PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 206 - AIR BAGS

gounaris206 - Δευ 14 Μάϊ 2007, 09:50:09
Θέμα δημοσίευσης: 206 - AIR BAGS
PAIDIA XEREI KANEIS AN GIA AIR BAGS STO 206 XREIAZETAI K EGEFALOS APARAITHTA?

EIXE KANEIS AUTH THN DYSARESTH EBEIRIA?
EIMAI SE FASI POY PSAXNW A/B
THANXX
STELIOS - Δευ 14 Μάϊ 2007, 11:23:12
Θέμα δημοσίευσης:
Πρωτα απ'ολα θα σε παρακαλεσω να κανεις ενα edit στο κειμενο σου και να γραφεις με κανονικους (οχι κεφαλαια) Ελληνικους χαρακτηρες.

Απ'οτι καταλαβα ειχες ατοιχημα και ανοιξαν οι αεροσακοι, σωστα ?
Τα Α/Β εχουν δικου τους ανεξαρτητο εγκεφαλο (βρισκεται κατω απο το τασακι). Αυτο που δεν καταλαβα, ειναι ποιο ειναι το προβλημα ? Αν ανοιξαν τα Α/Β, απλα τα αλλαζεις.
Touristas - Δευ 14 Μάϊ 2007, 12:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα τα εξαρτήματα που έχουν να κάνουν με το A/B είναι μιας χρίση.
Άρα από την στιγμή που άνοιξαν θέλεις και εγκέφαλο και ζώνες.
STELIOS - Δευ 14 Μάϊ 2007, 12:54:15
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Όλα τα εξαρτήματα που έχουν να κάνουν με το A/B είναι μιας χρίση.
Άρα από την στιγμή που άνοιξαν θέλεις και εγκέφαλο και ζώνες.

Ενταξει οι αεροσακοι και οι προεντατηρες στις ζωνες, αλλα ακομα και ο εγκεφαλος μιας χρησης ? Shocked Τι απατεωνιες ειναι αυτες ???
Touristas - Δευ 14 Μάϊ 2007, 14:26:55
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι απατεωνιά αλλά θέμα ασφάλειας.
Εσύ ξέρεις εάν θα δουλέψει σωστά για δεύτερη φορά ο εγκέφαλος, θα εμπιστευόσουν να των ξαναβάλει και να ξέρεις ότι θα είναι οκ όταν πρέπει και δεν θα σε κρεμάσει;
Και ακόμα περισσότερο εάν ήσουν το εργοστάσιο θα έβαζες χρησιμοποιημένο τέτοιου είδους ανταλλακτικό που έχει να κάνει με την ασφάλεια των επιβατών;
STELIOS - Δευ 14 Μάϊ 2007, 14:40:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεφευγουμε λιγο απ'το topic αλλα ετσι για να λυθουν αποριες θα σου πω.
Ο εγκεφαλος δεν ειναι κατι μηχανικο, δεν εχει συνδεσμους και κινουμενα μερη που μπορει να σπασουν ή να κολλησουν κτλ. Πλακετες ειναι. Εδω παιρνεις μοτερ απο τρακαρισμενα αμαξια και ο εγκεφαλος ειναι μια χαρα, γιατι ο εγκεφαλος των Α/Β να μην φτιαχνεται ετσι ωστε να μην χρειαζεται αλλαγη? Εδω υπαρχουν κινητα που αντεχουν απιστευτη κακομεταχειρηση (και ειναι πιο λεπτεπιλεπτες κατασκευες), σ'ενα εγκεφαλο Α/Β κολλαμε (που θα μπορουσε ανετα να ενσωματωθει σε μια anti-shock κασα).
Απλα ειχα την απορια...
Svstouk - Δευ 14 Μάϊ 2007, 15:56:41
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο εγκέφαλος των αερόσακων και των προεντατήρων είναι διαφορετικός από τον εγκέφαλο της μηχανής.

Έχω την εντύπωση ότι ο εγκέφαλος των αερόσακων έχει κάποιο ειδικό όργανο που μετράει την επιτάχυνση των g (αρνητική στη δική μας περίπτωση). Σε περίπτωση σύγκρουσης (άνω των 25G αν θυμάμαι καλά), ανοίγουν οι αερόσακοι, αλλά και τίθεται θέμα ΑΣΦΑΛΟΥΣ επαναλειτουργίας του εν λόγω οργάνου, ακριβώς λόγω της σφοδρής επιτάχυνσης (αρνητικής, ξαναλέω).

Αν κάνω λάθος, διορθώστε με! Wink Cool
Giannis307 - Δευ 14 Μάϊ 2007, 16:27:16
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη αμα κολλησει ο εγκεφαλος μπορει σε ενα φρεναρισμα να μας πεταξει τους αεροσακους στη μουρη???
STELIOS - Δευ 14 Μάϊ 2007, 16:50:39
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Δηλαδη αμα κολλησει ο εγκεφαλος μπορει σε ενα φρεναρισμα να μας πεταξει τους αεροσακους στη μουρη???

Εεεεμ, δεν νομιζω οτι ειπε ακριβως αυτο ο Στεφανος...
Giannis307 - Δευ 14 Μάϊ 2007, 18:56:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αποσο ξερω υπαρχει αιθητηρας παραμορφωσης μπροστα στην μετωπη.Σιγουρα εχει εγκεφαλο να διαβαζει και μεταφραζει τα σηματα απο τους αισθητηρες αλλα δεν νομιζω ο εγκεφαλος καθεαυτος να ανοιγει τα airbag
Svstouk - Δευ 14 Μάϊ 2007, 19:24:11
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:

Φυσικά και ναι............αν φρενάρεις με 25G....... Cool
STELIOS - Δευ 14 Μάϊ 2007, 19:55:54
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Αποσο ξερω υπαρχει αιθητηρας παραμορφωσης μπροστα στην μετωπη.Σιγουρα εχει εγκεφαλο να διαβαζει και μεταφραζει τα σηματα απο τους αισθητηρες αλλα δεν νομιζω ο εγκεφαλος καθεαυτος να ανοιγει τα airbag

Ο εγκεφαλος αναλυει τα δεδομενα απο αισθητηρες που υπαρχουν στο αμαξι (μπροστα, πλαγια κτλ.) και δινει σημα στους αεροσακους που πρεπει να ανοιξουν. Το ανοιγμα καθεαυτο των αεροσακων το κανει αλλος μηχανησμος σαν πυροκροτητης (ενσωματομενος στον αεροσακο).
Touristas - Δευ 14 Μάϊ 2007, 20:29:19
Θέμα δημοσίευσης:
Το ότι είναι κάτι ηλεκτρονικό δεν μου λέει κάτι και ξέρω πως τα κινητά αντέχουν σε πολύ σκληρή χρίση.
Ξαναλέω είναι καθαρά θέμα ασφάλειας.
Όντος ο εγκέφαλος μετράει επιτάχυνση ,επίσης παίρνει πληροφορία ταχύτητας , τάση μπαταρίας και εντολές από τους πλαϊνούς αισθητήρες (εάν έχει πλευρικούς αερόσακους) , για το αν θα ανοίξει τους πλευρικούς η όχι.
Εμπρός και πίσω δεν έχει κανέναν άλλο αισθητήρα. Και ένα παράδειγμα , ακόμα κι αν πέσει κάποιος από πίσω μπορεί να δουλέψουν οι ζώνες (μου έχει τύχει ).
STELIOS - Τρι 15 Μάϊ 2007, 09:39:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραια.
Οποτε για να ξαναγυρισουμε στο topic, ναι gounaris206 χρειαζεσαι ΚΑΙ εγκεφαλο...
gounaris206 - Τετ 16 Μάϊ 2007, 10:44:30
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον κτ αρχας ευχαριστω για το ενδιεφερον.οι α/β εννοειτε πως ανοιξαν σε τρακαρισμα κ για να ξερετε οι α/β σε ολα τα αμαξια ανοιγουν σε περιπτωση συγρουσης με περισσοτερα απο 39.9 χλμ την ωρα.
οι προεντατηρες τησ ζωνης του συνοδηγου ειναι χαλασμενη η δικια μου που την φοραγα κ ολας δεν εχει τπτ.Ο λογος που εστειλα το τοπικ παιδια
ειναι πως για να αλλαξω κ εγκεφαλο παει στον παλιατζη ενα πακετο γυρο στα 700-800ε για 2 α/β ζωνεσ εγεφαλο.Σε αλλη περιπτωση μου παει 200
να αγορασω μονο 2 α/β.Το θεμα ειναι ομωσ πως πολα παιδια που εχω συζητησει μου λενε πως εχουν αλλαξει α/β στα πεθγεοτ τουσ χωρισ να
αντικαταστησουν τον εγκεφαλο.ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ!! η λυση του αλλαζω εγκεφαλο ειναι η ευκολη για τουσ ηλεκτρολογους αλλα αν δεν ειναι η μοναδικι δεν αξιζει να δωσω 500ε παραπανω......
ετσι αν καποιος εχει καποια εμπειρια πανω σε αυτο ασ μου το πει μπΑς κ ξεστραβωθω...Εδω τιθεται παντως κ θεμα του ποσο μαγκας ειναι ο ηλεκτρολογος που θα το πας ετσι?κ το λεω γιατι αυτοι που πηγα κ ρωτησα δεν μου φανικαν κ αστερια....
kovac - Τετ 16 Μάϊ 2007, 12:57:31
Θέμα δημοσίευσης:
gounaris206 έγραψε:
κ για να ξερετε οι α/β σε ολα τα αμαξια ανοιγουν σε περιπτωση συγρουσης με περισσοτερα απο 39.9 χλμ την ωρα.

Εχμ...όχι! Very happy
gounaris206 - Παρ 18 Μάϊ 2007, 09:05:58
Θέμα δημοσίευσης:
εχμ... ναι για να το λεω δε ειμαι ηλιθιος κ μαλιστα υποχρεωτικα σε ολα τα αμαξια τησ εοκ απο 1-1-04
Touristas - Σαβ 19 Μάϊ 2007, 06:39:56
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι ανοίγουν πάντα.
Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες για το αν θα δώσει εντολή ο εγκέφαλος να ανοίξουν.
STELIOS - Σαβ 19 Μάϊ 2007, 12:42:05
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλα, αυτο το topic ειναι το πιο γκαντεμικο που εχω συμετασχει ποτε Evil

Λοιον Γιωργο (gounaris206), ειχα ατυχημα με το αμαξι την περασμενη εβδομαδα και απ'οτι φενεται μαλλον θα παει για ανταλακτικα. Για καλη ΣΟΥ τυχη οι αεροσακοι ειναι ανεπαφοι, οποτε αν ενδιαφερσει για το set Α/Β + εγκεφαλο στειλε ενα ΠΜ να τα πουμε.
Touristas - Σαβ 19 Μάϊ 2007, 15:21:35
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο περαστικά ……. Confused
Σημασία έχει εσύ να μην έπαθες τίποτα
silver turbo - Δευ 21 Μάϊ 2007, 02:29:49
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω προσωπικα ξερω παιδι που οδηγουσε ενα VW Bora και οταν τρακαρε και πηρε καναδυο τουμπες οι αεροσακοι ΔΕΝ ανοιξαν.Κανενας.Δεν ξερω γιατι.Βεβαια το παληκαρι δεν επαθε τιποτα.Οποτε θα συμφωνησω με καποιους που ειπαν για λογους ασφαλειας.
vinman - Δευ 21 Μάϊ 2007, 03:51:08
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Καλά μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι ανοίγουν πάντα.
Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες για το αν θα δώσει εντολή ο εγκέφαλος να ανοίξουν.

+1
STELIOS - Δευ 21 Μάϊ 2007, 15:52:38
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Kαλα, αυτο το topic ειναι το πιο γκαντεμικο που εχω συμετασχει ποτε Evil

Λοιον Γιωργο (gounaris206), ειχα ατυχημα με το αμαξι την περασμενη εβδομαδα και απ'οτι φενεται μαλλον θα παει για ανταλακτικα. Για καλη ΣΟΥ τυχη οι αεροσακοι ειναι ανεπαφοι, οποτε αν ενδιαφερσει για το set Α/Β + εγκεφαλο στειλε ενα ΠΜ να τα πουμε.

Βαλε ακυρο, μετα απο εξονυχηστικο ελεγχο το αμαξι τελικα ειναι σε καλητερη κατασταση απ'οτι αρχικα πιστευαμε (και απ'οτι δειχνει εμφανησιακα). Οποτε παμε για επισκευη.
kovac - Δευ 21 Μάϊ 2007, 22:05:55
Θέμα δημοσίευσης:
gounaris206 έγραψε:
εχμ... ναι για να το λεω δε ειμαι ηλιθιος κ μαλιστα υποχρεωτικα σε ολα τα αμαξια τησ εοκ απο 1-1-04

Κι εγώ δεν είμαι ηλίθιος όταν το αμάξι στούκαρε με 70km++ και είδα ότι δεν άνοιξαν οι αερόσακοι. Very happy
Ήρθε και εμπειρογνώμονας από την peugeot να το δει μήπως έτρεχε τίποτα άλλο και δεν άνοιξαν (πχ ελατωματικό) αλλά είπε πως όλα ήταν οκ. Το διεπίστωσε κι ο αδελφός μου τα χριστούγεννα πως ήταν όλα οκ, όταν το κάρφωσε με αρκετά λιγότερα σε πεζοδρόμιο και άνοιξαν κανονικότατα. Very happy
gounaris206 - Κυρ 03 Ιούν 2007, 01:40:02
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω κ εγω τα εχω χασει με τα πεζο ο καθενας στα συνεργεια εχει το δικο του σεναριο θα μου στριψει...
nikolas206gti - Τρι 29 Μάρ 2011, 13:28:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ένας μπαρμπας μου θελει να παρει ενα 206 και αυτο που εχει βρει ειναι αρκετα καλο αλλα αναβει ο αεροσακος οδηγου. Αυτος που εχει το αμαξι αναφερει πως μια αναβει και μια σβηνει και οταν το πηγε στην peugeot του ειπαν οτι για να το φτιαξουν θελουν 220 ευρω (το ανταλλακτικο εννοουσαν). Wink

Υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχει καν ο αεροσακος μεσα ???? Του λεει οτι αν ειχες ερθει μια εβδομαδα νωριτερα θα το εβλεπες σβησμενο το λαμπακι.

Παιζει με τις φυσες εκει μεσα να γινεται τιποτα??? Να μην κανουν καλη επαφη τα καλωδια???? Wink
Sinanai - Τρι 29 Μάρ 2011, 14:23:31
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικά παίζει αυτό με το λαμπάκι του αερόσακου... Το έχει και φίλος σε Clio. Δε σημαίνει ότι λείπει ο αερόσακος, σε καμία περίπτωση, αλλά από την άλλη, όντως μπορεί να σημαίνει ότι σε ενδεχόμενο "στραβής" μπορεί να μην ανοίξει, φαντάζομαι.
takis_206 - Τρι 29 Μάρ 2011, 14:47:42
Θέμα δημοσίευσης:
o αεροσακος δουλευει 99% ακομα και με αναμενο λαμπακι,η βλαβη που εχει και κοστιζει 220 ευρα ειναι οι διακοπτες που περναει απο μεσα η κορδελα του αεροσακου. διακοπτες (φλας-φωτα)
nikolas206gti - Τρι 29 Μάρ 2011, 15:20:16
Θέμα δημοσίευσης:
takis_206 έγραψε:
o αεροσακος δουλευει 99% ακομα και με αναμενο λαμπακι,η βλαβη που εχει και κοστιζει 220 ευρα ειναι οι διακοπτες που περναει απο μεσα η κορδελα του αεροσακου. διακοπτες (φλας-φωτα)

Τακη με αναμενο λαμπακι δυσκολο να δουλευει. Απο την αλλη, αυτος λεει πως αναβει και σβηνει μονο του οποτε τα 220 ευρω αν το παρει ο μπαρμπας μου δεν τα γλυτωνει Confused
takis_206 - Τρι 29 Μάρ 2011, 15:52:23
Θέμα δημοσίευσης:
O αεροσακος δουλευει κατα 99% ΚΑΙ με αναμενο λαμπακι,εκτος αν δεν υπαρχει αεροσακος η εγγεφαλακι εκει παει αλου απλα αν του αναψε το λαμπακι δουλευει κανονικα
action_peugeot - Τετ 30 Μάρ 2011, 22:31:43
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει περίπτωση να είναι και από τα φις
drdino - Πεμ 31 Μάρ 2011, 00:47:31
Θέμα δημοσίευσης:
takis_206 έγραψε:
O αεροσακος δουλευει κατα 99% ΚΑΙ με αναμενο λαμπακι

Πόσο σίγουρος είσαι γιαυτό; Rolling eyes
takis_206 - Πεμ 31 Μάρ 2011, 01:47:13
Θέμα δημοσίευσης:
αρκετα για να το γραψω!!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες