πας 1, 2 ,10 θα βαρεθείς. Ενω στην πίστα έχει άλλη γλύκα. Όπως άλλη γλύκα έχει και το 25ρι+ που θα σκάσεις για να μπεις βέβαια Confused
mitsos 306 - Παρ 14 Σεπ 2012, 18:11:58
Θέμα δημοσίευσης:
ο καλφακης ειναι παντως απο τους πιο σοβαρους στην ελλαδα στην δουλεια του.

προσωπικα εχω 5 τηλεκατευθυνομενα και ειναι ολα ηλεκτρικα.

(και ειναι ολα πεζω...)

κελυφη

3 306 μαχι
1 206 το λευκο - μπλε wrc
1 407 σιλουετ

τα σασι ειναι
3 ff-02
2 ta-01 το ενα μετατροπη στο μπροστα διαφορικο για drift
1 ta-03 belt drive

εχω οδηγησει θερμικα, εχουν πολυ γκαζι αλλα οπως ισχυει και με τα πραγματικα αυτοκινητα το γκαζι δεν ειναι ποτε αρκετο, καποτε δεν θα σου φτανει...

αυτο οσο αφορα στην ευθεια γιατι σε μια διαδρομη , θελει πολλες ωρες προπονηση για να πας γρηγορα.

εγω επιλεγω ηλεκτρικα γιατι δεν εχουν την μανουρα που εχουν τα θερμικα, βρωμια μυρωδια κλπ.
ασε που αν χωσεις φραγκα και ενα ηλεκτρικο μπορει να γινει αρκετα γρηγορο.

και αφου δεν υπαρχει κοντα μου πιστα για RC παιρνω την γυναικα μου οποτε εχουμε χρονο και τρεχουμεε σε πιστα για BMX
michael-grivas - Παρ 14 Σεπ 2012, 21:51:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ρίξτε μια ματιά και εδώ έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα!
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/index.rc
bagosgt - Παρ 14 Σεπ 2012, 22:09:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως κ εγώ που είχα ένα βενζινοκινητο,ένα τέταρτο παιχνίδι,μαζι με καύσιμο κ φθορές,άντε κ όλο καμία ζημιά,μου στοίχιζε ένα 50ευρω.το εδωσα κ ησύχασε το κεφαλάκι μου.
michael-grivas - Παρ 14 Σεπ 2012, 22:43:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω άλλη τρέλα!

Jean - Παρ 14 Σεπ 2012, 22:44:49
Θέμα δημοσίευσης:
ΩΩΠ νατο το έξτρα!!! Ωραίο εργαλείο... Εγώ είχα ένα f3c 46ρι και τώρα ένα έξτρα ντεπρον 3D...
michael-grivas - Παρ 14 Σεπ 2012, 22:50:55
Θέμα δημοσίευσης:
Και στην πράξη!

http://www.youtube.com/watch?v=pB2ZMfOkug8
MEMsound - Σαβ 15 Σεπ 2012, 08:50:44
Θέμα δημοσίευσης:
Cool Cool Cool Cool Cool Cool
mitsos 306 - Δευ 24 Σεπ 2012, 23:42:55
Θέμα δημοσίευσης:
michael-grivas έγραψε:
Εγώ έχω άλλη τρέλα!

δεν ξερω αν μπορεις να πεις "παιχνιδι" ενα τοσο μεγαλο μοντελο!

ειναι υπεροχο πραγματικα!
plaketokofths - Δευ 01 Οκτ 2012, 11:11:40
Θέμα δημοσίευσης:
Και λίγο άσφαλτος γιατί για λίγο καιρό δεν αντέχω αλλο καθάρισμα απο το χώμα.

BTS - Δευ 01 Οκτ 2012, 11:33:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εκπληκτικές όπως πάντα!

Φαντάζομαι τι φωτό θα βγουν στον αγώνα που vintage r/c θα διοργανώσουμε. Cool
RoadRunner122 - Δευ 01 Οκτ 2012, 13:27:53
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη Worthy

Μη μου πεις ότι ο ίδιος το οδηγάς και ταυτόχρονα τραβάς και φωτό Laughing

Πετράν, εγώ ποιό να προετοιμάσω? Σου υπενθυμίζω τα "ιστορικά" μου: EP: Ultima, Lazer, DoubleDare και GP: Rampage, Stinger, Inferno. To τελευταίο είναι το πιό "μαμά" και το πιό ετοιμοπόλεμο....

Τον Asso δεν τον συμπεριλαμβάνω... έχει καιρό ακόμα να παλιώσει Laughing
BTS - Δευ 01 Οκτ 2012, 14:05:04
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Πετράν, εγώ ποιό να προετοιμάσω? Σου υπενθυμίζω τα "ιστορικά" μου: EP: Ultima, Lazer, DoubleDare και GP: Rampage, Stinger, Inferno. To τελευταίο είναι το πιό "μαμά" και το πιό ετοιμοπόλεμο....

Τον Asso δεν τον συμπεριλαμβάνω... έχει καιρό ακόμα να παλιώσει Laughing

Τα ηλεκτρικά μόνο! Μην μας κυνηγάει το Δασαρχείο Λαυρίου για απόπειρα εμπρησμού!

Τον άσσο φέρτον. Θα το περάσουμε σαν πρωτότυπο που κέρδισε το παγκόσμιο του '89 με τον Masami Hirosaka! Laughing Laughing Laughing
RoadRunner122 - Δευ 01 Οκτ 2012, 19:54:46
Θέμα δημοσίευσης:
Xαχαχχα ok! Θα δανειστώ καπάκι Kyosho Gallop (το θυμάσαι?) βαμμένο σε χρώμα σκ@τουλί και θα το φορέσουμε στο B44 Laughing

Μάλλον με Ultima με βλέπω να σκάω (αφού θες ηλεκτρικό...)
reselie-206 - Δευ 01 Οκτ 2012, 22:52:09
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα όταν σχόλασα απο τη σχολή ήταν στο αεροδρόμιο 3 παλικάρια με αεροπλάνα και 1 με ένα υπέροχο t-rex 500...Έ πήγα και εγώ για φωτοςςςς ta aεροπλάνα είχαν μια εναέρια σύγκρουση σε 'αερομαχία' και δυστηχώς το ένα απεβίωσε (1000 κομμάτιαααααα)
plaketokofths - Πεμ 18 Οκτ 2012, 21:44:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τους ζηλεύω με την καλή έννοια.

http://youtu.be/WEROVWDp3n0
Road_Runner - Παρ 19 Οκτ 2012, 10:13:39
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα που απολυθηκα λεω και εγω να ξανασχοληθω...
Ενα speed control θελω για το ηλεκτροκινητο μονο και ειμαστε παλι ετοιμοπολεμοι...
Λεω μαλιστα να παρω και ενα ελικοπτερακι που παντα ηταν το αποθημενο μου.
BTS - Παρ 19 Οκτ 2012, 10:34:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία, βρήκαμε και δεύτερο ελικοπτεράκι να ίπταται πάνω από την r/c σουπερειδική που θα κάνουμε. Cheers

Το πρώτο είναι του Αργύρη!
Road_Runner - Κυρ 21 Οκτ 2012, 12:56:09
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα Πετρο, απο το να το παρω, μεχρι να υπταται, θα περασει πολυυυυυς χρονος Laughing Laughing Laughing
Εν το μεταξυ λεω να συναρμολογησω και το ηλεκτροκινητο μου....
Atmovat - Κυρ 21 Οκτ 2012, 13:49:03
Θέμα δημοσίευσης:
Πιο παλιά είχα ασχοληθεί κι εγώ,με buggy 1/8 και σκάφη.
Έχω ακόμα το D8 μου αλλά δεν έχω ασχοληθεί για 1 χρόνο λόγω εξετάσεων κλπ.
Είναι πάντως ωραία φάση τα άτιμα αλλά 1 ώρα ρυθμίζεις και φτιάχνεις και 10 λεπτά παίζεις.

Νικόλα για ελικόπτερα πιστεύω ξέρεις πως πρέπει να περάσεις πολλά στάδια.
Δηλαδή στην αρχή πρέπει να πάρεις ένα coaxial που συνήθως έρχεται με ότι χρειάζεσαι και simulator (στον οποίο πρέπει να λιώσεις μέχρι την πρώτη πτήση).Και μετά αφού το έχεις μάθει τέλεια αρχίζεις και ανεβαίνεις σε μεγαλύτερα με έναν άξονα.
plaketokofths - Κυρ 02 Δεκ 2012, 16:02:13
Θέμα δημοσίευσης:
Tί ανάρτηση ειναι αυτή?

http://youtu.be/RFuvV76SLBU

http://jdandracing.blogspot.co.uk/2005/01/awesomatix-a700-presentation.html?spref=tw

και στην πίστα
http://youtu.be/nbAbUwfpHPg
BTS - Σαβ 23 Φεβ 2013, 19:47:23
Θέμα δημοσίευσης:
12 χρόνια αφού πήρε την τελευταία του νίκη, σήμερα λειτούργησε ξανά.

Μου πήρε σχεδόν 2 χρόνια να βρω από ebay τα ανταλλακτικά που χρειάζονταν για το rebuild του.

Όλα πάνω του είναι vintage, της δεκαετίας του ΄90.

http://www.gl-yachting.gr/other_uploads/firstrun.jpg

Εντυπώσεις;

ΔΕΝ το πήγαινα τέρμα γκάζι
ΔΕΝ στούκαρα πουθενά
ΔΕΝ έσπασα τίποτα
Καλό πράγμα η ωριμότητα!

Το φχαριστήθηκα, έγινα πάλι 16 χρονών....!
plaketokofths - Σαβ 23 Φεβ 2013, 22:47:00
Θέμα δημοσίευσης:
tamiya rebuilt Arrow BTS reborn Exclamation
plaketokofths - Σαβ 13 Απρ 2013, 16:41:13
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και το μοτέρ αποδείχθηκε πολύ λίγο για την πίστα ... είχε το χαβαλέ του με τα χωμάτινα λάστιχα Razz

Πέτρο τί γνώμη έχεις για τις φόρμουλες της tamiya ?
plaketokofths - Σαβ 13 Απρ 2013, 16:51:50
Θέμα δημοσίευσης:
κι εδώ το πετούμενο λίγο πριν μείνει από rudder ... Crying or Very sad

BTS - Σαβ 13 Απρ 2013, 18:07:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ακόμη μια φορά, φοβερές οι φωτό!

Αυτή η πίστα είναι Κρήτη;

plaketokofths έγραψε:

Πέτρο τί γνώμη έχεις για τις φόρμουλες της tamiya ?

Είναι ότι πιο scale κυκλοφορεί σε φόρμουλα και είναι και πολύ ικανές στην πίστα.
RoadRunner122 - Σαβ 13 Απρ 2013, 18:09:04
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
12 χρόνια αφού πήρε την τελευταία του νίκη, σήμερα λειτούργησε ξανά.

Μου πήρε σχεδόν 2 χρόνια να βρω από ebay τα ανταλλακτικά που χρειάζονταν για το rebuild του.

Όλα πάνω του είναι vintage, της δεκαετίας του ΄90.

http://www.gl-yachting.gr/other_uploads/firstrun.jpg

Εντυπώσεις;

ΔΕΝ το πήγαινα τέρμα γκάζι
ΔΕΝ στούκαρα πουθενά
ΔΕΝ έσπασα τίποτα
Καλό πράγμα η ωριμότητα!

Το φχαριστήθηκα, έγινα πάλι 16 χρονών....!

Τώρα το είδα το ποστ...

Το τι flashback έφαγα όταν είδα το Duster της Novak, δεν περιγράφεται! Shocked Very happy

Λεπτομέρεια: μ'αρέσει που επιμένεις σε tamiya plugs στη μπαταρία! Tα είχα αντικαταστήσει όλα παντού με τα μαυροκόκκινα της litespeed αρχικά και αργότερα με deans γιατί τα tamiya έλιωναν στα ζόρια. Αλλά αν θες να είσαι πραγματικά εργοστασιακός το αφήνεις όπως το εχεις Wink

Να το χαίρεσαι Πετράν! Very happy
BTS - Σαβ 13 Απρ 2013, 18:12:34
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
[Το τι flashback έφαγα όταν είδα το Duster της Novak, δεν περιγράφεται! Shocked Very happy

Δουλεύει άψογα μέχρι σήμερα! Από το 1994... Shocked
RoadRunner122 - Σαβ 13 Απρ 2013, 19:10:25
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:
[Το τι flashback έφαγα όταν είδα το Duster της Novak, δεν περιγράφεται! Shocked Very happy

Δουλεύει άψογα μέχρι σήμερα! Από το 1994... Shocked

Wink (αν κι εγώ γούσταρα Tekin...) Laughing
RoadRunner122 - Σαβ 13 Απρ 2013, 19:16:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά πλακετοκαύτη, μας έκαψες πάλι!!!

Λοιπόν, όταν οργανώσουμε εκείνη τη περιβόητη βιντατζοοσυμμάζωξη, μην τολμήσεις να απουσιάσεις! Evil Very happy

Ωραίο το αερόπλανο!

Για να γελάσουμε: μου θύμισες ένα αεροπλανάκι εκπαιδευτικό που είχε ο αδερφός μου απ'τα πρώτα του (είναι του αέρα εκείνος) το οποίο ήταν μάρκας ART-TECΗ και το έγραφε με μεγάλα γράμματα στα φτερά. Εκείνος είχε κολλήσει με μονωτική ταινία ένα μεγάλο "F" μπροστά Laughing
Jean - Σαβ 13 Απρ 2013, 19:50:51
Θέμα δημοσίευσης:
Με τρώει να ξεφορτωθώ αεροπλάνα και ελικόπτερα και να πάρω ένα 10ρι δρόμου.
Αλλά δεν ξέρω τι.
plaketokofths - Κυρ 14 Απρ 2013, 00:42:42
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρο ναι στην Κρήτη είναι Very happy

Γιάννη πάρε ένα κατηγορίας rally cross. Δρόμου πρακτικά σημαίνει πίστας και προσωπικά στα RC πιστεύω δεν σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον όπως το κανονικό αυτοκίνητο.

Θα κοίταζα σοβαρά το tamiya XV-01 που μου είχε προτείνει ο Πέτρος... (και δεν τον άκουσα Crying or Very sad)
Jean - Κυρ 14 Απρ 2013, 01:27:16
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαι 50-50 ρεύμα η νίτρο?
Εκεί κολλάω!
BTS - Κυρ 14 Απρ 2013, 03:15:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι Γιάννη, πάρε καλύτερα rallycross που τα κάνει όλα.

Προσωπικά προτιμώ ηλεκτρικό, γιατί είναι απείρως πιο καθαρό, πιο εύκολο στη συντήρηση, έχεις πολύ πιο ρυθμίσιμο powerband και δεν ενοχλείς, όπου και αν κάτσεις να παίξεις. Wink
RoadRunner122 - Κυρ 14 Απρ 2013, 10:11:00
Θέμα δημοσίευσης:
+1000 σε ότι λέει ο Πέτρος για το ηλεκτρικό

+ εάν επενδύσεις σε ένα καλό brushless-modified μοτέρ και ένα δυνατό esc, σε γκάζι δε σε πιάνει κανένα θερμικό!

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα εάν πας σε 100% onroad κάποιο της Serpent, διαφορετικά πας σε rallycross ή buggy Kyosho, Hpi/HotBodies, Associated...
plaketokofths - Κυρ 14 Απρ 2013, 10:50:57
Θέμα δημοσίευσης:
νίτρο έχεις το 106 ρε! Razz Razz Razz
πάρε θερμικόοοοο Very happy
Jean - Κυρ 14 Απρ 2013, 11:24:24
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω ένα 15ρι μοτέρ καινούριο άστρωτο και κάθεται και λέω να πάρω ένα σασί μόνο. Αλλά κλείνω προς άσφαλτο...
Τι σασί προτείνεται?
geo106xs - Κυρ 14 Απρ 2013, 15:40:48
Θέμα δημοσίευσης:
Jean έγραψε:
Έχω ένα 15ρι μοτέρ καινούριο άστρωτο και κάθεται και λέω να πάρω ένα σασί μόνο. Αλλά κλείνω προς άσφαλτο...
Τι σασί προτείνεται?

Να πω κι εγω μια γνωμη,μιας και παλιοτερα ειχα ασχοληθει αρκετα με το αντικειμενο (τοπικοι αγωνες buggy κλπ),αν επιμενεις σε θερμικο,να ξερεις οτι εχει ενα παιδεμα με ρυθμισεις,βρωμια,συντηρηση κ.α βεβαια εχει αλλη καυλα! Twisted evil
Εγω προσωπικα,ειδικα σε ασφαλτινο,θα επαιρνα ηλεκτρικο...θα συμφωνησω με τα παιδια στην επιλογη καποιου ραλλυ κρος ή ακομα καλυτερα για μενα σε buggy 1/8 παει παντου και κανει τα παντα!
Αν παρολ'αυτα παρεις δρομου,παρε δαγκωτο serpent οπως ειπε και ο Γιαννης!
RoadRunner122 - Κυρ 14 Απρ 2013, 16:23:36
Θέμα δημοσίευσης:
Jean έγραψε:
Τι σασί προτείνεται?

Ti μοτέρ?
Δώσε specs...
Jean - Κυρ 14 Απρ 2013, 18:11:49
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
Jean έγραψε:
Τι σασί προτείνεται?

Να πω κι εγω μια γνωμη,μιας και παλιοτερα ειχα ασχοληθει αρκετα με το αντικειμενο (τοπικοι αγωνες buggy κλπ),αν επιμενεις σε θερμικο,να ξερεις οτι εχει ενα παιδεμα με ρυθμισεις,βρωμια,συντηρηση κ.α βεβαια εχει αλλη καυλα! Twisted evil
Εγω προσωπικα,ειδικα σε ασφαλτινο,θα επαιρνα ηλεκτρικο...θα συμφωνησω με τα παιδια στην επιλογη καποιου ραλλυ κρος ή ακομα καλυτερα για μενα σε buggy 1/8 παει παντου και κανει τα παντα!
Αν παρολ'αυτα παρεις δρομου,παρε δαγκωτο serpent οπως ειπε και ο Γιαννης!

Γιώργο τα ξέρω έχω ένα ραλλυ κρος θερμικό. Αλλά με κουράζουν οι μπαταρίες ποιο πολύ από το καθάρισμα.
Για αρχή να δούμε τι σασί γιατί αν πάρω καθαρό δρόμου σχεδόν όλα έχουν το μοτέρ εγκάρσια και το δικό μου
μοτέρ δεν μπορεί να μπει έτσι.
geo106xs - Κυρ 14 Απρ 2013, 21:23:30
Θέμα δημοσίευσης:
Παλιοτερα,εβγαζε η kyosho το fw 05 σε μορφη κιτ,χωρις κινητηρα κλπ,ηταν αξονατο με τον κινητηρα στο διαμηκη αξονα,βεβαια,απ'οτι βλεπω στο ελληνικο site της δεν υπαρχει στη λιστα,παρα μονο το v one sr,ηταν πολυ αξιολογο σασι στην κατηγορια pure ten και σε λογικη τιμη(τοτε)...Αν δεις υπαρχει στο site kyosho.com αλλα μαλλον δε το εισαγουν πλεον Confused Αν το βρεις σε μεταχειρισμενο θα ειναι αρκετα φθηνο πιστευω...

Εν τω μεταξυ,νομιζα οτι ασχολουσουν μονο με ιπταμενα Razz
Jean - Δευ 15 Απρ 2013, 10:31:28
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτάω για Serpent 733 Twisted evil Και vone rrr

Τα δοκίμασα όλα τα είδη (αέρα, γη, νερό)
Έχω κάνει και μια ιδιοκατασκευή με τουμπανιασμένο βαρκακι 36cm με outrunner ελικοπτέρου υδρόψυκτη βάση μοτέρ και esc υδρόψυκτο 4000kv 3σελο 95ρι rudder χειροποίητα turn fins. Μονό η προπέλα ο συλλέκτης νερού και το πηδάλιο είναι μέσα στο νερό Twisted evil Twisted evil
Αν δώσεις απότομα σταματημένο έχει τουμπάρει...
BTS - Δευ 15 Απρ 2013, 12:24:29
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Καλά πλακετοκαύτη, μας έκαψες πάλι!!!

Λοιπόν, όταν οργανώσουμε εκείνη τη περιβόητη βιντατζοοσυμμάζωξη, μην τολμήσεις να απουσιάσεις! Evil Very happy

Άλλη μία βινταζομάζωξη..! Very happy

[/url]
Samer - Τετ 17 Απρ 2013, 09:54:33
Θέμα δημοσίευσης:
Κοροιδευουν το original, απλα δεν φαινεται απο την αρχη. RC cars

http://www.pistonheads.com/news/default.asp?storyId=27550

και αλλο ενα..

http://www.youtube.com/watch?v=WEROVWDp3n0
BTS - Σαβ 20 Απρ 2013, 12:14:35
Θέμα δημοσίευσης:
Onboard από Tamiya στο Πανευρωπϊκό 4WD buggy του 2011. Thumbs Up

http://www.youtube.com/watch?v=bcrWWqFLTQA
reselie-206 - Σαβ 20 Απρ 2013, 12:35:06
Θέμα δημοσίευσης:
Για εμένα ότι πιο ωραίο είναι τα ελικόπτερα...Κάποτε είχα ασχοληθεί ξεκίνησα με ένα lama v4 και το τελευταίο ήταν ένα BELT CP Crying or Very sad απεβίωσε με άσχημο τρόπο φευγοντας σε γκρεμό (δε το βρήκα ποτέ)

Απο τότε δε ξανασχολήθηκα΄.......
RoadRunner122 - Σαβ 20 Απρ 2013, 12:48:37
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο, το κάθε είδος έχει και κάτι διαφορετικό να σου δώσει. Το θέμα είναι να βρεις τι σου ταιριάζει και τι σου δίνει περισσότερη ικανοποίηση (κατά τη χρήση αλλά και κατά το σετάρισμα, μαστόρεμα, στον πάγκο κοινώς).

Το ελικόπτερο, προσωπικά δε με εντυπωσίαζε σαν θεατή. Όταν όμως έπιασα στα χέρια μου 4κάναλο πομπό και άρχισα να μαθαίνω, κατάλαβα ότι αυτό που έβλεπα σαν θεατής δεν ήταν καθόλου εύκολο να γίνει. Ακόμα και η πιό απλή κίνηση, ακόμα και το hover θέλουν πολλές ώρες εξάσκησης, ειδικά αν μιλάμε για outdoor.
Και το αεροπλάνο έχει τη γλύκα του (κατά τη γνώμη μου πιό όμορφο οπτικά) με τη διαφορά ότι στο ελικόπτερο κάθε σφάλμα 99% κοστίζει ενώ στο αεροπλάνο έχεις συνήθως χρόνο να διορθώσεις.
reselie-206 - Σαβ 20 Απρ 2013, 12:55:09
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Τάσο, το κάθε είδος έχει και κάτι διαφορετικό να σου δώσει. Το θέμα είναι να βρεις τι σου ταιριάζει και τι σου δίνει περισσότερη ικανοποίηση (κατά τη χρήση αλλά και κατά το σετάρισμα, μαστόρεμα, στον πάγκο κοινώς).

Το ελικόπτερο, προσωπικά δε με εντυπωσίαζε σαν θεατή. Όταν όμως έπιασα στα χέρια μου 4κάναλο πομπό και άρχισα να μαθαίνω, κατάλαβα ότι αυτό που έβλεπα σαν θεατής δεν ήταν καθόλου εύκολο να γίνει. Ακόμα και η πιό απλή κίνηση, ακόμα και το hover θέλουν πολλές ώρες εξάσκησης, ειδικά αν μιλάμε για outdoor.
Και το αεροπλάνο έχει τη γλύκα του (κατά τη γνώμη μου πιό όμορφο οπτικά) με τη διαφορά ότι στο ελικόπτερο κάθε σφάλμα 99% κοστίζει ενώ στο αεροπλάνο έχεις συνήθως χρόνο να διορθώσεις.

Τα λές πολύ σωστά Γιάννη , έτσι είναι...
Και τα αυτοκίνητα δεν είναι άσχημα αλλα ποτέ δε με τρέλαιναν.. Θεωρώ τα ελικόπτερα (3D πάντα) κάτι πιο ασυνήθιστο και πιο εντυπωσιακά.Με το τίμημα τους βέβαια οτι είναι και πολύ δύσκολα στον χειρισμό αλλα δεν συγχωρούν ΤΙΠΟΤΑ. Τα αεροπλάνα απο την άλλη είναι άλλη φάση (έχω δεί ανεμόπτερο με μικρό ηλεκτροκινητήρα και κάμερα να αιωρείται στα 700μέτρα χωρίς το μοτέρ για ώρες!! τα πλάνα που τραβάει είναι καταπληκτικά)

Εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι (αν και ομολογώ οτι ζαχάρωνα το t-rex του jean) γιατί αποφάσισα οτι ΔΕΝ είναι εποχές να δίνεις μια μικρή περιουσία σε ζημιές...
Jean - Σαβ 20 Απρ 2013, 17:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω και εγω την άποψη μου μιας και τα έχω δοκιμάσει όλα...
Το ελικόπτερο είναι είναι φοβερό τεχνολογικά μαθαίνεις πολλά πράγματα. Πτητικά ιδρώνουν τα χέρια σου (προσωπικά όταν βλέπεις να πετάνε 1500 ευρώ...) ο θόρυβος το μέγεθος και δεν μιλάω για το τιρεξάκι..
Αυτό που πουλάω είναι το δεύτερο 250ρι που πήρα το πρώτο το έκανα σχεδόν ολική Laughing σε ένα 3d και το τελευταίο που έσπασα. Μετά πέταγα ποιο μυαλωμένα... Wink
Το 250ρι είναι φοβερό αρκετά σταθερό για τόσο μικρο, μαθαίνεις πολύ καλά και αρκετά οικονομικό μπαταρίες ανταλλακτικά...

Το αεροπλάνο δεν με τρέλανε και πολύ αρκετά ουδέτερο ποιο πολύ με συγκίνησε το modiφαρισμενο βαρκάκι...

Το αυτοκίνητο είναι άλλο πράγμα λόγο κάποιας τεχνογνωσίας που απέκτησα με το 106 το βλέπω έτσι περίπου αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να πάρω ένα ψαγμένο 10ρι λόγο ρυθμίσεων και τεχνολογίας...
plaketokofths - Σαβ 20 Απρ 2013, 18:32:03
Θέμα δημοσίευσης:
προσωπικά, με το μοντελισμό αισθάνομαι για λίγο μια ψευδαίσθηση ότι είμαι ο πραγματικός πιλότος ή οδηγός ή καπετάνιος. Αν και η κατασκευή είναι scale even better! Στα στατικά μάλιστα δεν είναι λίγα αυτά που πήρα γιατί απλά είναι αυτά που θα θελα να 'χω στην πραγματικότητα.

Αρκετά με τις παραισθήσεις όμως, οι του ανέμου τσεκάρετε αυτό.
Σχεδόν 800km/h χωρίς μοτερ Wink

http://youtu.be/rfoxjNg-eg0
http://rcspeeds.com/pilot.aspx?p=74
http://www.dskinetic.com/

και λίγο on-off topic ... με 135.000$
http://www.cubcrafters.com/
SpyrosA - Σαβ 20 Απρ 2013, 21:12:55
Θέμα δημοσίευσης:
Jean έγραψε:

Γιώργο τα ξέρω έχω ένα ραλλυ κρος θερμικό. Αλλά με κουράζουν οι μπαταρίες ποιο πολύ από το καθάρισμα.
Για αρχή να δούμε τι σασί γιατί αν πάρω καθαρό δρόμου σχεδόν όλα έχουν το μοτέρ εγκάρσια και το δικό μου
μοτέρ δεν μπορεί να μπει έτσι.

για πιο λόγο δεν μπορείς να βάλεις το μοτέρ σου εγκάρσια??? αν το πρόβλημα σου είναι το θέμα ψύξης στο μοτέρ μπορείς να γυρίσεις τη κεφαλή.
Jean - Σαβ 20 Απρ 2013, 21:22:52
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει την εξάτμιση δεξιά του όχι πίσω... και άρα πρέπει να πάρω άλλη εξάτμιση με γωνία άλλη αλλά δεν ξέρω αν χωράει.
Αν περάσει έχει κάλως αλλιώς το κρατάω για το ραλλυ κρος
SpyrosA - Σαβ 20 Απρ 2013, 23:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστά δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Πάντως η γνώμη μου σχετικά με τον μοντελισμό μιας και έχω ασχοληθεί με όλα εκτός από σκάφη, είναι πως αξίζει να ασχοληθείς με το είδος του μοντελισμού με το οποίο θα μπορέσεις εύκολα να βρεις παρέα να παίξεις. Για παράδειγμα τι να το κάνεις να έχεις μια formula και όλη η παρέα να έχει buggy
BTS - Τρι 30 Απρ 2013, 11:16:54
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Θα κοίταζα σοβαρά το tamiya XV-01 που μου είχε προτείνει ο Πέτρος... (και δεν τον άκουσα Crying or Very sad)

Βρήκα τυχαία αυτό και σε/με θυμήθηκα!

http://www.tamiyaclub.com/showroom_model.asp?cid=119073&id=15376

Από ότι φαίνεται το XV01 είναι πολύ καλό! Όχι πως τα παλιότερα rallycars μας χαλάνε βέβαια..!
Jean - Τρι 30 Απρ 2013, 15:35:13
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Βρήκα τυχαία αυτό και σε/με θυμήθηκα!

http://www.tamiyaclub.com/showroom_model.asp?cid=119073&id=15376

Από ότι φαίνεται το XV01 είναι πολύ καλό! Όχι πως τα παλιότερα rallycars μας χαλάνε βέβαια..!

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!?
BTS - Τρι 02 Σεπ 2014, 18:30:10
Θέμα δημοσίευσης:
Απίστευτη διαφήμιση μακντόναλντς με r/c!

https://www.youtube.com/watch?v=5b7P7Vbj2v8
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες